URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
18 Noiembrie 2018, 13:58

Rol important al orădenilor în victoria meciului România - Lituania: Puşcaş şi Keşeru au marcat două din cele 3 goluri

Rol important al orădenilor în victoria meciului România - Lituania: Puşcaş şi Keşeru au marcat două din cele 3 goluri foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii George Puşcaş şi Claudiu Keşeru au avut un rol important în victoria obţinută, sâmbătă, de echipa naţională a României, în faţa reprezentativei Lituaniei, scor 3-0, în Liga Naţiunilor.

Potrivit HotNews, meciul s-a desfăşurat în etapa a cincea a Grupei 4, din Seria C a Ligii Naţiunilor, iar "Tricolorii" au deschis rapid scorul (Puşcaş 7') şi şi-au făcut partida uşoară.

Jocul bun de pase şi lipsa răspunsului adversarilor au adus o victorie facilă pentru echipa antrenată de Cosmin Contra, arată sursa citată.

Keşeru a majorat scorul, la 2-0, în minutul 47, scorul final fiind stabilit, însă, de Stanciu, în minutul 65.

La final, antrenorul Contra şi-a felicitat jucătorii.

"Nu este important cine marchează. Am vrut să arătăm că avem calitate, că putem facem un meci solid şi să dominăm de la un capăt la celălalt. Cred că a fost cazul astăzi, o prestaţie extrem de consistentă şi de bun augur înaintea meciului cu Muntenegru. Ne vom reface cât putem de bine ca să putem da totul şi să câştigăm în Muntenegru. Noi ne facem treaba până la capăt. Dacă vom câştiga şi vom termina pe locul doi, asta este. Am dat tot ce am avut mai bun şi atât am putut acum", a declarat, după meci, Claudiu Keşeru.
"Sunt foarte fericit, îi mulţumesc lui Mister, şi familiei, le dedic acest gol, de mic mi-am dorit să dau gol la naţională. Va fi foarte greu la Podgorica, vrem să dăm continuitate acestui meci bun. Am avut emoţii pozitive când am aflat că voi fi titular. Vreau să continui să joc pentru naţională, este cel mai frumos sentiment. Sora mea, cumnatul meu, mama, tata şi prietenul meu cel mai bun m-au susţinut şi le dedic acest gol. Nu a fost uşor să joci fără spectactori, deşi auzeam mai bine indicaţiile lui Mister. Vrem să terminăm această campanie cu o victorie. La Podgorica va fi mai greu, dar noi vom fi mult mai motivaţi să aducem cele trei puncte pentru România", a declarat Puşcaş, conform News.ro.

Astfel, cu 3-0, România a ajuns pe poziţia secundă a clasamentului, după Serbia.

Au mai rămas de disputat două meciuri din Liga Naţiunilor, Serbia – Lituania, Muntenegru – România, ambele pe 20 noiembrie, de la ora 21.45.

Pentru a câştiga grupa, pe lângă victoria obligatorie în faţa Muntenegrului, România are nevoie ca Lituania să încurce Serbia (chiar şi un egal ar califica echipa noastră).


Au evoluat echipele:

România: Tătăruşanu – Benzar, Săpunaru-cpt., Moţi, Bancu – Anton, Stanciu (Cicâldău, 72′) – Chipciu (Deac, 65′), Maxim, Keşeru (Hagi, 68′) – Puşcaş.Selecţioner: Cosmin Contra

Lituania: Šetkus – Vaitkūnas, Girdvainis, Žulpa, Baravykas – Šimkus (Slivka, 65′), Vorobjovas – Petravičius (Kazlauskas, 80′), Sirgėdas, Novikovas – Černych (Šernas, 74′). Selecţioner: Edgaras Jankauskas

Cartonaşe galbene: Bancu '25, Puşcaş '35, Anton '81, Deac '82 / Novikovas '44, Girdvainis '78

Cartonaş roşu: Novikovas '87, după al doilea galben


Clasament:

1. Serbia 5 meciuri (7-3) 11 puncte

2. România 5 (7-3) 9

3. Muntenegru 5 (7-5) 7

4. Lituania 5 (2-12) 0

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON