URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
17 Octombrie 2012, 08:42

România, învinsă de Olanda cu 4-1 în preliminariile CM 2014

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa naţională a României a fost învinsă, marţi, pe Arena Naţională din Bucureşti, cu scorul de 4-1 (3-1), de reprezentativa Olandei, într-un meci din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, acesta fiind primul eşec al "tricolorilor" în actuala campanie de calificare.

Au marcat: Marica '40 / Lens '9, Martins Indi '29, Van der Vaart '45+2 (penalti) şi Van Persie '86.

0-1, minutul 9: Van Persie a executat un corner de pe partea dreaptă, Tătăruşanu a respins balonul până la Lens, care a trimis cu capul mingea în poartă de la 17 metri, o "boltă" peste toţi jucătorii din careul tricolorilor şi peste Tamaş, aflat pe linia porţii;

0-2, minutul 29: Van der Vaart a executat o lovitură liberă de pe partea stângă a terenului, iar fundaşul Martins Indi a deviat balonul în poartă din interiorul careului mic;

1-2, minutul 40: Marica a înscris după o acţiune personală în care a depăşit mai mulţi adversari şi, ajuns în poziţie centrală, a trimis mingea în colţul din dreapta portarului Stekelenburg, cu un şut din marginea careului de 16 metri;

1-3, minutul 45+2: Van der Vaart a transformat lovitura de la 11 metri, dictată de arbitru după un fault al lui Tamaş asupra lui Narsingh;

1-4, minutul 86: Narsingh a scăpat pe partea dreaptă şi i-a centrat lui Van Persie, aflat singur în careul mare, iar atacantul lui Manchester United l-a învins fără probleme pe Tătăruşanu, cu un şut plasat.

România: Tătăruşanu - Tamaş, Chiricheş, Goian, Raţ - Pintilii, Bourceanu (C. Lazăr '61) - Torje (Ad. Popa '66), B. Stancu, Grozav (Mutu '75) - Marica. Antrenor: Victor Piţurcă.

Olanda: Stekelenburg - Van Rhijn, Heitinga, Vlaar, Martins Indi - Strootman, De Jong, Van der Vaart (Afellay '77) - Narsingh, Van Persie, Lens (Elia '89). Antrenor: Louis van Gaal.

Cartonaşe galbene: Bourceanu '16, Tamaş '45+1, Raţ '82 / Strootman '53, Lens '83, De Jong '84.

Arbitrii: Craig Thomson - Alasdair Ross şi Derek Rose - John Beaton (toţi din Scoţia).

Înaintea meciului, gimnastele Sandra Izbaşa, Diana Bulimar, Diana Chelaru, lotul de sabie masculin şi antrenorul Octavian Bellu, care au obţinut medalii la JO de la Londra, precum şi ciclistul Eduard Novak, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, au fost invitaţi pe terenul Arenei Naţionale şi au fost aplaudaţi de fanii din tribune. Crainicul stadionul a anunţat că FRF va dona 10.000 de euro din încasările obţinute la acest meci fundaţiei lui Mihai Neşu.

Pe parcursul partidei, suporterii de la Peluza Nord au scandat "Afară, afară cu ungurii din ţară!".

La această întâlnire au fost prezenţi 53.329 de spectatori, nou record de asistenţă pentru Arena Naţională.

Următorul meci al României în cadrul Grupei D va fi la 22 martie 2013, cu Ungaria în deplasare.

Sursa: Mediafax

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@tree
pana si scotienii au recunoscut ca arbitrul ala escroc (scotian), ne-a furat. da ! mergem sa castigam la budapesta dar e bun si un egal.
Postat 17 Octombrie 2012, 20:12 de com
olanda, tara depravarii
olandezii i-au batut si pe unguri, tot cu 4-1 la buda. am pierdut si datorita gunoaielor de arbitri. mergem in ungaria si ii batem pe unguri. recuperam punctele pierdute.
Postat 17 Octombrie 2012, 16:00 de tree
este OLANDA
OLANDA este o tara binecuvantat de D=zeu , oamenii nu si ucid copii, nu se fura intre ei, au drepturi si isis respecta cetateani, felicitari! poate ca noi nu avemcapacitatea sa fim ca si ei oricat ii admiram iti trebuie generatii antrenate ca sa ajungi ca si ei, dar noi suntem obligati sa furam si sa ne distrugem tara, totul e o capcana.
Postat 17 Octombrie 2012, 10:01 de OLANDA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON