URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Martie 2016, 16:05

RCS&RDS şi-a deschis un punct de lucru în Primăria Oradea. Vezi cum arată! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania orădeană de telecomunicaţii RCS&RDS şi-a deschis, începând de joi, un punct de lucru modern în clădirea municipalităţii.

"De azi, cetăţenii care au drum la Primăria Oradea şi care doresc să plătească cu aceeaşi ocazie diverse facturi RDS&RCS sau să încheie contracte de telefonie, cablu, internet sau curent electric o pot face la camera 7 (parter), fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze pentru aceasta în altă parte a oraşului", a anunţat biroul de presă al instituţiei.

Noul punct de lucru se află la parterul primăriei, camera 7, şi este amenajat în stil modern.

Programul de lucru cu publicul este de luni până vineri, între orele 8:00 - 16:30, cu o pauză de masă între 13 - 13:30.

"Reamintim că Primăria Oradea a transformat parterul instituţiei într-o zonă destinată exclusiv cetăţenilor, tocmai pentru că accesul se face foarte uşor. Astfel, aici se găsesc Centrul de Relaţii cu Publicul (Piramida), Starea Civilă (Naşteri - Căsătorii –Decese), Serviciul Parcări, dar şi puncte de lucru ale CEC, Termoficare, RER, Poşta Română, iar acum şi RDS&RCS", mai arată comunicatul.

Începând cu 1 februarie, şi Distrigaz Vest are punct de lucru în Primărie, la camera 5, parter.

Conform unei Hotărâri de Consiliu Local din octombrie 2015 societăţile Distrigaz Vest, RER Ecologic Service, RCS&RDS şi Termoficare au primit în chirie câte un birou la parterul clădirii Primăriei pentru ca orădenii care intră în clădirea municipalităţii să îşi poată rezolva mai multe probleme simultan. Contractele de închiriere cu cele patru societăţi au fost semnate pe doi ani de zile iar chiria este de numai 100 lei pe lună.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Multumim din inima primarului, pentru initiativele intelepte luate,pentru oradeni !
Saritor nevoie mare,primarul nostru ,la asigurarea conditiilor pentru incasarea(stoarcerea) banului public.Ce ati zice si de un mic centru SPA,obligator,din partea casei,asa ,inaintea efectuarii platilor ? Ei,ar fi cu totul alta treaba...Sa vedem insa,ce parere are si "impartialul" Moise Guran(Biziday),care in ultima vreme, ne-a cam obisnuit si cu cate o stire de la Oradea. Totusi,ce schimbare interesanta la acest om.Oare de ce ?
Postat 07 Martie 2016, 19:51 de platona
????????!?!??!?!?!????
@anticomunist : Detaliaza ! Desi cred ca am uitat sa-mi iau medicamentele ( ma uit la EUROVISION , sunt fan ! ) si de-aceea sunt usor confuz....
Postat 04 Martie 2016, 22:58 de TDS
@TDS
Acum, chiar ma dezamagesti!
Postat 04 Martie 2016, 20:20 de User anonimizat
100
@anticomunist , hateretards : 100 lei / luna , adica vreo 20 euro ! Nu e cam putin ? Asta e problema !!!
Postat 04 Martie 2016, 19:06 de TDS
Penibil
@TDS: Inclusiv renovarea a fost facuta pe banii firmelor beneficiare! Acest lucru a fost specificat inca de cand s-a lansat ideea deschiderii acestor birouri. Chiar nu inteleg care e problema ta acum. Din moment ce firmele respective au renovat spatiile pe banii lor si platesc chirii e strict problema lor daca vor avea clienti sau nu acolo. Nu vad cu ce te afecteaza pe tine sau pe mine. Ca de obicei, esti contra lui Bolojan cu orice prilej, chiar si atunci cand devii penibil.
Postat 04 Martie 2016, 14:19 de hateretards
N-AM...IDEE
@anticomunist : Nu prea ma intereseaza ! Dar intuitia imi spune ca banii au fost recuperati de undeva ( sau vor fi recuperati in viitor ! )
Postat 04 Martie 2016, 14:01 de TDS
@TDS
Ai idee cat costa amenajarea unui astfel de birou? Furnizorii de servicii, nu cred ca au fost foarte incantati de cerinta primarelui, dar n-au avut ce face.
Postat 04 Martie 2016, 13:14 de User anonimizat
@Moderator
WinDos, abera ca de obicei. Chiar daca precizarea ca firmele care au deschis birouri in primarie, platesc chirie, chiar daca modica, a aparut ulterior, nu-l scuza de vadita rea intentie pe care o dovedeste in toate postarile si iata si de ce: 1. Nu doar RDS a deschis birou in primarie ci toti furnizorii de servicii: Distrigaz, Termoficare, RER, Compania de apa, CEC etc. 2. Ideea ca odata ajuns in primarie sa ai la indemana pentru plata facturi, pentru intrebari, sesizari sau oferte, toti furnizorii de servicii, cred ca suntem toti de acord ca este o idee benefica si in sprijinul cetateanului. #. Nici intr-un caz, implementarea acestei idei, nu s-a facut pentru a favoriza "privatul" RDS.
Postat 04 Martie 2016, 13:11 de User anonimizat
!!!!!
@hateretards: WinDos e WinDos , eu sunt eu ! Nu mă deranjează că RDS&RCS are punct de lucru acolo, mă deranjează discriminarea practicată de PMO și mai ales nivelul ridicol al chiriei !
Postat 04 Martie 2016, 12:46 de TDS
Frustrati
@TDS: Deja incep sa cred tot mai tare ca tu si WinDos sunteti una si aceiasi persoana, altfel nu imi explic de ce sari de fiecare data sa ii iei apararea desi abereaza non-stop. Chiar nu imi dau seama cu ce te deranjeaza faptul ca oamenii pot sa isi plateasca toate facturile intr-un singur loc. Ce e rau in faptul ca se platesc chirii pentru spatiile respective? Pentru ce anume trebuie rasplatit Digi 24? Serios omule, ai devenit penibil de multa vreme.
Postat 04 Martie 2016, 09:49 de hateretards
bihoreanul cumparat de rds
ziarul Bihoreanul a fost cumparat de mai mult timp de RDS. Se vede de la o posta.
Postat 04 Martie 2016, 07:51 de liberalul
RE: bihoreanul cumparat de rds
Atunci nu vorbeşti cu ei să ne dea şi banii? :)
Postat 04 Martie 2016, 12:15 de Florin Ciucas
NU II ESTE FRICA DE NIMIC ! PANA CAND?
@WinDos are dreptate in tot ceea ce scrie ! Unii nu vor sa vada ! Este evident ca DIGI 24 trebuia rasplatit intr-un fel. Desi, imi este greu sa cred ca cine se duce cu treaba in PMO are in cap si plata catre RDS&RCS ! Dar.....Poate intervine Camera de Conturi Bihor ?
Postat 04 Martie 2016, 00:15 de TDS
...
Windows-ule, firmele care au birouri in Primarie platesc chirie! Citeste dracului articolul pana la capat daca esti in stare! "Conform unei Hotărâri de Consiliu Local din octombrie 2015 societăţile Distrigaz Vest, RER Ecologic Service, RCS&RDS şi Termoficare au primit în chirie câte un birou la parterul clădirii Primăriei"
Postat 03 Martie 2016, 21:02 de hateretards
RE: ...
WinDos nu are nicio vină, menţiunea de la finalul articolului a fost adăugată ulterior. Ne-am interesat suplimentar, tocmai ca efect al comentariului lui. Aşa că nu-l jigniţi, de data asta a făcut o observaţie pertinentă :)
Postat 03 Martie 2016, 23:48 de Moderator
Firmă privată cu sediu secundar în primărie ???
Nici un primar din RO nu a reuşit această performanţă, să ofere spaţiu comercial, gratis, unui privat care e orientat exclusiv către profit ... cu alte cuvinte, ceilalţi privaţi orădeni plătesc impozite pentru prosperitatea RDS !!!
Postat 03 Martie 2016, 18:00 de WinDos
Breaking news !!!
Asta da stire...
Postat 03 Martie 2016, 16:16 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON