URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Mai 2013, 17:07

Responsabilii Adăpostului Grivei, urmăriţi penal pentru neglijenţă şi cruzime faţă de animale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au început urmărirea penală împotriva a patru angajaţi de la adăpostul de câini comunitari Grivei, administrat de municipalitate, într-o anchetă demarată la sfârşitul anului trecut pe marginea unor plângeri depuse de iubitorii de animale, care îi acuzau pe angajaţii adăpostului de abuzuri asupra câinilor îngrijiţi în stabiliment.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului, Simina Goia, a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL, că în urma verificărilor făcute până în prezent, procurorii l-au pus sub învinuire pe medicul veterinar al adăpostului, Cosmin Viorel Şimonca, pentru cruzime faţă de animale, în formă continuată, şi un abuz contra intereselor publice.

"Medicului veterinar i se impută eutanasierea câinilor comunitari prin utilizarea unor substanţe nepermise ori a unor substanţe permise dar în cantitate sub limita minimă din prospect, determinând astfel o agonie prelungită şi o moarte în chinuri pentru animale", a explicat purtătorul de cuvânt.

De asemenea, Şimonca mai e acuzat că nu a intervenit pentru a curma suferinţa unor animale. "A lăsat un câine cu coloana fracturată să zacă, în loc să-i facă eutanasiea. Unui alt câine cu piciorul tăiat i s-a desfăcut operaţia şi a fost găsit abandonat în propriile mizerii fecale", a descris reprezentanta Parchetului.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale şi împotriva actualului, respectiv fostului administrator al adăpostului, Călin Ardelean şi Florentin Anton, acuzaţi de neglijenţă în serviciu, pentru că nu au respectat circuitul obligatoriu al animalelor în adăpost, permiţând menţinerea câinilor bolnavi în acelaşi loc cu cei sănătoşi, şi pentru că au lăsat câinii bolnavi să zacă în spaţiul de depozitare a cadavrelor, iar femelele gestante au fost puse cu câini maturi, care au omorât puii.

Un alt angajat al adăpostului pus sub urmărire penală este hingherul Francisc Birta, acuzat, printre altele, că ar fi târât şi lovit un câine bătrân şi bolnav, în momentul în care l-a ridicat din faţa unui bloc. "Faptele sunt mult mai multe. Nu au fost toate evidenţiate în rezoluţia de începere a urmăririi penale. Dar sunt dovedite cu probe, declaraţii de martor, iar ancheta este încă pe rol", a explicat Simina Goia.

Adăpostul de câini fără stăpân "Grivei", dat de municipalitate în grija Administraţiei Domeniului Public, face obiectul unui dosar deschis în cursul lunii decembrie 2012. Ancheta a pornit de la mai multe reclamaţii depuse la Parchetul Oradea de foşti voluntari SOS Dogs, însoţite de poze cu hoituri sfâşiate de câini, care, potrivit denunţătorilor, fuseseră mâncaţi de vii de dulăii mai mari din ţarcuri în urma înfometării sistematice la care ar fi fost supuşi.

Citiţi amănunte despre ancheta în cazul adăpostului Grivei în articolul: Scandalul maidanezilor ucişi: Procurorii, în anchetă la Adăpostul "Grivei", pentru cruzime împotriva animalelor! (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
36 Comentarii
dumnezeu nu ia lasat sai kinuim si maltrata
hallo dm, invirstra ti-e frica sa iesi pestrada ,din cauza animalelor,dar nuti e frica de dumnezeu,is suflete lasate de la dsumnezeu de cit ca nu au gura sa vorbeasca,nu ciini sunt de vina ca sau inmultit si musca,,oamerni fara suflet sunt de vina si statul Roman,,,,luati ecxenplu de la AUSTRIECI cum se trateaza animalele aici,,,apropo pot sa am si o mie de ciini niu problema ta daca nu iubesti animalele,daca as avea putere si bani cu siguranta as face ceva pt. bietele animale,mai bine ajuti un ciine de cit un om,asta nu inseamna ca trebuie sai kinuim si maltrata,!!!!!!
Postat 10 Iunie 2013, 13:55 de mihaela
Fara suflet
Acelasi lucru ar merita aceia oameni sa se faca cu ei acelasi lucru ce lea facut ei ciinilor. Iar daca nu puscarie pe viata, sa nu mai poate face durere si chin la nimeni. Handicapati imputiti ce sinteti.
Postat 05 Iunie 2013, 00:30 de Manuela
Fink-Stecker
Hört auf zu morden,es ist ekelhaft,widerlich und ich habe kein Verständnis für solche Greueltaten.
Postat 04 Iunie 2013, 22:35 de Carola
Verstijnen
STOP CRUELTY !!!
Postat 29 Mai 2013, 23:36 de K
HELP THEM!
PLEASE HELP THE DOGS !
Postat 29 Mai 2013, 17:04 de michaela
ciu
puscarie pt cei care ranesc animale!
Postat 29 Mai 2013, 17:02 de micha
Gabrielle
:(
Postat 28 Mai 2013, 21:59 de Vergier
DIXN
help the dogs
Postat 28 Mai 2013, 16:29 de DAWN
fabienne
HONTEUX.............STOP.
Postat 28 Mai 2013, 07:45 de knudsen
activist
Please do not let animals suffer.
Postat 28 Mai 2013, 02:12 de Janice Cowett
mr
Get back in touch with reality and stop all this cruelty
Postat 28 Mai 2013, 02:09 de mark bastian
tarpinian
STOP ALL CRUELTY
Postat 28 Mai 2013, 01:55 de karina
Almberg
STOP THE ANIMAL TORTURE!!! PLEASE! ITS A CRIME AND THE WORLD ARE LOOKING AT YOU!!!
Postat 26 Mai 2013, 19:17 de Catarina
zacsko
:(((((((((((((((((((((((((((
Postat 26 Mai 2013, 18:34 de judit
student
ce lume de *, pe bune! eu nu stiu cum ii lasa inima sa faca asa ceva, ce motive sa fie decat faptul ca au intr-adevar probleme cu capul!! sper mult sa se ocupe cineva de aceste animalute
Postat 24 Mai 2013, 09:58 de andra
pacat
sai moara masa in chinurile alea
Postat 22 Mai 2013, 23:06 de andrei
Frau
Wann wird etwas geschehen zum SCHUTZ der Tiere????Ich kann es nicht verstehen, wie MENSCHEN sich gegenüber wehrlosen GESCHÖPFEN benehmen!!! Wir spenden,bieten Pflegestellen,wir adoptieren, es gibt GELDER zur vernünftigen versorgung der TIERE,was passiert damit??? Ich möchte ANTWORTEN auf meine Fragen!!!!
Postat 18 Mai 2013, 21:02 de Marion van Loo
moarte nenorocitilor!
Imi doresc sa-i vad pe indivizii astia cu matele pe afara! sa moara-n chinuri ca si cainii pe care ii omoara!
Postat 09 Mai 2013, 22:14 de doina
capra, capra, capra in patru labe sa te tarasti
NEMESIS sa dea NOROCUL peste tine sa stai CAPRA pana la moarte :))))) auzi ca caini sunt ca oamenii spoarti in mate :)))) delil mintal ceesti in CREIER !!!
Postat 09 Mai 2013, 19:02 de CAPRA sa mori ,amin
ala din poza....
bravo, hingheru de serviciu....asa se duce un caine , in starea asta? ai lucrat degeaba la sos 3 ani, .... sau asa te-a invatat Korci, sau de-aia te-au aia afara de la lucru? (Adp)....nu cumva tu ala din poza esti TINTASUL? ala cu inima si capul?tu esti.... se vede clar...asa au zis fostii tai colegi din sos ..... tu ai vrea sa fii dus asa?.... si amu te dai mare aparator de caini?...de umbli cu pancarde cu caini mutilati la miting....bravo....hai Dinamo...Bucuresti....
Postat 09 Mai 2013, 16:45 de haidu laszlo
goala de suflet
Din fericire nu esti langa mine sa te iau de urech iNeli! Fii pe pace, oricum nu te-as lua! Dar dat fiind faptul ca ai spus ca esti femeie batrana, m-as astepta sa fii mult mai miloasa si cu mai mult suflet! Pacat de copiii tai, daca ii ai.Au fost crescuti fara gingasie si tandrete., mai mult ca sigur. Ai atata ura in tine , incat nu-mi inspiri decat mila. Dumnezeu sa te ierte!
Postat 09 Mai 2013, 15:25 de ani
Cucu
Cine vorbeste de agramatism??? Precum pasarea din titlul comentariului meu...Ia de mai citeste mesajul scris de tine, "neli mesaros"...( nu stiu cine VA merge dar ce V-A apucat e clar... - despre punctuatia inexistenta nu prea mai merita sa pomenesc...) Si, da, dai dovada de multa "inteligenta" si "cultura", prin insinuarile de mahala pe care le faci (calominia nu se pedepseste?) In rest, consider, din nou, ca de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere si ca nu are rost sa batem toba la urechea surdului...
Postat 09 Mai 2013, 15:16 de O oarecare
@oradean
Pe langa multa prostie s-a adaugat si multa rautate....mars bei la cotet....dezaxatule
Postat 09 Mai 2013, 13:51 de xy
maidanezi
ani, te confunzi cumva cu A.N.I., cine esti tu ? si cum iti permiti sa iei pe altii de urechi?ori ai tendinte iesite din comun?cu privire la caini?....ia-ti draga 1000 de caini si satisfa-ti nevoile...indiferent de sensul lor... , ce aveti? si altii? alias Alin T.(care de fapt cred ca e Mirela P. ) ce va apucat cu sentimentele astea de caini?.... sau scuze, asa e , sunteti platiti de altii sa mentineti scandalul, si sa aiba altii ce scrie ...agramatii...aveti grija...in viata totul , se plateste... ascultati...si nu uitati.... la varsta mea , de femeie batrana lucrurile , se vad altfel..., cand mergi pe strada, ti-e frica sa nu fii muscat de maidanezi...unde sunt iubitorii, de caini,? sa-i muste pe ei....sa vada cum e... . felicitari celor ce vor un oras plin de maidanezi, mizerabili,jegosi, purtatori de microbi, si agresivi...am intrat degeaba in U.E. , acolo nu am vazut maidanezi...si nimeni, nu se opune autoritatilor, numa-n Romania...tara de retardati...cu iubitori de maidanezi, cu tendinte deviate de la normal...
Postat 09 Mai 2013, 13:04 de neli mesaros
multimea vida
Nemesis,te stiam zeita razbunarii, nu?ar trebui parca sa ai legatura cu justitia divina, nu?Deci lasa Justitia civila sa-si faca treaba, sau, schimba-ti pseudonimul!Pastreaza-ti parerile pt tine si lasa pe fiecare sa decida ce e esential din punctul lui de vedere! A! Si mi-as permite sa-ti dau un sfat: cand mai mergi la adapostul Grivei, fa si tu un pustiu de bine si ia cu tine niste saci cu mancare, medicamente, niste cartoane, niste galeti pt. apa , niste materiale textile, niste antideparazitante interne si externe, cateii au mare nevoie de aceste lucruri!
Postat 09 Mai 2013, 11:34 de ani
ZERO BARAT
Cata framantare, cat zbucium, cata pizma. Bai oameni buni, si eu am caine acasa si il iubesc, am grija de el, si el imi intoarce afectiunea. Dar aceasta problema, a cainilor comunitari, a aprins spiritele mai mult decat este cazul. Eu am fost la adapostul Grivei si pot spune ca, conditiile in care traiesc cainii de acolo sunt mai mult decat decente. Fie vorba intre noi, 50% din proprietarii de caini nu isi permit sa asigure patrupedelor personale conditiile de acolo (norma de hrana zilnica, asistenta medicala) Cainii comunitari nu au ce cauta liberi pe strazi, asta e clar. Istericele dudui care posteaza comentarii pe aici au nevoie serioasa de asistenta de specialitate,si asta e clar. Cred totusi ca inceperea urmaririi penale este o masura exagerata in cazul acestor oameni... Daca au gresit, masurile disciplinare in cadrul institutiei ar fi fost suficiente. Dar ma rog, ne place sa irosim timp, energie si bani pentru lucruri din punctul meu de vedere neesentiale. De exemplu postacii de aici ar putea sa-si consume energia si timpul liber, pe care vad ca il au, in scopuri mult mai constructive cum ar fi scrierea si ortografia limbii romane (agramati ce sunteti!!!!).
Postat 09 Mai 2013, 09:49 de NEMESIS
nu se satura de bani
aniamalele ne invata sa fim umani sa avem rabdare, ce nu intelegeti s au splaat banii, am optat sa si sterilizeze dar nu si sa OMOARE , ce se intampla in realitate banii ajung la PNL ?!!!! DNA ce pazeste , criminalisti ce fac , sociologi unde sunt, nu ne ajunge STRESUL taxelor si impozitelor, ne pierdem cainii si ii mai si omoara?!!! ANIMALEL sunt membri de familie mai ales cele de casa nu le poate ucide nici o lege, ajunge ca sunt abuzate .
Postat 09 Mai 2013, 09:09 de mizerii sociale
raspundere
trebuie tras la raspundere si ,,soldatii" dar si pe ,,comandantul" adica pe Andrica si pe Bolojan! Hai sa fim seriosi,,,de la cine vine ,,ordinu''? nu de la bolojan sau andrica?! ele sunt cele mai mari criminal din orasul asta dupa aia vine restu!!!!
Postat 08 Mai 2013, 23:14 de vizitator
Lasitate
MC "undercover"? Oradeanule, ce zici? Las da' ... cocos...hm? Hai, pas, ca faci valuri!
Postat 08 Mai 2013, 22:18 de O oarecare
i-as manca si pe caini si pe cai la fel ca pe gaiini
cata dragoste pt niste animale, si cata ura pentru oameni. io as fi luat toti cainii aia bolnavi si facut supa din ei, ca`s destui muritori de foame in tara asta.
Postat 08 Mai 2013, 22:03 de oradean
Si hingherul sef, nimic ?
Astept ca domnii procurori sa-i puna lui nea ilie zbiltul de gat si sa-l tarasca la bulau.... Nu poti fi sef si sa nu raspunzi deloc de ce fac gunoaiele din subordinea ta ! Sau poti ?!
Postat 08 Mai 2013, 20:58 de pinonel
Complicitatea municiaplităţii nu se pune !?!
Veterinarul Şimonca nu a făcut nimic fără voie de la stapânire, fiind un subordonat ca oricare altul. Cel care i-a cerut să fie crud cu animalele a fost Bolojan, pe care nici un procuror nu l-a catalogat de complice la hăcuirea câinilor. Aşa că, soldatul moare, în timp ce "comandantul" de operaţiuni e bine mersi.
Postat 08 Mai 2013, 20:39 de Carp III
FILIP nu ne TALHARIT sa va fie CLAR.
pana face dreptate JUSTITIA mor nevinovati, CRISUL repede nu e poluat nici macar cu BROSCUTE, SERPI ca sa curete apa de pesti bolnavi si tantari, cainii nu au de unde sa bea apa , asa jeeearit de PRIMAR Oradea nu a mai avut, lipsit de umanitate degeaba ziceti ca nu FURA ca FILIP, faptele lui sunt mult mai daunatoare sanatatii, mai bine furi un sac cu bani dar nu ma mai si OMORI, ce naiba aveti , nu mai ganditi deloc ?!!! FILIP nu ne TALHARIT sa va fie CLAR, a furat bani nu SANATATEA NOASTRA, ordinarilor ! DEGEABA te rogi la D-zeu ca provoci multe CRIME DIN RAUTATE , mai bine murim de foame dar nu am ajuns sa ne ucidem intre noi pentru bani, luati pe toti si dispareti din ORADEA, un oras CURAT si fara TALHARI.NE UCID cand o sa intelegeti asta ?!!!
Postat 08 Mai 2013, 20:17 de RUSINE ordinarilor
CEREM si VREM sa ETANASIATI ORICE CRIMINAL.
unde esti PRIMARUL lui PESTE sa ti vezi CRIMELE , unde esti sa te bucuri de cum adminstrezi TARANULE tu asa iti iubesti caini ? RUSINE celor care au dat functi unor asemenea CRIMINALI, rusine sa fie demisi si sefi nu doar subalterni care au scultata de stapani, CEREM si VREM sa ETANASIATI ORICE CRIMINAL. ORDINARI imputiti care ne obliga sa traim in betoane, rusine , sa va ia moartea cat mai repede dintre noi ! ce ti au facut caini ca sa i TORTUREZI ? EXACT asa fac si cu oamenii in SPITALE, genocid social !!!!! cutremurul de ne ar inghiti de cati CRIMINALI are ORADEA .
Postat 08 Mai 2013, 20:05 de RUSINE ordinarilor
Deci se poate
Tulai Doame, deci ii adevarat ce zice ca or facut aia acolo. Io am crezut ca is numa niste poze falsificate pe photoshop la Hollywood ca doar nu or lasat aia caniele cu matzele scoase. Nu shtiu ce sa mai cred. Tare is tulburat de shtirea asta...
Postat 08 Mai 2013, 18:26 de Io
Hm
Cred ca indivizii aia (a se citi gunoaie de oameni) ar merita sa fie inchisi in custile alea si supusi la exact aceleasi tratamente la care au supus amaratele alea de animale.
Postat 08 Mai 2013, 17:52 de mine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON