URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
18 Februarie 2016, 11:14

S-a lansat Cardul comunitar: faci cumpărături şi donezi bani pentru două defibrilatoare mobile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii vor putea face fapte bune din supermarket sau din cafenea. Fundaţia Comunitară Oradea a lansat Cardul Comunitar, un instrument original de colectare de fonduri, care uneşte fundaţia cu cetăţenii oraşului şi cu antreprenorii locali.

Concret, posesorii cardului îl vor putea folosi ca pe un card de fidelitate în magazinele sau localurile partenere ONG-ului, atunci când cumpără produse sau servicii ori achită nota de plată. La schimb, vor plăti mai puţin, iar banii astfel economisiţi ce vor fi redirecţionaţi către un fond comunitar aflat sub coordonarea Fundaţiei Comunitare Oradea. Altfel spus, antreprenorii, pe lângă reducerile pe care le oferă, se angajează să doneze banii.

"Fondurile strânse în acest an vor fi utilizate pentru achiziţionarea a două defibrilatoare mobile cu comenzi vocale în limba română, care vor fi amplasate în două zone intens circulate din oraş, Pasajul Vulturul Negru şi str. Republicii. De asemenea, se vor organiza evenimente şi activităţi de conştientizare a riscurilor obezităţii infantile, care să vină în sprijinul dezvoltării cunoştinţelor copiilor de a-şi creşte controlul asupra determinanţilor sănătăţii, cu scopul de a aduce o schimbare a comportamentelor într-un stil de viaţă nou, favorabil sănătăţii", se arată într-un comunicat al Fundaţiei transmis miercuri.

Cardurile sunt distribuite gratuit tuturor doritorilor şi pot fi solicitate prin formularul online de pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea sau pot fi luate de la partenerii locali.

Până acum, şi-au anunţat participarea în program cafenelele Coffee Time La Garaj şi Ristretto, care au anunţat o reducere de 1% pentru posesorii Cardului Comunitar, magazinul Novambient, care va oferi o reducere de 3% clienţilor, şi cabinetul de psihologie PsihoSpot, care de asemenea reduce cu 1% tarifele pentru cei care au acest card. Fundaţia Comunitară invită însă şi alţi antreprenori şi producători locali să contribuie la consolidarea fondului comunitar, aducând astfel un aport la dezvoltarea comunităţii locale.

Programul Cardul Comunitar a fost pus prima dată în practică în 2009 de către Fundaţia Comunitară din Odorheiu Secuiesc şi a fost extins mai apoi în Sfântul Gheorghe, Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş. Anul acesta, Oradea, Iaşi, Bacău, Ploieşti şi Ferencváros (sectorul 9, Budapesta) intră în această reţea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7112 RON
  • 1 EUR = 4.9743 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON