URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
13 Octombrie 2018, 13:20

Romanian Rhapsody, la Oradea: 100 de ani de muzică românească cu artişti renumiţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pianista Mara Dobrescu, din Franţa, şi flautistul Matei Ioachimescu, Austria, artişti de origine română, renumiţi pe scenele internaţionale, marchează Centenarul Marii Uniri printr-un concert cu program exclusiv românesc, în organizarea Asociaţiei pentru Muzică, Artă şi Cultură. 

Concertul va avea loc marţi, 23 octombrie, cu începere de la ora 19, în sala Enescu-Bartok a Filarmonicii.

Concert românesc

Astfel în program se află lucrări de Tiberiu Brediceanu – Suita pentru flaut şi pian, Doru Popovici – "Colind" pentru flaut şi pian, Paul Constantinescu – "Joc Dobrogean", Toccata pentru pian, Doina Rotaru – "Legenda" pentru flaut şi rezonator, Cristian Lolea – Sonata pentru flaut şi pian, George Enescu – Cantabile şi Presto, Petre Elinescu – "Dansul vrăjitoarelor" pentru flaut şi pian, Sigismund Toduţă – "Allegro con brio" pentru flaut şi pian.

Artişti români, apreciaţi pe mari scene

Renumita pianistă de origine română Mara Dobrescu, stabilită în Franţa, este foarte apreciată de public şi critici pentru calitatea interpretărilor sale pline de temperament, eleganţă, dar şi pentru fineţea frazărilor sale. Concertează pe cele mai importante scene din lume, iar cel mai recent album al său, Soleil de Nuit, este un succes internaţional.

Despre Matei Ioachimescu, celebrul compozitor finlandez Kalevi Aho spunea: "Cântatul lui a impresionat profund publicul, după fiecare concert mai mulţi spectatori au izbucnit în lacrimi, iar aplauzele au fost neobişnuit de lungi". Flautist român de renume, Matei Ioachimescu susţine o activitate concertistică impresionantă, este laureat al mai multor burse şi distincţii.

100 de ani de muzică românească

"Turneul naţional "Romanian Rhapsody: o retrospectivă a muzicii clasice româneşti pentru flaut şi pian" propune o retrospectivă a muzicii clasice româneşti din ultimii 100 de ani, trasând cu succes un arc peste timp şi spaţiu, de la muzica de inspiraţie folclorică a lui Tiberiu Brediceanu şi Paul Constantinescu, trecând prin armoniile suave ale lui George Enescu şi până la muzica timpului nostru, folosind fie un limbaj arhaic, fie unul de natură "Hitchcockiană", precizează organizatorii.

Concertul de la Filarmonică face parte dintr-un turneu amplu, care are loc în cele mai importanţe oraşe din România, de-a lungul întregii luni octombrie. Biletele se pot achiziţiona de la Filarmonica de Stat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Informatie buna dar...
Poate scrieti in articol si cand se va tine spectacolul.
Postat 13 Octombrie 2018, 16:41 de Neutryno
RE: Informatie buna dar...
Scrie: Concertul va avea loc marţi, 23 octombrie, cu începere de la ora 19, în sala Enescu-Bartok a Filarmonicii.
Postat 13 Octombrie 2018, 22:22 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON