URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Asemănările dintre Marghita şi Bucureşti sunt uluitoare. Amândouă sunt nişte localităţi cu mare potenţial, dar care sunt jefuite în fiecare ciclu electoral de cei care ar trebui să le conducă. Concubinajul între toate partidele care s-au perindat la putere a făcut să existe o şogoreală indestructibilă, ce a pus la punct un sistem impecabil de sifonare a banilor publici.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Putea fi un "eveniment". În fond, AUR e un partid de succes, intrat în Parlament cu 9% în 2020 dar ajuns la 19,1% în sondaje, şi promitea ceva rar: expunerea unei viziuni economice. N-a fost, însă, căci doar discursul de încheiere al lui George Simion l-a salvat de la rapida uitare din partea celor cam 120 de ascultători.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
15 Ianuarie 2022, 15:12

Rugăciuni pentru unitatea creştinilor în nouă biserici din Oradea ce aparţin mai multor culte

Rugăciuni pentru unitatea creştinilor în nouă biserici din Oradea ce aparţin mai multor culte (Foto: generic, sursa: Basilica.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La fel ca în anii trecuţi, mai multe culte şi comunităţi creştine din Oradea vor marca, începând de duminică, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, un eveniment organizat la nivel internaţional.

În oraşul de pe Crişul Repede vor participa la eveniment Biserica Romano-Catolică (duminică, 16 ianuarie), Biserica Unitariană (luni, 17 ianuarie), Biserica evanghelică luterană (marţi, 18 ianuarie), Biserica penticostală Betania (miercuri, 19 ianuarie), Biserica penticostală Tabor (joi, 20 ianuarie), Biserica cu lună (vineri, 21 ianuarie), Sinagoga evreilor mesianici (sâmbătă, 22 ianuarie), Biserica reformată din Rogerius (duminică, 23 ianuarie) şi Biserica Greco-Catolică (luni, 24 ianuarie).

La şapte dintre acestea, doritorii vor putea lua parte la rugăciuni în lăcaşurile de cult, în timp ce la Biserica Unitariană şi Comunitatea Evreilor Mesianici, credincioşii sunt invitaţi să urmărească transmisia live care va fi publicată pe pagina de Facebook "Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor Oradea".

În bisericile în care va fi permisă prezența, participanții vor trebui să respecte regulile impuse pentru combaterea Covid-19.

Evenimentul are ca motto "Căci am văzut la Răsărit steaua Lui şi am venit să ne închinăm Lui" (Matei 2, 2). "În cadrul acestei decade, cultele creştine vor organiza momente de rugăciune în lăcaşurile de cult proprii, oferind posibilitatea participării tuturor celor interesaţi, indiferent de apartenenţa religioasă, la aceste celebrări. Reflectând asupra mottoului stabilit, se doreşte diseminarea mesajului transmis de către cei trei magi, care nu au ezitat să caute lumina prin care viaţa lor a primit un nou înţeles", se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

Aceştia au mai precizat şi că întâlnirile de rugăciune doresc să transmită un semn de solidaritate credincioşilor, într-o perioadă dificilă creată de pandemie. 

În fiecare an, în luna ianuarie, bisericile creştine din toată lumea organizează seri de rugăciune pentru unitate. Iniţiativa a pornit în rândul credincioşilor protestanţi la începutul secolului XX.


Programul decadei de rugăciune:

Duminică, 16 ianuarie, ora 18
Catedrala Romano-Catolică, Şirul Canonicilor 4.

Luni, 17 ianuarie – transimisie online
Biserica Unitariană.

Marţi, 18 ianuarie, ora 18
Biserica evanghelică luterană, Str. Tudor Vladimirescu 26.

Miercuri, 19 ianuarie,ora 18
Biserica penticostală Betania, Str. Doina 19.

Joi, 20 ianuarie, ora 18:30
Biserica penticostală Tabor, Str. Meiului 4.

Vineri, 21 ianuarie, ora 17
Biserica ortodoxă cu lună, Str. Traian Moşoiu 2.

Sâmbătă, 22 ianuarie – transmisie online
Sinagoga evreilor mesianici.

Duminică, 23 ianuarie, ora 18
Biserica reformată Rogerius, Str. Eroul Necunoscut 6.

Luni, 24 ianuarie, ora 18
Catedrala Greco-Catolică din Oradea Str. Iuliu Maniu 1.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Frectie la picior de lemn
Sau aflare in treaba. Unitate fizica si de complezenta.Dar periculoasa. Pt ca singurul rezultat va fi Biserica ecumenica si apostata a timpurilor sfarsitului aflata sub conducerea celui pe care Biblia il identifica drept ,,Prorocul mincinos."Exista o singura Evanghelie dar o multitudine de culte diferite ca urmare a deformarii acesteia prin interpretare sau rastalmacire si prin adaugare la aceasta. Vor avea cumva participantii la rugaciune o revelatie si își vor schimba convingerile pt o reala unitate? Sau facem abstractie de ele? Apostolul Pavel avertizeaza in Galateni 1:9 ,, Cum am mai spus, o spun si acum: daca va propovaduieste cineva o Evanghelie deosebita de aceea pe care ati primit-o, sa fie anatema!" Deschideti ochii si fiecare sa discearna in dreptul lui!
Postat 17 Ianuarie 2022, 12:23 de bWise
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6271 RON
  • 1 EUR = 4.92 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON