URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 21 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mai exact, ce poți păți dacă mergi la Poșta Mare din Oradea? Pentru că impresionanta clădire intrase deja de câțiva ani în auto-demolare, un coleg a avut curiozitatea să vadă dacă acolo nu cumva sălășluiesc mai multe lighioane decât la Grădina Zoologică. Evident că imobilul era deja nepotrivit pentru cerințele secolului XXI, singurul beneficiu pe care îl aducea orădenilor fiind că managerii din București, în loc să facă renovarea, preferau să achite Primăriei Oradea, anual, supraimpozitarea de 500%.
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu mai bine de doi ani, la finalul anului 2022 a fost adoptă o lege pentru instituirea unui sistem de monitorizare a traficului rutier, denumit e-Sigur, prin implementarea căruia se urmărește reducerea cu 50%, până în anul 2030, comparativ cu anul 2019, a numărului persoanelor decedate şi cu 50% a numărului persoanelor grav rănite în accidente.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Noiembrie 2018, 18:10

S-a deschis un punct de trecere a frontierei, în Bihor, pentru camioanele ce duc pietriş pentru autostrada din Ungaria (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De marţi dimineaţă s-a deschis un nou punct de trecere a frontierei spre şi dinspre Ungaria, G20, între localităţile Santăul Mare şi Nagykereki. Punctul de frontieră este rezervat transportului de materiale de construcţii, în speţă transportului de pietriş din România pentru construcţia autostrăzii M35 din Ungaria, care va ajunge până la graniţă.

"Începând de azi, 06.11.2018, ora 08:30, în conformitate cu art. 9 alin.4 din OUG 105/2001 privind frontiera de stat a României, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu art.12, alin.1 din Convenţia dintre România şi Ungaria, privind controlul traficului de frontieră rutier şi feroviar, s-a deschis, pe raza judeţului Bihor, punctul temporar de trecere a frontierei de la semnul de frontieră G20, între localităţile Santăul Mare (România) şi Nagykereki (Ungaria), în scopul efectuării unor transporturi de materiale de construcţii", a transmis, printr-un comunicat, comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. 

Programul de funcţionare al punctului temporar de trecere a frontierei este de luni până sâmbătă, între orele 08.30 (ora României) şi 19.30 (ora României). Personalul care efectuează controlul trecerii frontierei este asigurat din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş.

"Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a întreprins toate măsurile necesare pentru ca traficul peste frontieră, în acest interval orar, să se desfăşoare în condiţii optime", se mai precizează în comunicat. 

Este de aşteptat ca deschiderea noii frontiere să ducă la scurtarea timpilor de aşteptare pentru ceilalţi şoferi de TIR care trec prin punctele bihorene de frontieră, în special prin Borş. 

Potrivit Digi 24 Oradea, în localitățile româneşti de lângă granița cu Ungaria există peste 20 de balastiere. Doar de la o singură balastieră pleacă zilnic spre Ungaria între 80 și 100 de camioane încărcate cu pietriș.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Pinonel
Corecția nu mai contează, după ce ai omorât. Teleorman e de tine...
Postat 08 Noiembrie 2018, 10:54 de Sandu1206
Unuia
Am gresit, am scris TL, pedepseste-ma daca te face fericit, beleste-mi pielea! M-am corectat si am precizat ca TR se refera la Teleorman, a nu se confunda cu Turcia. Ai o scuza, n-ai de unde sti, pe caruta cu care ai venit la oras nu se pune indicativ rutier de judet sau de tara!
Postat 08 Noiembrie 2018, 10:09 de pinonel
CE chestie
Bucurați-vă că se face la alții, și nu la noi.
Postat 07 Noiembrie 2018, 23:09 de Sandu1206
Pinonel
Foarte agramat ești .Tulcea mă , nu Turcia. Consuma mai puțin alcool.
Postat 07 Noiembrie 2018, 08:53 de Sandu1206
TR!
Am gresit si-mi cer scuze! TR, nu TL si mai clar, Teleorman, sa nu se inteleaga Turcia.
Postat 07 Noiembrie 2018, 07:57 de pinonel
?!
Ce v-a apucat, fratilor, v-a lovit GDPR-ul pe toti?! Ii inteleg pe cei din TL cand cer sa nu le fie facute publice actele, meclele, cur*ele, masinile, etc, dar aici?! Ati blurat fata soferului si numarul masinii, e clar, e ceva putred....
Postat 07 Noiembrie 2018, 06:26 de pinonel
????
Cum sa construiesti autostrada cand constructia acesteia este blocata in instanta, non-stop, de tot felul de constestatii ("ecologisti", firme de constructie, in mare parte "de afara",etc) ?
Postat 06 Noiembrie 2018, 23:25 de Alcor
Sandu1206
Sunt mai organizați ca noi ,s au implicat inclusiv in a face acest punct vamal special pt autostrada lor cu materie primă de la noi...as vrea sa vad si acest aspect in Romania...in fiecare zi poliția de frontieră maghiară verifica buna desfășurare al lucrărilor pt acest punct...de la noi din pacate nimeni...
Postat 06 Noiembrie 2018, 22:55 de Adrian_Preda
Adrian_Preda
Ar putea să plătească până la biharia.
Postat 06 Noiembrie 2018, 20:15 de Sandu1206
Off shore
Atentie sa nu treaca odata cu pietrisul si ceva gaze ...pe şest
Postat 06 Noiembrie 2018, 20:14 de excalibur
Felicitari
Încă un lucru bun facut pentru a fluidiza traficul pe partea de camione. Containere fabricate la ORADEA plătite de partea maghiară, poate se îndură ne plătesc si ceva din autostrada.
Postat 06 Noiembrie 2018, 19:57 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5871 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON