URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
10 Iunie 2024, 15:41

Rezultate parțiale la alegerile europarlamentare: Diana Șoșoacă și Luis Lazarus ajung în Parlamentul European

Rezultate parțiale la alegerile europarlamentare: Diana Șoșoacă și Luis Lazarus ajung în Parlamentul European surse foto: Inquam Photos / Octav Ganea și Virgil Simonescu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rezultatele parțiale la alegerile europarlamentare aduc o surpriză. Reprezentanții SOS Diana Șoșoacă și Luis Lazarus ajung în Parlamentul European cu ajutorul votului dat de diaspora.

Potrivit G4Media.ro, care citează surse, la voturile exprimate în țară, partidul SOS, înființat de Diana Șoșoacă, obținuse doar 3%, sub pragul de 5% de intrare în PE.

Salvarea a venit, însă, din diaspora, unde, arată sursa citată, SOS a obținut peste 13% dintre sufragii.

Astfel, SOS va avea două mandate de europarlamentari, la fel ca UDMR.

Având în vedere că Diana Șoșoacă și Luis Lazarus ocupă primele două locuri pe lista de candidați SOS la Parlamentul European, cel mai probabil ei vor ocupa aceste funcții.

Porivit numărătorii paralele a partidelor, citate de G4Media, Alianța PSD-PNL va avea 20 de mandate în PE.

AUR va avea 6 mandate, ADU - 3 mandate, UDMR - 2 mandate și SOS - 2 mandate.

Digi24 menționează că SOS a trecut de pragul de 5% la alegerile europarlamentare, după centralizarea a 97,87% din voturi. 

Rămâne de văzut dacă rezultatele finale vor schimba situația.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Problema Extremelor
Citat Putin " Kremlinul urmăreşte foarte îndeaproape” alegerile franceze. ”Putem vedea dinamica partidelor de dreapta " Problema Europei trebuie sa vadă cum combate PROPAGANDA si MIGRAȚIA. Putin face totul pt a reinstala cortina de fier.
Postat 10 Iunie 2024, 19:10 de Sandu2100
Au votat o capsunarii
Nu inteleg logica celor din diaspora,o voteaza pe una care vrea sa ne scoata din Europa...vor merge la capsuni in Siberia
Postat 10 Iunie 2024, 18:30 de zorro
Traseu
Cei din tara au scos-o din scena. Acum se va duce, o perioada, pe capul celor de la Bruxelles, dupa care se va asterne linistea.
Postat 10 Iunie 2024, 18:27 de Timi
The best biznis ever!!!
Mandra natie suntem. L-am scos pe Ciolos si am bagat-o pe Soso....
Postat 10 Iunie 2024, 17:11 de fvgit
No stresss
Au si vesticii specimenele lor in noul parlament.... Poate o sa avem surpriza sa ii vedem pe Soso si Lazarus la vreun party LGBT ca pe eurodeputatul lui Orban....
Postat 10 Iunie 2024, 16:59 de fvgit
Corect Georgemarian
Nu sunt deloc fanul baleriniei kazacioc dar nu îmi displace șocul cultural de care vor avea parte emancipatii europeni. Mai ales că sunt câțiva trans și LGB pe acolo. Să vezi când ii vede asta. :))) . Abia aștept , sper sa nu ne dezamăgească.
Postat 10 Iunie 2024, 16:26 de CivisUlpianum
O surpriză ar fi...
Să o bată, la propriu, pe Ursula von den LIAR. Nu că ar fi un lucru neapărat rău. Și așa europenii au tot vrut diversitate și echidistanță. Poate ajunge vedetă internațională și prezentată pe toate posturile. Ei nu au mai avut asemenea discursuri decibelice. Va fi interesant. Poate mai ies ceva lucruri la iveală și prin parlamentul EU, mai aflăm ceva secrete înainte de termen. Poate nu-i rău pentru România și ca să fim obiectivi, poate nici pentru Europa. Io zic așa, hai să nu ne amărâm, să fim relaxați. Nici PSD-ul nu-i deranjat, toată țara au făcut-o roșie. Ei îs cei mai veseli. Se pot baza încă 35 de ani pe același popor uituc. Pot fura în continuare ca și până acum. N-are rost să ne stresăm. Oricum cei care hotărăsc lucrurile n-au fost aleși (fiind după perdea) iar cei care au fost aleși nu hotărăsc lucrurile! Ați văzut și-n reclame, boss-ul stă în spate cu geamuri fumurii de nu-i vezi fața, iar la volan e doar șoferul! Noi am votat doar șoferii, nu vă faceți iluzii de altceva.
Postat 10 Iunie 2024, 16:20 de georgemarian
Se muta circul la Bruxelles
Sa o vezi pe asta.Cred ca o bate pe Ursula
Postat 10 Iunie 2024, 16:14 de CivisUlpianum
are si Rusia reprezentare in parlamentul UE, cel putin 2 parlamentari
acum sa vezi scandal si urlete in PE, cred ca se infiinteaza agentia de dententie a europarlamentarilor, noi regulamente privint taiatul microfonului si jandarmi sa o scoata din sala pana se calmeaza
Postat 10 Iunie 2024, 15:49 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON