URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
03 Iulie 2017, 22:56

Rupere de nori în România! Aeroportul Otopeni a fost afectat de ploi, cursa de Oradea a avut mare întârziere

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rupere de nori în România! Străzi, licee, fabrici au fost inundate luni în mai multe judeţe, iar în Bucureşti, într-o zi, a plouat mai mult decât într-o lună întreagă.

Din cauza condiţiilor meteo extreme (cod portocaliu de ploi torenţiale), a fost afectată temporar operarea pe una dintre pistele Aeroportului Henri Coandă, precum şi pe una dintre căile de rulare, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

„Pe aeroport s-a operat permanent, în deplină siguranţă, dar la o capacitate redusă a pistelor, ceea ce a generat unele întârzieri ale curselor, atât la aterizare, cât şi la decolare”, a mai precizat compania.

Cursa Tarom Oradea – Bucureşti de luni seara, care ar fi trebuit să decoleze spre Capitală la 19.05, avea anunţată o întârziere de 90 de minute, determinată de întârzierea aeronavei care ar fi trebuit să ajungă la Oradea la 18.40.

România se află sub cod portocaliu de ploi până marţi, meteorologii anunţând ploi torenţiale mai ales în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi local în Transilvania şi Moldova, iar noaptea cu precădere în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei.

Şi Capitala se află sub atenţionare de cod portocaliu de ploi până marţi la ora 10. În Bucureşti traficul auto a fost îngreunat de ploaia abundentă pe cel puţin 26 de străzi şi s-au înregistrat numeroase pagube produse de copaci retezaţi de furtună.

„Media multianuală a cantităţii de precipitaţii pentru luna iulie, înregistrată la staţia Bucureşti Filaret, este de 60 l/mp. Până în prezent cantitatea cumulată de precipitaţii medie pe municipiul Bucureşti este de 63,3 l/mp, adică în 20 de ore a plouat mai mult decât totalul pe o lună întreagă”, arată Apa Nova – Compania de Ape Bucureşti (ANCAB).

În 20 de ore, în Bucureşti a plouat mai mult decât într-o lună întreagă, depăşind debitul râului Olt.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
...mda
...joi la Alesd a plouat cu gheata cat mingile de tenis, sute de masini sunt avariate, mai mult sau mai putin, zeci de acoperisuri sunt praf, exista batrani care nu au bani nici macar sa-si schimbe tiglele sparte, ca de placile de eternita cu care sunt acoperite multe case, nu mai poate fi vorba ca, sunt smecheri care au avut grija sa le scoata de pe piata. Asta nu e o stire, e o stire ca bucurestiul e sub ape, ar fi bine sa fie sub miere sau sub pere. Stire de kkt, ziar de kkt
Postat 04 Iulie 2017, 01:17 de FLORIN64
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON