URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2023, 20:40

Robotics Club Oradea, pe podium la cel mai mare concurs de robotică din Europa (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Studenţi şi elevi ai Robotics Club Oradea, club înfiinţat de Departamentul de Mecatronică al Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică (IMT) Oradea, au ajuns pe podium în weekend, la cea mai importantă competiţie de robotică din Europa care s-a desfăşurat în Tallin, Estonia.

Potrivit unor comunicate transmise de club şi de biroul de presă al Universităţii din Oradea, competiţia, numită Robotex International, a reunit peste 2.800 de participanţi, din 18 ţări.

Din partea clubului orădean, finanţat de Celestica, au fost prezenţi mai mulţi participanţi. 

Echipa TOR, formată din Flaviu Birouaş, Valentin Sidea, Oana Gal, Ilie Cuciula, Sebastian Lăzuran şi Sebastian Găvruţa, a reuşit să obţină locul 3 la proba de Mega Sumo, aceasta presupunând lupta roboţilor unu la unu, asemenea coloşilor japonezi.

"Echipa Robotics Club Oradea a demonstrat abilităţi remarcabile în gestionarea roboţilor în confruntări rapide, cu meciuri de sub o secundă şi forţe impresionante la impact. Proba Mega Sumo a pus la încercare nu doar performanţele tehnice ale roboţilor, ci şi ingeniozitatea în rezolvarea problemelor tehnice în timp record", se arată în comunicatul transmis de clubul de robotică.

În cadrul competiţiei au concurat şi membrii echipei SQRT, formată din Daniel Anton, Cătălin Mociar, Andrei Iuhas şi Szabo Stefan, care a obţinut un loc 5 şi un loc 7 la proba de Line Follower Classic, iar echipa BITS, cu membrii Răzvan Mociar şi Andrei Bar, s-a clasat pe locul 8 la proba de "Mini sumo".

"Suntem foarte mândri de studenţii noştri, de performanţa obţinută în urma multor zile şi nopţi de muncă. Această performanţă nu ar fi fost posibilă fără ingeniozitatea şi abilităţile echipei de a rezolva problemele tehnice în timpul competiţiei", a spus Flavius Birouaş.

Tot în noiembrie, la începutul lunii, Robotics Club Oradea a participat la competiţia internaţională RoboChallenge de la Bucureşti, unde tinerii au obţinut mai multe premii, inclusiv un loc 1 la proba Humanoid Robot şi un loc I la Humanoid Sumo.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
https://robotex.international/mega-sumo/
The sumo robot’s task is to get your opponent out of the ring, following all the rules of courtesy and competition. The challenge is open to all, regardless of technical level and age. There can be a maximum of 3 competitors per team; The robot must fit within the dimensions of 20×20 cm and can weigh up to 3 kg; The robot may increase its dimensions after the start, but must remain in one piece; Startmodule is required (https://p1r.se/startmodule/ or compatible). The referee starts the round by sending a start command via official infrared remote control. The robots may start moving after they have received the start command; The competition field is 154 cm in diameter and black in colour. The edge of the field within 5 cm is white; The robot must run autonomously. Remote control or any other form of control of the robot is prohibited.
Postat 21 Noiembrie 2023, 23:52 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON