URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 24 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
16 Martie 2023, 19:00

Richard Balint și fiul său, Robert, nominalizați la Premiile Radio România Cultural pentru rolurile din spectacolul „Fiul” 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Actorul orădean Richard Balint și fiul său adolescent, Robert Balint, au fost nominalizați la Premiile Radio România Cultural 2023 pentru rolurile din spectacolul „Fiul” de Florian Zeller. Richard și Robert Balint interpretează roluri de tată și fiu într-un spectacol sfâșietor despre depresie și „groaza de a fi părinte”, după cum îl prezenta regizorul Bobi Pricop.

Anunțul a fost făcut de Radio România Cultural, fiind distribuit și de Teatrul Regina Maria.

„Vești bune! Richard și Robert Balint au fost nominalizați la Gala Premiilor Radio România Cultural la categoria „ARTELE SPECTACOLULUI” pentru rolurile tată-fiu din spectacolul „Fiul”, de Florian Zeller, regia: Bobi Pricop”, se arată pe pagina de Facebook a TRM. 

În aceeași categorie a mai fost nominalizată echipa Reactor de Creație și Experiment din Cluj-Napoca, pentru spectacolul „Visul” de Alexa Bacanu, în regia lui Dragoș Alexandru Mușoiu, și Maria Beatrice Tudor pentru proiectul „Dans Nomad”, desfășurat în județul Timiș și produs de compania independentă Unfold Motion din Timișoara.

„Vor fi recompensate cele mai importante reuşite ale culturii româneşti din anul 2022. De asemenea, vor fi acordate două premii speciale și un premiu de excelență. Gala s-a impus de-a lungul anilor ca un adevărat eveniment de prestigiu, un spectacol în care lumea culturală strălucește și în cadrul căruia publicul îi poate onora cu aplauze pe cei care au performat în domeniile lor”, au anunțat organizatorii.

Nominalizările sunt făcute pe mai multe categorii. De pildă, la categoria Proză au fost selectați autorii: Mircea Cărtărescu, pentru romanul „Theodoros”, Bogdan-Alexandru Stănescu, pentru volumul „Abraxas”, și Florin Chirculescu, pentru cartea „Solomonarul”. La categoria Film, au fost nominalizate producțiile „R.M.N.”, scenariul și regia Cristian Mungiu, „Miracol”, scenariul și regia Bogdan George Apetri, și „Oameni de treabă”, scenariul Radu Romaniuc & Oana Tudor, regia Paul Negoescu.

Gala Premiilor Radio România Cultural, ajunsă la cea de-a XXII-a ediție, va avea loc luni, 3 aprilie, de la ora 18, pe scena Teatrului Odeon. Este singurul eveniment care premiază toate domeniile culturii din România.

Premiera spectacolului „Fiul” a avut loc la Oradea în octombrie 2022, ocazie cu care a fost inaugurată, după reabilitare, o nouă sală a Teatrului Regina Maria, Sala Transilvania. Richard și Robert Balint interpretează rolurile principale, al unui tată divorțat și recăsătorit, care este îngrijorat de comportamentul băiatului său adolescent, respectiv pe cel al fiului captiv într-o stare de depresie și de neliniște. Spectacolul reprezintă prima experiență pe scenă a lui Robert Balint, fiul apreciatului actor al Teatrului Regina Maria.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.525 RON
  • 1 EUR = 4.9214 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON