URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
19 Iulie 2017, 00:11

Ne-am calificat! România a învins Macedonia şi merge în sferturile de finală ale Campionatului European de baschet masculin de la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa naţională a României a obţinut, marţi, cea de-a treia victorie şi a rămas neînvinsă la Campionatul European U20 masculin - Divizia B, competiţie care se desfăşoară la Oradea.

În cel de-al treilea joc pe care l-a disputat în Grupa C, reprezentativa tricoloră a dispus, la Arena Antonio Alexe, de Macedonia, cu scorul de 68-63.

Jocul a avut parte de echilibru, răsturnări de situaţie şi suspans. Macedonia s-a desprins la 12-4 în primele minute dejoc, însă tricolorii au replicat cu un parţial de 16-0 prin care au trecut la conducere şi s-au menţinut în control pe tabela de marcaj pe tot parcursul sferturilor 2 şi 3. La jumătatea confruntării scorul era de 34-28, pentru ca la intrarea în secvenţa decisivă să fie de 54-48.

Macedonia a marcat primele şapte puncte ale secvenţei decisive pentru a trece la conducere pe tabela de marcaj. Jucătorul echipei CSM Oradea, Bobe Nicolescu a egalat însă situaţia la 55, după care Nandor Kuti şi Bogdan Popa au marcat de pe semicerc pentru a aduce naţionala României la conducere definitiv. Jocul s-a încheiat cu victoria tricolorilor, cu scorul de 68-63.

În această partidă, Bogdan Nicolescu a totalizat 16 puncte şi 4 recuperări, Emi Caţe a adăugat 10 puncte, 14 recuperări (6 ofensive), 6 pase decisive, 3 capace şi 2 intercepţii, iar Georges Darwiche, Nandor Kuti şi Bogdan Popa au avut câte 11 puncte fiecare, pentru reprezentativa României. În replică, Maslinko a totalizat 24 puncte şi 10 recuperări.

Echipa României are acum 3-0 la general şi este virtual câştigătoare a Grupei C, indiferent ce se va întâmpla în meciul cu Albania, programat miercuri, de ora 18.30, tot la Arena Antonio Alexe. Astfel, tricolorii sunt calificaţi în sferturile de finală ale competiţiei.


Rezultatele de marţi ale CE U20 – Divizia B la baschet masculin de la Oradea:

Grupa A

Belarus - Belgia 71-80

Armenia - Polonia 56-47

Grupa B

Azerbaijan - Marea Britanie 68-111

Slovacia - Olanda 56-74

Grupa C

Georgia – Albania 102-53

Macedonia - România 63-68

Grupa D

Ungaria - Kosovo 80-55

Portugalia - Moldova 89-45

Irlanda - Croaţia 47-95

Programul de miercuri:

Grupa A

Belgia - Armenia - ora 16.15

Finlanda - Belarus - ora 20.45

Grupa B

Olanda - Azerbaijan - ora 14.00

Rudia - Slovacia - ora 14.00

Grupa C

Malta - Macedonia - ora 11.45

România - Albania - ora 18.30

Grupa D

Ungaria - Irlanda - ora 16.00

Moldova - Croaţia - ora 18.30

Kosovo - Portugalia - ora 20.45

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON