URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
16 Decembrie 2018, 09:58

România sub zăpadă: Trenuri cu sute de călători, oprite în vestul ţării şi zeci de localităţi fără curent

România sub zăpadă: Trenuri cu sute de călători, oprite în vestul ţării şi zeci de localităţi fără curent sursa foto: www.mediafax.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

 parte însemnată din România se află sub cod portocaliu şi galben de zăpadă, iar efectele se simt.

Trei trenuri sunt oprite, din pricina ninsorilor. Mai precis, potrivit mediafax.ro, trenul Timişoara-Bucureşti, cu 200 de călători, este oprit, duminică, între staţiile Topleţ şi Valea Cernei, din Caraş-Severin, iar trenul Curtici-Bucureşti, cu 60 de călători, este oprit aproape de Vărădia, din cauza vremii. De asemenea, trenul Bucureşti-Budapesta, cu 100 de pasageri, este oprit în judeţul Arad.

„La această oră, echipele de intervenţie acţionează în teren pe 4 secţii de cale ferată de pe raza regionalelor Craiova şi Timişoara pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică: Valea Sadului - Lainici, Lunca Budieni - Bărbăteşti, Valea Cernei - Turnu Severin şi Vărădia -Săvârşin, unde nu există tensiune în firul de contact, din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată”, au precizat reprezentanţii CFR.

Vremea rea a afectat şi rețeaua de energie electrică, iar peste 70 de localități din patru judeţe au rămas în beznă, scrie hotnews.ro. În Timiș, Caraș Severin, Arad și Hunedoara, potrivit unui comunicat de presă, la nivelul distribuitorului de energie a fost instaurată stare de urgență. Peste 66 de localități au rămas fără energie electrică, în urma avariilor. Cele mai multe defecțiuni au fost cauzate de copacii care s-au rupt și au căzut peste cablurile liniilor de înaltă și medie tensiune. 

Accidente grave, şosele blocate

De asemenea, pe şoselele din ţară au avut loc câteva accidente grave, în urma cărora cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite.

Sâmbătă seară, un autocar cu 29 de pasageri, care se deplasa pe ruta Târgu Mureş - Craiova, s-a răsturnat, pe DJ 677, în comuna Găneasa, însă pasagerii nu au fost răniţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, citat de Agerpres.

Din cauză că autocarul s-a răsturnat pe partea dreaptă şi uşile erau blocate în zăpadă, pasagerii nu au putut să iasă din vehicul până la sosirea echipajelor de poliţie şi pompieri, însă aceştia nu au necesitat îngrijiri medicale.

Poliţiştii au stabilit că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile meteo şi de drum (carosabil umed). Toţi pasagerii şi-au reluat călătoria cu acelaşi autocar, după ce vehiculul a fost repus pe roţi.

De asemenea, două ambulanţe din Olt şi Teleorman aflate în misiune au rămas blocate noaptea trecută în nămeţi. A fost nevoie de intervenţia utilajelor pentru a le scoate din zăpadă. 

UPDATE:

Din pricina ninsorii abundente, toate şcolile din judeţul Timiş vor fi închise luni şi marţi. În plus, aproape 300 oameni, între care şi deţinuţi, mobilizaţi pentru a curăţa Timişoara de zăpadă, în urma codului portocaliu.

De asemenea, în judeţul Hunedoara, două şcoli vor fi închise luni, iar Inspectoratul Şcolar ia în calcul să închidă şi alte unităţi, dacă va fi nevoie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON