URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Noiembrie 2012, 13:22

Lucrări întârziate: Firma PDL-istului Ovidiu Moldovan, Construct Mod, acuzată de Guvern că are muncitori nepricepuţi şi utilaje insuficiente

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Corpul de Control al primului-ministru al României a făcut un control la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, pentru a depista cauzele ce duc la întârzieri în execuţia lucrărilor de infrastructură din ţară.

În cadrul anchetei, au fost "puricate" contracte încheiate între 1 ianuarie 2007 şi 31 august 2012, printre aceste numărându-se şi cel semnat de CNADNR cu firma Construct Mod, deţinută de PDL-istul Ovidiu Moldovan, finul fostului primar al Oradiei Petru Filip, pentru reabilitarea tronsonului Vârfuri-Ştei din DN 76.

Potrivit concluziilor controlului, Construct Mod nu a trimis pe şantierul din Bihor nici muncitori calificaţi, nici utilaje suficiente, deşi se angajase clar prin documenteel cu care s-a înscris la licitaţie, şi deşi asupra acestor lucruri firmei i s-a atras atenţia încă din august 2011.

"Consultantul a solicitat constructorului înlocuirea personalului cheie care nu avea califiarea sau experienţa necesare executării lucrărilor şi angajarea unui topograf cu experienţă pentru a evita neconformităţile suplimentare, menţionând totodată că neîndeplinirea obligaţiilor privind echipamentele şi utilajele declarate în documentele de licitaţie (exemplu în raportul lunar 14 camioane, iar în raportul zilnic 5 camioane, excavatoare 5, iar în raportul zilnic 3) reprezintă un grav eşec contractual", se precizează într-un comunicat de presă al Guvernului.

Cert este că, deşi în octombrie 2013 lucrările de reabilitare pe drumul dintre Ştei şi Vârfuri ar trebui să fie finalizate, la sfârşitul lunii mai 2012 erau executate doar în proporţie de 8,51%.

Valoarea contractului deţinut de Construct Mod pentru reabilitarea DN 76, încheiat în 2009, pe vremea primei guvernări Emil Boc, este de 170.868.859,22 lei, fără TVA.

În luna iulie a anului trecut, BIHOREANUL a arătat cum aceeaşi firmă şi-a bătut joc şi de reabilitarea drumului Pietroasa-Boga, lucrări finanţate prin fonduri SAPARD. La scurt timp după predarea lucrării, drumul era plin de gropi, motiv pentru care Inspectoratul de Stat în Construcţii nici nu a recepţionat-o.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
aveti dreptate
CORECT ! Niste gunoaie. = Jos cu Hodut (ITM) si cu Piturca (CNADNR), sau cum naiba va cheama. DEMISIA !!!!! Niste incompetenti ce actioneaza doar la comanda. Sa vina altiii, si daca-s rai, dar macar sa aibe atata barbatie si sa fie corecti, sa-i arda pe toti nenorocitii astia care ne distrug bunurile si ne afecteaza veniturile. Un amarat care-si construieste un cotet in curte se trezeste cu ITM-ul in curte, nici macar la poarta ci direct in batatura. Pe astia mari nu-i vede nimeni. Sau credeti ca nu-s marionete si actioneaza la comanda? DEMISIA GUNOAIELOR !!!
Postat 13 Noiembrie 2012, 15:56 de oradean
gunoaie
ITM trezirea gunoaiele astea de construct mod nu a dat salarii din luna septembrie,sant persoane la care le taie curentul si tvs-ul pt ca nu au platit ca nu a dat de 3 luni salarii cica nu au bani ar sa umblr toti sefutii cu masinile de servici sant bani? ce face itm-ul? alte gunoaie
Postat 13 Noiembrie 2012, 08:04 de crina
ne omorati masinile ... fi'rea'ti a'dracu'
sa va ia naiba de hoti... toti drumari astia care ne furati banii ... Ne furati si banii de drumuri si banii de reparatii ... GUNOAIELOR si HOTILOR. Cred ca numai Bolojan ar putea sa faca ceva . .. pacat ca nu tine de el ca altfel dracu' va lua pe toti hotii.
Postat 12 Noiembrie 2012, 18:48 de gugu
multa dreptate ai ... mai colega...
Bravo pt drumaru' . Bine zici, sincera sa fiu, si crede-ma, chiar la asta nu prea m-am gandit. Desi daca stau bine si ma gandesc, ai perfecta dreptate. Fara complicitatea celor de la CNADNR nu prea aveau cum sa faca porcarii. Si daca licitatiile sunt facute la Bucuresti, tot cei din judet le ascund mizeriile firmelor constructoare si le fac receptiile pe niste drumuri de doi lei. Dar chiar asa, pe asta de la drumuri de ce nu-l schimba nimeni? Nu s-a imbuibat destul? Ia mai nene exemplu de la dl. Corches, care a dovedit ca este un domn, intr-un final.
Postat 12 Noiembrie 2012, 18:42 de drumaritza
ehe ... cine nu munceste nu greseste
Da' cica astia nu lucreaza dar gresesc. Asta da realizare. Cat despre dl director CNADNR si sefii lui, de ce nu au luat masuri? Va spun eu: pt ca sunt si ei tot PDL-isti si trebuie sa serveasca tot ce-i portocaliu. Probabil ca fara spagutza de rigoare pt ca de la patronu' mare nu au cum. Dar si daca au gresit fara a lua spaga (sa zicem) tot greseala se cheama si ar fi normal sa raspunda... sau sa-si dea demisia de onoare. Doar ca nu se poate, ca au locul caldut si manevre in derulare. Si noi nu avem drumuri. Dar de drumul Oradea- Beius ce parere aveti? Ca din primavara e semnat contractul si au inceput usor chinuit in toamna? Pe astia cine nu i-a vazut? Si tot fara drumuri ramanem dar in Sanmartin sta zilnic masina sa filmeze cine nu are vigneta. Chiar daca drumul e in lucru si de fapt ala nu e drum. E devorator de masini. Deci dl director drumar, va rugam , luati masuri impotriva acestor firme sau faceti ce-a facut si dl. Corches si mai lasati-ne (Daca aveti onoare de aratat) ... Ati facut destul "bine". Lasati-i pe altii sa faca ceva mai bun.
Postat 12 Noiembrie 2012, 18:32 de drumaru'
Info
Stimati Oradeni, firma e de fapt a slinosului Blaga, amaratul ăla de Moldovan e doar băgat înainte de iar la schimb umflatul exoftalmic promovează odrasla așa zisului constructor! Marea Famiglie de pedelepre care sug tot ce e bănutz public!
Postat 12 Noiembrie 2012, 17:50 de Veritatus
Multumim PDL!
Multumim PDL! Multumim Filip! Oradea si Bihorul va vor fi mereu recunoscatatori! Tot asa baieti, tot asa!
Postat 12 Noiembrie 2012, 17:21 de oradean
rushine
rushine...atta pot spune...vrem ca Bihorul sa se dezvolte? faceti drumuri!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 12 Noiembrie 2012, 14:28 de lisa
by the way
elena udrea este rea pentru că a fugit la Roman! Şi este! dar Filip, că a fugit la Focşani? Cum e? Mă întreb: şi-o fi închiriat şi el vreun apartament? Dacă da, cine l-a decorat? Vali? Laura?
Postat 12 Noiembrie 2012, 14:20 de TDS
filip
că tot veni vorba despre filip cine doreşte să-i ajute pe vrânceni să caute ziarele locale on line(monitorul de vrancea, ziarul de vrancea)şi să-i pună o vorbă bună! Cât de acerb USL-ist oi fi, peste asta nu pot trece şi CRED ÎN CONTINUARE CĂ LUPUL ÎŞI SCHIMBĂ PĂRUL DAR NĂRAVUL BA! Cu prima ocazie FILIP va trece din nou în tabăra ARD! Că doar a fost de stânga, apoi de dreapta iar acum, din nou de stânga!
Postat 12 Noiembrie 2012, 14:10 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON