URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Iulie 2017, 22:56

Rupere de nori în România! Aeroportul Otopeni a fost afectat de ploi, cursa de Oradea a avut mare întârziere

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rupere de nori în România! Străzi, licee, fabrici au fost inundate luni în mai multe judeţe, iar în Bucureşti, într-o zi, a plouat mai mult decât într-o lună întreagă.

Din cauza condiţiilor meteo extreme (cod portocaliu de ploi torenţiale), a fost afectată temporar operarea pe una dintre pistele Aeroportului Henri Coandă, precum şi pe una dintre căile de rulare, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

„Pe aeroport s-a operat permanent, în deplină siguranţă, dar la o capacitate redusă a pistelor, ceea ce a generat unele întârzieri ale curselor, atât la aterizare, cât şi la decolare”, a mai precizat compania.

Cursa Tarom Oradea – Bucureşti de luni seara, care ar fi trebuit să decoleze spre Capitală la 19.05, avea anunţată o întârziere de 90 de minute, determinată de întârzierea aeronavei care ar fi trebuit să ajungă la Oradea la 18.40.

România se află sub cod portocaliu de ploi până marţi, meteorologii anunţând ploi torenţiale mai ales în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi local în Transilvania şi Moldova, iar noaptea cu precădere în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei.

Şi Capitala se află sub atenţionare de cod portocaliu de ploi până marţi la ora 10. În Bucureşti traficul auto a fost îngreunat de ploaia abundentă pe cel puţin 26 de străzi şi s-au înregistrat numeroase pagube produse de copaci retezaţi de furtună.

„Media multianuală a cantităţii de precipitaţii pentru luna iulie, înregistrată la staţia Bucureşti Filaret, este de 60 l/mp. Până în prezent cantitatea cumulată de precipitaţii medie pe municipiul Bucureşti este de 63,3 l/mp, adică în 20 de ore a plouat mai mult decât totalul pe o lună întreagă”, arată Apa Nova – Compania de Ape Bucureşti (ANCAB).

În 20 de ore, în Bucureşti a plouat mai mult decât într-o lună întreagă, depăşind debitul râului Olt.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
...mda
...joi la Alesd a plouat cu gheata cat mingile de tenis, sute de masini sunt avariate, mai mult sau mai putin, zeci de acoperisuri sunt praf, exista batrani care nu au bani nici macar sa-si schimbe tiglele sparte, ca de placile de eternita cu care sunt acoperite multe case, nu mai poate fi vorba ca, sunt smecheri care au avut grija sa le scoata de pe piata. Asta nu e o stire, e o stire ca bucurestiul e sub ape, ar fi bine sa fie sub miere sau sub pere. Stire de kkt, ziar de kkt
Postat 04 Iulie 2017, 01:17 de FLORIN64
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON