URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Decembrie 2012, 02:19

România mondenă în 2012: EBA - nunta anului; Teo - divorţul anului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viaţa mondenă în România a continuat şi în 2012 cu acelaşi spectacol de certuri şi împăcări, despărţiri şi divorţuri, cuplul Teo Trandafir - Constantin Iosef fiind, de departe, cel mai mediatizat, în timp ce nunta anului pare să fi fost cea a fiicei preşedintelui Traian Băsescu, Elena. Agenţia de ştiri Mediafax a făcut o trecere în revistă a mondenităţilor anului. Ce-a ieşit, vedeţi mai jos:

DIVORŢURI

Vedeta de televiziune Teo Trandafir l-a cunoscut pe Constantin Josef, cel care avea să-i devină soţ, prin reţeaua de socializare Facebook. La puţin timp, vestea căsătoriei lor iminente a început să circule, iar, în iunie, cei doi au devenit soţ şi soţie. Vedeta de televiziune a dorit o nuntă simplă, alături de prieteni, astfel că petrecerea care a avut loc la Buftea a fost una restrânsă.

Însă, după numai 7 luni, căsătoria dintre Teo Trandafir şi Constantin Josef - un fost jucător de rugby, în prezent om de afaceri - s-a destrămat. Potrivit informaţiilor care au circulat în presa mondenă, cei doi au încetat să mai formeze un cuplu pe 8 decembrie, când Josef ar fi părăsit domiciliul conjugal, pentru a se muta singur, într-un apartament.

Un alt divorţ foarte mediatizat - dar care se petrece pentru a cincea oară - este acela dintre fostul deputat Silviu Prigoană şi realizatoarea TV Adriana Bahmuţeanu. Pe 11 septembrie, Silviu Prigoană a depus cererea de divorţ la Judecătoria Sectorului 3. Acesta este cel de-al cincilea divorţ al cuplului Bahmuţeanu - Prigoană, cei doi având împreună doi copii minori, a căror custodie şi-o dispută.

După 13 ani de mariaj, vedeta de televiziune Marina Almăşan şi cântăreţul Victor Socaciu au divorţat pe cale amiabilă, la sfârşitul lunii martie. Motivul, spunea presa tabloidă, ar fi fost relaţia de lungă durată dintre Marina Almăşan şi omul de afaceri Georgică Cornu, la rândul lui căsătorit, zvonuri care au fost, ulterior, confirmate de cei doi. Soţia omului de afaceri a intentat divorţ de acesta, Cornu anunţând că doreşte să se căsătorească cu Marina Almăşan. Însă, în ziua în care a fost pronunţată sentinţa, Georgică Cornu a cerut împăcarea cu soţia lui.

Cătălina Grama - sau Jojo, aşa cum este ea cunoscută ca actriţă de ani buni - şi soţul ei, Ionuţ, au confirmat oficial, pe 6 decembrie, că au divorţat. Într-o scrisoare postată pe pagina personală de Facebook, Jojo a precizat că despărţirea legală s-a produs cu mai mult timp înainte şi a subliniat că a decis să păstreze discreţia pentru a-şi proteja, în primul rând, copilul.

Din rândul divorţurilor mediatizate în 2012 face parte şi cel dintre cântăreaţa Sylvia şi Andrei Ştefănescu, jumătatea trupei Alb Negru. Motivul, a spus Andrei, ar fi fost infidelitatea Sylviei. Aceasta a negat şi, după declaraţii războinice în presa tabloidă, şi-a văzut fiecare de drumul său. Pe plan artistic, despărţirea pare să fi fost benefică doar pentru Andrei, care - alături de colegul Kamara, de Ralflo şi Rareş - a lansat piesa "Mi-e sete de tine", ajunsă imediat hit.

Românii i-au spus ani la rând "Mama Natură". Pe numele real Roxana Ionescu, tânăra a infirmat iniţial veştile cu privire la divorţul de soţul ei, omul de afaceri Laurenţiu Gheorghe. Anul acesta, însă, zvonurile s-au confirmat.

DESPĂRŢIRI

Despărţirea-şoc a anului 2012 a fost cea dintre Smiley şi Laura Cosoi. "După o relaţie care a durat mai bine de cinci ani, Laura Cosoi şi Smiley au decis să meargă pe drumuri separate. Cei doi au ajuns de comun acord la această decizie, fiind convinşi că aceasta este cea mai bună variantă pentru amândoi", arată un comunicat remis Mediafax pe 6 iunie.
După 27 de ani de căsătorie, actorii Magda Catone şi Şerban Ionescu au ajuns la divorţ. Mariajul celor doi se clătina de mai mult timp, potrivit apropiaţilor, însă, anul acesta, scandalul dintre cei doi a ajuns la apogeu. Acuzându-se de infidelitate unul pe celălalt, cei doi nu au reuşit să găsească o cale de împăcare. Cu toate acestea, actriţa i-a fost aproape soţului ei în perioada în care acesta a fost spitalizat din cauza unei boli grave, incurabile - scleroză amiotrofică -, care i-a pus capăt vieţii pe 22 noiembrie.

O altă despărţire surprinzătoare a fost cea dintre actriţa Monica Bîrlădeanu şi regizorul Bobby Păunescu. Monica Bîrlădeanu a făcut acest anunţ într-o postare pe pagina sa de Facebook: "Deşi suntem absolut hotărâţi să lucrăm în continuare împreună, aşa cum am făcut-o şi până acum, prietenii voştri Monica şi Bobby nu mai formează, din păcate, un cuplu". Cei doi erau împreună din 2004.

CĂSĂTORII

Potrivit presei mondene, "nunta anului 2012" a fost aceea a mezinei preşedintelui Traian Băsescu, Elena. Ea şi Bogdan Ionescu s-au căsătorit pe 30 septembrie, la Palatul Snagov. Descrisă de cei prezenţi drept "frumoasă, decentă, relaxată, simplă şi tradiţională", nunta celor doi a fost intens mediatizată. La ceremonia religioasă, care a avut loc la biserica Sf. Spiridon din Capitală, au participat sute de persoane, în timp ce la petrecerea de la Palatul Snagov au fost aproximativ 600 de persoane, prieteni şi cunoştinţe ale lor, ale părinţilor lor şi ale naşilor Aura-Mari Mustea-Şerban şi Răzvan Mustea-Şerban.

În septembrie, la biserica Sf. Spiridon din Capitală, a avut loc şi cununia religioasă a cântăreţei Delia Matache. Cu o lună înainte, aceasta se căsătorise civil cu iubitul ei, Răzvan Munteanu, într-o ceremonie care a avut loc la Poarta Sărutului din Târgu-Jiu.

În luna iulie, cântăreaţa Elena Gheorghe şi soţul său, Cornel Ene, şi-au unit destinele şi în faţa altarului, după ce cununia civilă avusese loc cu un an înainte. Nunta a fost una tradiţională şi a avut loc la numai o zi după ce artista şi-a botezat băieţelul în vârstă de şapte luni, Nicholas Răzvan.

Tot o nuntă tradiţională a fost şi cea a cântăreţei Diana Bişinicu, fostă membră a trupei Pops, cu iubitul ei, Cătălin Andrieş. Cei doi s-au căsătorit în Constanţa, iar petrecerea a avut loc pe un vas privat.

O nuntă specială a avut şi vedeta de televiziune Dana Rogoz. Ea şi iubitul ei, regizorul Radu Dragomir, au făcut marele pas după o relaţie de opt ani, în iulie. Nunta a avut loc la Palatul Mogoşoaia, într-un decor desprins parcă dintr-un basm.

Obiceiul nunţii şi al botezului în aceeaşi zi l-au adoptat şi cuplul Giulia Anghelescu - Vlad Huidu. În iulie, cei doi s-au cununat religios şi şi-au botezat fetiţa în vârstă de 3 luni. La eveniment a fost prezent şi fratele lui Vlad, vedeta de televiziune şi radio Şerban Huidu, care, cu o săptămână înainte, a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă.

Aşa cum au demonstrat-o Teo Trandafir şi soţul ei, Constantin Josef, de la căsătorie la divorţ poate fi un pas mic. Acesta este şi cazul Nicoletei Luciu şi al lui Zsolt Csergo. La şase luni de la căsătorie, eveniment care a avut loc simultan cu botezul tripleţilor lor, în aprilie, omul de afaceri a fost surprins în ipostaze intime pe un iaht din Croaţia, împreună cu o apropiată a cuplului, antrenoarea Kinga Sebestyen, pe care, de altfel, a şi bruscat-o. Deşi toată lumea a dat ca sigur divorţul dintre Nicoleta şi Zsolt - care au împreună patru copii - acesta nu s-a produs.

COPII

În martie, Wilmark a devenit din nou tată. Juratul emisiunii "Dansez pentru tine", care este căsătorit cu Ioana, din 2008, are acum doi băieţi.
Cristina Spătar, "regina R&B", a născut, pe 10 aprilie, o fetiţă perfect sănătoasă. Acesta este cel de-al doilea copil al său şi al soţului ei, omul de afaceri Alin Ionescu, care mai au un băieţel.

Pe 19 mai, Edi Stancu a devenit şi el tată, soţia sa, dansatoarea Silvia Uceanu, născând un băieţel, Robert Andrei. Anul acesta, pe 26 februarie 2012, Silvia şi Edi s-au căsătorit.

Pe 20 mai, fosta realizatoare de televiziune Gabriela Vrânceanu Firea, care este căsătorită cu Florin Pandele, a născut un băieţel, acesta fiind cel de-al doilea copil al ei.

Cântăreaţa de origine argentiniană Analia Selis l-a născut, pe 27 mai, pe cel de-al doilea băieţel al ei, Tiago. Artista este căsătorită cu violoncelistul Răzvan Suma şi are dublă cetăţenie - argentiniană şi română, pe aceasta din urmă obţinând-o în august 2010.

De asemenea, Alina Borcea, soţia omului de afaceri Cristi Borcea, a născut, pe 30 mai, un băieţel, care poartă numele Alexandru George şi a fost botezat în România, în cadrul unei ceremonii care nu a fost la fel de fastuoasă ca nunta celor doi, ce a avut loc cu un an înainte.

Reporterul Pro TV Ovidiu Oanţă a devenit tată de gemeni pe 18 iunie. Gemenii Oanţă au fost botezaţi de Oana, sora lor mai mare, Patrick-George şi Filip-Nicholas.

Pe 10 august, corespondentul Ştirilor Pro TV George Buhnici a devenit tatăl unei fetiţe, adusă pe lume de soţia sa, Lorena.

Pe 15 august, Pepe a devenit tată, soţia lui, Raluca, dând naştere unei fetiţe care a primit numele de Maria. Pepe, pe numele real Ionuţ Pascu, şi Raluca (fostă Pastramă) s-au căsătorit în primăvara acestui an, naşii lor fiind realizatorul TV Cătălin Măruţă şi soţia sa, cântăreaţa Andra.

Pe 23 septembrie, jurnalista Paula Herlo, corespondentul "România, te iubesc!", a adus pe lume primul său bebeluş, un băieţel care poartă numele de Vladimir Leonte.

Pe 1 noiembrie, Horia Brenciu, juratul de la "Vocea României", a devenit pentru prima oară tată. Horia Brenciu şi iubita lui, Alice Dumitrescu, au o fetiţă.Pe 12 decembrie, Mihai Petre, juratul din emisiunile "Românii au talent" şi "Dansez pentru tine" de la Pro TV, a devenit tată pentru prima oară, soţia sa, Elwira, născând o fetiţă. Amândoi dansatori profesionişti, Mihai Petre şi Elwira sunt căsătoriţi de patru ani, dar trăiesc o frumoasă poveste de dragoste încă din 2001.

Iar pe 26 decembrie, Catrinel Sandu şi Gabriel Trifu au devenit părinţi pentru a doua oară, vedeta de televiziune dând naştere celei de-a doua ei fetiţe.

(Sursa: www.mediafax.ro)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON