URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Ianuarie 2014, 07:51

Răzbunarea Sorboneilor: Un universitar a fost pus să demisioneze fiindcă a votat schimbarea unui şef de spital!

Răzbunarea Sorboneilor: Un universitar a fost pus să demisioneze fiindcă a votat schimbarea unui şef de spital! OAIE NEAGRĂ. Dr. Ovidiu Burtă (foto) a fost renegat în tăcere de propriii colegi de la FMF pentru vina că a pus etica profesională mai presus de prietenia ce-l lega de Ovidiu Pop. Primul deranjat a fost chiar decanul Florian Bodog, care voia să-l pună în locul lui chiar pe... ex-managerul Pop
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu "Sorbonica" nu te pui! Sau, dacă o faci, îţi asumi consecinţele, căci "sorboneii", precum mafioţii, nu uită şi nu iartă. E adevărat, nu îţi iau viaţa, dar îţi fac zile fripte.

A păţit-o, recent, doctorul Ovidiu Burtă, conferenţiar universitar şi reprezentant al  Facultăţii de Medicină şi Farmacie în Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal. Întrucât a votat pentru revocarea colegului Ovidiu Pop din funcţia de manager, după ce BIHOREANUL a dezvăluit că acesta era angajat şi la Spitalul Pelican, patronat de fiii fostului rector Teodor Maghiar, ba chiar a îndopat unitatea privată cu bani publici, dr. Burtă a fost "zburat" din Consiliu şi înlocuit cu un devotat al decanului FMF din clanul "sorboneilor".

De la Pelican a luat, la Pelican a dat

06 Ovidiu Pop.jpgPus şef peste Spitalul Municipal în 2010, la recomandarea fostului viceprimar Gheorghe Carp, dr. Ovidiu Pop (foto) s-a dovedit o alegere greşită. Anul trecut, în octombrie, când spitalul înregistra un deficit bugetar împovărător şi Pop ajunsese să propună tăierea sporurilor medicilor, asistentelor şi infirmierelor din secţiile cu risc ridicat de îmbolnăvire (TBC şi Infecţioase), BIHOREANUL a dezvăluit că managerul nu era doar incompetent, ci şi incompatibil şi în conflict de interese.

Motivul? Dr. Pop a prestat ca anatomopatolog şi pentru spitalul privat Pelican, de la care încasase în ultimii trei ani aproape 140.000 lei. Asta în timp ce tot el a atribuit Pelicanului un contract de 130.000 lei pentru servicii pe care le puteau face propriii subalterni de la Municipal: transportul probelor biologice, pe timp de noapte, de la secţiile Pneumoftiziologie, Infecţioase şi Neuropsihiatrie către laboratorul central, la un tarif umflat binişor: 4 lei/km, deşi un taximetrist ar fi cerut cel mult 1,8 lei/km.

Vot surpriză

Prin dubla ipostază de conducător al unui spital public şi colaborator al unuia privat şi concurent, Pop încălcase Legea Sănătăţii, care prevede că funcţia de manager al unei unităţi sanitare din sistemul public e incompatibilă cu "exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate, indemnizate sau neindemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică".

Dat în vileag de BIHOREANUL, Pop a fost pus în discuţia Consiliului de Administraţie al Municipalului într-o şedinţă extraordinară din 29 octombrie, finalizată cu propunerea de revocare din funcţie, soluţie votată de 4 din cei 5 membri ai CA. Doar dr. Daniela Rahotă (reprezentanta DSP) a fost contra (soţul ei fiind angajat la Pelican), pentru revocare fiind dr. Foldes Adalbert şi Dacian Foncea (reprezentanţii Consiliului Local), dr. Hadrian Borcea (reprezentantul primarului) şi dr. Ovidiu Burtă (reprezentantul Facultăţii de Medicină şi Farmacie).

Singurul vot surprinzător a fost al acestuia din urmă, căci Burtă era de 20 de ani prieten cu Pop, ba chiar i-a fost şi naş la prima cununie. Pe de altă parte, însă, până la Burtă, care ca preşedinte al CA a votat ultimul, soarta lui Pop era oricum pecetluită, "scorul" fiind deja 3 la 1. "Şi fără votul lui, managerul tot urma să fie revocat", explică o sursă a BIHOREANULUI, adăugând că "opţiunea lui Burtă doar a întărit-o pe cea a majorităţii membrilor CA". Cert e că, pe 1 noiembrie, primarul Ilie Bolojan a semnat dispoziţia de revocare, numindu-l în locul lui Pop, ca interimar, pe Gheorghe Carp, suspendat de la şefia Judeţeanului.

Bine faci, rău primeşti

Îndrăzneala lui Burtă de la şedinţa CA a fost socotită un adevărat afront la adresa "sorboneilor" din FMF. Cum Pop este asistent universitar şi apropiat al clanului Maghiar, dându-şi de altfel şi doctoratul cu Doru Maghiar, gestul a creat chiar îngrijorare, căci putea da şi altor medici tineri un exemplu "negativ".

06 Constantin Romanul.jpgRăzbunarea a venit pe finalul anului, fiind orchestrată, spun sursele BIHOREANULUI, chiar de decanul FMF, Florin Bodog. "Decanul i-a reproşat lui Burtă că nu a reprezentat eficient interesele Facultăţii şi i-a sugerat să renunţe la locul din Consiliul de Administraţie". Zis şi făcut: la ultima şedinţă din 2013 a Consiliului Facultăţii, pe 13 decembrie, Burtă a fost nevoit să se "retragă", Bodog propunându-l în locul său pe prodecanul Constantin Romanul (foto), considerat un devotat al clanului Maghiar.

Îl voia pe... Pop

06 Florian Bodog.jpgDr. Burtă refuză orice comentariu pe seama mazilirii sale. "Nu vreau să fac nicio declaraţie!", a spus el, sec. Mai volubil s-a dovedit decanul Florian Bodog (foto) care, previzibil, a negat că i-ar fi cerut demisia, recunoscând în schimb că nu a încercat să-l facă să se răzgândească. Ba, dimpotrivă, iniţal a vrut să-l pună în locul lui pe nimeni altul decât pe... acelaşi Pop.

"Nu e adevărat că eu i-am cerut colegului Burtă să se retragă, a fost iniţiativa lui, chiar el şi-a anunţat-o în Consiliul Facultăţii. La început, am vrut să-l propun ca înlocuitor pe Ovidiu Pop, deoarece ca fost manager cunoaşte bine spitalul, dar n-am vrut să apară noi tensiuni", a declarat Bodog.

Asta mai şi lipsea: să-l susţină făţiş pe unul dintre cei dovediţi cu vârf şi îndesat că-şi merită eticheta de "sorbonel" şi că a băgat adânc mâna în banii publici pentru a-i vira clanului care, după cum se vede, continuă chiar şi din culise să conducă medicina orădeană.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
ROMANUL
CUM A ASJUNS FIICA LUI ROMANUL CONFERENTIAR LA MEDICINA????????
Postat 09 Ianuarie 2014, 03:43 de alin
@gino
E adevarat ce spui ca Romanul vine la 7 si pleaca la 9, dar se intoarce zilnic in jurul orei 3 , si asteapta in parcare o asistenta carunta si mult trecuta ,pe care o ia in masina si pleaca.Oricum ICM-ul lui e cel mai mare din spital, iar cheltuielile cu medicamente si materiale sunt minime.
Postat 08 Ianuarie 2014, 21:52 de Dentistul
psd forever
SA VEDEM SOCIALISTUL DE BODOG cate salarii are de lastatul roman 1.salariul de parlamentar 2.salariul de profesor universitar-nu preda nici un curs, eventual citit 3.slariul de medic la judetean, unde nu da deloc pe la serviciu, decat cand are garzi platite, unde vine si doarme, dca vine , mai are probabil si plata cu ora , norme didactice in plus, iata cum un socialist votata de ppensionarii cu 6 milioane pensie, lucreaza pentru ei cu 200 de milioane pe luna salar de la statul roman, sa revenim la romanul, care la fel, e sef de sectie, unde vine la 7 si pleaca la 9, ca nu are nimica de facut, sunt altii care opereaza hartii pentru el, salariu de prof universitar, si prodecan, si alte indemnizatii, deci ia uite cum iau astia salarii de sute de milioane de la statul roman, fara sa faca mare lucru decat ca se flendure
Postat 08 Ianuarie 2014, 07:38 de gino
lanturi
asa rotitii ca pe roata numitil inapoi pe cretin ca e de la usl ce naiba tre sa se scoata si el cumva *** ca n-ar trece un lucru bun de la voi dece sal dam afara la sa mai fura si mai mult di bani nostri sai dea la maghiar ca na furat mosu destul
Postat 07 Ianuarie 2014, 23:14 de dna
si tu brutus?
burta=brutus, un om fara caracter si cu ambitii meschine!
Postat 07 Ianuarie 2014, 23:00 de citizen
sunteti voi mari doctori
Ok, aveti dreptate voi, anonimilor, sunteti niste WANNABE extraordinari, buni de critica! Probabil sunteti Medici cu 2 paturi laureati Nobel, descendenti din mama omida, ca le stiti pe toate. O seara placuta!
Postat 07 Ianuarie 2014, 21:52 de pt anonimi
CATRE s ''DESTEPTUL"
BAI baiatule,esti de rasul curcilor cu Burta medic de nota 10!!...? Inreaba-l cate ecografii sau endoscopii a facut la viata lui???!Vei fi surprins sa afli raspunsul,sunt maxim 10! Dar,sigur:are hartia care atesta ca are aceste competente.Restul sunt prostii ca face sau nu face ceva.Asa ca las-o moale cu nota 10,ca scartaie rau de tot. PS A facut destul si "tam tam" cand nu a iesit presedintele CM BIHOR.
Postat 07 Ianuarie 2014, 20:56 de BURTOSU
burta de burta!
Burta este o scursoare...de pe burta, un jeg care cum mai spuneau si alti, umbla dupa functii, in consiliul de adm al spitalului municipal, la colegiul medicilor, in senatul univ. etc.Este un om fara caracter, 'geaba spune ca a votat pentru "etica"! Un pupincurist de mare clasa, desi vine de la burta! Nici bodog nu e mielusel, are bubele lui, dar nici sa-l faci pe burta martir...e prea de tot!
Postat 07 Ianuarie 2014, 20:56 de citizen
s
probabil daca Dr. Burta ar fi vrut tam tam, ar fi dat o declaratie ziarului..... daca te-ai documenta ai afla ca este un medic de nota 10....
Postat 07 Ianuarie 2014, 18:48 de @ burtosu
lacuste
Lacustele astea liberale trebuie sa dispara din spitale si universitate. Florine, nu te lasa!
Postat 07 Ianuarie 2014, 17:28 de oradean
BURTA TOT SORBONEL ESTE
BURTA tot prin clanul Maghiar a devenit mare conferentiar,iar sef de sectie sta propus de UNIVERSITATE!!!Asa ca nu e cazul sa faca pe dizidentul,un individ fara caracter de teapa lui,care alearga numai dupa functii. Sa ne amintim doar scandalul provocat de el cand nu a reusit sa ajunga ce isi dorea,presedinte la Colegiu Medicilor.
Postat 07 Ianuarie 2014, 16:58 de BURTOSU
Am scris online la ANI si ...
... urmeaza sa plece de la conducerea FMF acest impostor, Bodog Florian, care e si decan si parlamentar, fiind platit de doua ori din aceeasi sursa de origine, adica bugetul de stat. Cum nu a optat, ori pentru functia de parlamentar ori pentru cea de manager la stat (laUniversitatea Oradea) in termenul legal, urmeaza sa fie dus cu de-a sila la procesul care va fi la Curtea de Apel Oradea, dupa care individul sa nu mai candideze vreodata nici in politica si nici in invatamantul de stat. Asa salvam medicina oradeana, care sub Bodog este varza, dar si politica locala pentru ca un asa parlamentar slab nu s-a vazut de pe vremea lui Misu Bar.
Postat 07 Ianuarie 2014, 11:21 de Brow
!!????
Bodog se da coleg cu Burta !!!!!!asa bine n-am ras de foarte multa vreme!!!!Mai dati d;astea ca sant comatoase n-AM PREA AUZIT SA SE-NGHESUIE CINEVA LA TINE Bei TARANE bodog...
Postat 07 Ianuarie 2014, 09:27 de nice
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON