URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Octombrie 2018, 13:20

Romanian Rhapsody, la Oradea: 100 de ani de muzică românească cu artişti renumiţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pianista Mara Dobrescu, din Franţa, şi flautistul Matei Ioachimescu, Austria, artişti de origine română, renumiţi pe scenele internaţionale, marchează Centenarul Marii Uniri printr-un concert cu program exclusiv românesc, în organizarea Asociaţiei pentru Muzică, Artă şi Cultură. 

Concertul va avea loc marţi, 23 octombrie, cu începere de la ora 19, în sala Enescu-Bartok a Filarmonicii.

Concert românesc

Astfel în program se află lucrări de Tiberiu Brediceanu – Suita pentru flaut şi pian, Doru Popovici – "Colind" pentru flaut şi pian, Paul Constantinescu – "Joc Dobrogean", Toccata pentru pian, Doina Rotaru – "Legenda" pentru flaut şi rezonator, Cristian Lolea – Sonata pentru flaut şi pian, George Enescu – Cantabile şi Presto, Petre Elinescu – "Dansul vrăjitoarelor" pentru flaut şi pian, Sigismund Toduţă – "Allegro con brio" pentru flaut şi pian.

Artişti români, apreciaţi pe mari scene

Renumita pianistă de origine română Mara Dobrescu, stabilită în Franţa, este foarte apreciată de public şi critici pentru calitatea interpretărilor sale pline de temperament, eleganţă, dar şi pentru fineţea frazărilor sale. Concertează pe cele mai importante scene din lume, iar cel mai recent album al său, Soleil de Nuit, este un succes internaţional.

Despre Matei Ioachimescu, celebrul compozitor finlandez Kalevi Aho spunea: "Cântatul lui a impresionat profund publicul, după fiecare concert mai mulţi spectatori au izbucnit în lacrimi, iar aplauzele au fost neobişnuit de lungi". Flautist român de renume, Matei Ioachimescu susţine o activitate concertistică impresionantă, este laureat al mai multor burse şi distincţii.

100 de ani de muzică românească

"Turneul naţional "Romanian Rhapsody: o retrospectivă a muzicii clasice româneşti pentru flaut şi pian" propune o retrospectivă a muzicii clasice româneşti din ultimii 100 de ani, trasând cu succes un arc peste timp şi spaţiu, de la muzica de inspiraţie folclorică a lui Tiberiu Brediceanu şi Paul Constantinescu, trecând prin armoniile suave ale lui George Enescu şi până la muzica timpului nostru, folosind fie un limbaj arhaic, fie unul de natură "Hitchcockiană", precizează organizatorii.

Concertul de la Filarmonică face parte dintr-un turneu amplu, care are loc în cele mai importanţe oraşe din România, de-a lungul întregii luni octombrie. Biletele se pot achiziţiona de la Filarmonica de Stat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Informatie buna dar...
Poate scrieti in articol si cand se va tine spectacolul.
Postat 13 Octombrie 2018, 16:41 de Neutryno
RE: Informatie buna dar...
Scrie: Concertul va avea loc marţi, 23 octombrie, cu începere de la ora 19, în sala Enescu-Bartok a Filarmonicii.
Postat 13 Octombrie 2018, 22:22 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON