URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2021, 18:00

"Realitatea dozată fără prejudecăţi": Dezbateri despre Covid-19 şi vaccin, transmise live din Primăria Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a anunţat joi că organizează o campanie de informare sub genericul "COVID-19 şi vaccinarea: Realitatea dozată fără prejudecăţi", în contextul în care pandemia capătă o severitate fără precedent. O primă dezbatere despre Covid şi vaccin va avea loc vineri, de la ora 18, cu invitaţi ca dr. Gheorghe Carp şi dr. Hadrian Borcea.

Din surse credibile

"Apelând la surse credibile din domeniul medical şi nu numai, iniţiativa îşi propune să găsească răspunsuri la întrebările legitime pe care cetăţenii le au, în legătură cu pandemia şi campania de vaccinare. Vor fi abordate chestiuni importante privitoare la măsurile şi responsabilităţile ce se cer asumate pentru a depăşi această criză gravă, ce afectează societatea, în ansamblul său", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Concret, la sediul Primăriei Oradea vor avea loc patru dezbateri ce vor fi transmise online live, în zilele de vineri 26 noiembrie, 3, 10 şi 17 decembrie 2021. Mesajele reţinute în cadrul dezbaterilor live vor fi integrate într-o serie de articole informative, cu rolul de a răspunde întrebărilor şi nelămuririlor cetăţenilor. 

De altfel, cetăţenii vor primi răspunsuri şi prin intermediul unei adrese de email, creată special în acest scop: covid19@oradea.ro. Aceste răspunsuri vor fi asumate de către cadre medicale cu notorietate în domeniu. 

Live pe Facebook

Moderate de realizatorul TV Octavian Haragoş, dezbaterile vor fi organizate în fiecare vineri, de la ora 18. Acestea vor putea fi urmărite live în mediul online, pe pagina de Facebook a Primăriei Oradea, urmând a fi preluate şi de alte canale media, inclusiv BIHOREANUL

Se estimează că o dezbatere va dura circa 50 de minute.

Oaspeţii lui Octavian Haragoş vor fi specialişti recunoscuţi din domeniul medical, foşti pacienţi COVID-19, lideri ai comunităţilor religioase, precum şi cadre medicale din prima linie, care se confruntă zi de zi cu situaţia dramatică din spitale, au mai transmis organizatorii.

Dr. Borcea şi dr. Carp, primii invitaţi

Pentru dezbaterea din data de vineri, 26 noiembrie au confirmat prezenţa următorii oaspeţi: 

dr. Gheorghe Carp - senator, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate din Senatul României;
dr. Hadrian Borcea - medic-şef UPU SMURD Bihor; 
dr. Ramona German - medic specialist medicină de familie.

Cu aceeaşi ocazie, Dr. Anca Hnatiuc, medic epidemiolog în cadrul Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea, va răspunde în scris întrebărilor pe care cetăţenii le vor formula către adresa de email covid19@oradea.ro. Cei interesaţi vor putea trimite întrebări către adresă menţionată pe toată durata campaniei de informare. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Organizare execrabilă, la fel ca și comunicarea provaccinare.
Seara se anunță că a doua zi va fi o dezbatere. Fără prea mult public, că nu avem ce spune. De formă, ca să bifăm și așa ceva. La atâta aplomb și convingere, nu e de mirare că peste 50% dintre medici și alt personal medical aferent, nu vor să se vaccineze. Asta-i România, iată inteligența provenită de la Oradea.
Postat 26 Noiembrie 2021, 13:51 de KP
@Sandu2100
Se pare ca esti mai prost ca Sosoaca. Fertilitatea nu e doar 0% sau 100%, ca oamenii nu fac toti copii din prima incercare. Exista fertilitate redusa, sau sterilitate partiala. Ca sa vezi cat de bine te pricepi la medicina, desi ai primit premiul Nobel pentru promovarea injectiei numita vaccin.
Postat 26 Noiembrie 2021, 10:48 de testtest
indoctrinare politica
Nici macar nu au curajul sa dea ocazia ambelor parti sa-si prezinte punctul de vedere, asa cum o cere etica profesiei. Credibilitate ZERO.
Postat 26 Noiembrie 2021, 10:44 de testtest
georgemarian
Probabil pana in 2070 se termina cele 3 generatii sterile a lui SOSOACA ::::::))))) Conspiratie care esti bai georgemarian, un docunent classification se dezvaluie dupa 50 de ani, dar nu si al lui JFK :::::))))
Postat 26 Noiembrie 2021, 00:55 de Sandu2100
Date publice doar dupa 2070
Renumita firma Pfizer a obtinut in instanta din SUA amanarea pana dupa 2070 a publicarii datelor publice despre vaccin deoarece ei au motivat (dupa cum este si stiintific) ca au nevoie de 55 de ani sa colecteze toate datele despre vaccin. Cu toate astea, Europa si ai nostri "specialisti" baga pe repede inainte injectiile la copii, de adulți si doze booster fara numar nu mai vorbim. Ai nostri sunt mai destepti ca producatorul, obtin datele inaintea lui, ei stiu deja ca vaccinurile sunt bune, că au gust de caramel cu toping de cioco. Ar trebui intrebati invitatii de ce Pfizer a amanat 55 de ani publicarea datelor complete daca ii asa evoluata stiinta că tot o laudă lumea. Asta intr-o viata de om insemana ca datele nu se vor publica NICIODATĂ. E ca treaba cu revolutia din 89, moare Iliescu de 2 ori. Dar sa nu-l intrebati pe Carp ca ei doar ce s-au culcat cu PSD-ul. Ce credibilitate mai pot sa aiba vorbele unor asemenea specimene politice? Zero!
Postat 25 Noiembrie 2021, 23:59 de georgemarian
Doru19
Da, si eu cred ca era o idee mai buna ce ai spus tu mai jos.
Postat 25 Noiembrie 2021, 22:40 de User anonimizat
Cred că ar fi bine..
sa fie angrenați în aceste discuții, de cealaltă parte a baricadei, scepticii, antivaccinistii și restul idioților care nu cred in sistemul medical.
Postat 25 Noiembrie 2021, 21:28 de Doru2019
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON