URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2023, 19:05

Răspuns la nemulțumirile orădenilor: Primăria insistă că reabilitarea Podului Intelectualilor nu poate fi făcută sub trafic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mulți orădeni sunt nemulțumiți că închiderea Podului Intelectualilor până în iunie îi obligă să ocolească peste un kilometru pentru a traversa Crişul Repede, întrebându-se, pe bună dreptate, de ce nu face Primăria reabilitarea sub trafic.

"Se pot face cu podul deschis!"

"Lucrările de reabilitare a zidurilor de sprijin şi scărilor de acces se pot face cu podul deschis, se interzice doar accesul pe scări. Nimeni nu umblă pe zidurile de sprijin", a remarcat, între altele, și un cititor al site-ului BIHOREANULUI.

La fel ca alți orădeni, acesta este convins că recondiţionarea podului nu implică neapărat închiderea lui.

"Lucrările se pot face împărţind podul în două, o parte muncitorii cu vopsea şi pe cealaltă parte trecătorii", a opinat comentatorul, apreciind că "va fi mai greu cu circulaţia pietonală, se aglomerează un pic, dar se poate fără probleme şi mult mai convenabil decât să ocoleşti pe podurile Dacia sau Sfântul Ladislau".

"Nu e normal cum se lucrează"

Oamenii sunt nemulţumiţi de intervalul lung, de trei luni, în care podul este închis, că Primăria nu a blocat traficul pietonal pe timpul vacanţei de vară, pentru a nu pune pe drumuri elevii, și că nu amenajează cu ocazia lucrărilor şi o pistă atât de cerută de biciclişti.

Un alt cititor al BIHOREANULUI s-a declarat nemulțumit și de faptul că, luni, constructorii au închis cu gard inclusiv locul de joacă de lângă pod, de pe malul drept al Crişului Repede, privând copiii de acces la leagănele de acolo.

"Nu e normal cum se lucrează! Constructorii puteau pune gardul chiar la intrarea pe pod, să-i lase pe copii la locul de joacă", a declarat pentru BIHOREANUL un orădean.

De altfel, municipalitatea ar fi putut foarte bine muta oriunde în Parcul Libertăţii aparatele de joacă pentru copii, astfel încât aceștia să se poată bucura de ele în continuare.

Se demontează balustradele...

Chestionat de BIHOREANUL legat de aceste aspecte, directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş, la comanda căruia se desfăşoară lucrările, a susținut, marți, că nu are cum să reabiliteze podul sub trafic, cu atât mai mult cu cât constructorul și-a asumat un termen de execuție mult mai restrâns față de cel anunțat inițial de Primărie, adică 3 luni în loc de 8.

"Prima lucrare care va fi făcută va consta în demontarea balustradelor care urmează să fie reabilitate. În condiţiile în care podul nu este mai lat de 3 metri, nu ai cum să ţii circulaţia deschisă", a precizat directorul.

Marchiş a explicat că demontarea balustradelor, a căror lipsă ar pune în pericol trecătorii, nu este o măsură opţională. "Nu se poate lucra altfel, pentru că trebuie făcută hidroizolaţia pavajului", a spus acesta.

În ceea ce priveşte amenajarea unei piste pentru biciclete, posibilitate analizată inclusiv de fostul viceprimar Mircea Mălan, directorul a declarat că este imposibil de realizat în actualele circumstanţe. "Lăţimea podului nu permite amenajarea unei piste pentru biciclete. Am luat în calcul şi amenajarea unei construcţii în consolă (n.r. suspendată în afara actualului pod), dar structura existentă nu permite acest lucru", a spus Marchiş.

În schimb, directorul tehnic al Primăriei a promis că va lua măsuri pentru redeschiderea locului de joacă închis de gardul de protecţie a lucrărilor. "Voi discuta cu constructorul varianta mutării gardului chiar la intrarea pe pod. Dacă acest lucru nu este posibil din raţiuni de siguranţă, vom analiza măsura mutării aparatelor de joacă", a promis directorul. Semn că se poate, doar să vrea Primăria...

Citiți detalii în articolul „Circulația pe Podul Intelectualilor s-a închis pentru o perioadă de 3 luni. Ce spun orădenii (FOTO/VIDEO)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Moderatorule ...
... dacă voi știți cine sunt, atunci înseamnă că și știți că am dreptate când spun ce este Bihoreanul și pe cine servește.
Postat 06 Aprilie 2023, 08:36 de KP
Unde e podul cu pontoane?
Nu e vorba ca trebuie sa ocoli 1km, e vorba ca peste tot in zona tot e santier, parcul e spart, trotuarul in fata universitatii e sparta, Aleea Gojdu e sparta, autobusul T3 nu merge pana la podul Dacia, daca inchizi ceva ar fi normal sa gandesti la oameni unde o sa aiba posibilitatea de ocolire. Cand au desfintat podul cu pontoane au zis ca se renoveaza si se depoziteaza la ABA Crisul ca sa poate folosi la nevoie cand vor fi santiere la poduri. Acuma de ce n-au montat in zona respectiva? Fiindca podul aceea a fost vanduta deja demult ca fier vechi...
Postat 06 Aprilie 2023, 07:55 de cititor_
Moderator
Eu nu provoc, eu ii stimumez , totusi ei comenteaza doar anumite articole, si eu am doar un cont , nu zeci ca si alții. Bineînțeles propaganda ar fi mai fericita ca eu sa nu mai comentez să-și facă damblaua in liniște ::::)))))
Postat 05 Aprilie 2023, 15:36 de Sandu2100
Mai ales că și știm cine e... :)
Cine e?
Postat 05 Aprilie 2023, 11:52 de excalibur
Forte interesant
La astia ca si @KP nu le vedeți propaganda, și ce vomita.
Postat 05 Aprilie 2023, 09:39 de Sandu2100
RE: Forte interesant
Ba da, vedem, dar el nu vrea să provoace neapărat alți interlocutori, el doar își exprimă opiniile. Acuma, că nu ne iubește și ne crede vânduți liberalilor, ce putem face cu el? Nu îi putem schimba ideile, multe îi sunt fixe. Mai ales că și știm cine e... :)
Postat 05 Aprilie 2023, 10:01 de Moderator
E nostim că "moderatorul" tot caută să justifice parcă ...
... faptul că propaganda poate fi de două feluri. Cu argumente în cadrul unor drepturi limitate ... fără argumente în schimb la "full option". Că Bihoreanul este de 15 ani, în mod "oficial" gazeta de partid a liberalilor, se vede chiar dacă ești chior de un ochi. Tu îi spui că ceva e negru și opac ... iar el vine pe toate căile să-ți spună că nu-i așa, că trebuie să vezi petele de gri ascunse înn fundal, care se tot deschid și devin albe în timp.
Postat 05 Aprilie 2023, 08:27 de KP
Moderator,
Altminteri, ati sters o gramada de mesaje cu trimiteri la articole ale ziarului dumneavoastra. Despre ce limite destul de largi ale libertatii de expresie vorbim? Libertatea de expresie nu da puterea, sub un pseudonim, sa provoci sau sa jignesti. Eu deplang libertatea prost inteleasa, altfel e decizia dumneavoastra ce incurajati sau nu. In fond, cum spunea un filozof: „Libertatea ta se intinde pana acolo unde intalneste libertatea mea”.
Postat 05 Aprilie 2023, 05:53 de User anonimizat
RE: Moderator,
Toată discuția se învârtea în jurul unor comentarii din arhivă, nerelevante în context.
Postat 05 Aprilie 2023, 09:59 de Moderator
Las-o balta…
“marș ma de aici” o fi alint. La tine orice parere contrara e propaganga, ai o intelegere precara a termenului si aproape inexistenta a dreptului la opinie. Fii mai putin prezumtiv, fii mai concret, trage concluzii din lucruri palpabile, nu din scenarii. Emite idei, nu ataca persoane. Nu esti capabil, treci peste, nu comenta. Ghici ce, nu e pagina ta, nu e musai sa o mutilezi mereu.
Postat 04 Aprilie 2023, 22:40 de User anonimizat
CT
De multe ori spuneai ce e opinia TA, acum ai demonstrat ca e propaganda TA.
Postat 04 Aprilie 2023, 22:38 de Sandu2100
avertisment
Mai lasă obsesia cu propaganda și mesajele provocatoare, rămâi la subiectul știrii!
Postat 05 Aprilie 2023, 00:38 de Moderator
CT aka TWO
Nu-ți vezi propaganda ?? O vad eu !! Unde vezi ca am jignit, sau te mănâncă propaganda sub limbă ??? Daca făcea un pod nou, PROPAGANDA cometa ca de ce se face si cheltuie bani aiurea din taxele noastre ale Orădenilor cu firme de casă, lucrari neterminate etc. si apoi ați fi comentat ca de ce nu il renovează ca e mai ieftin, si apoi iar ați incepe că-l renovează cu firme de casă si lucrari neterminate, pt ca voi asta faceți, și alte articole nu comentați, asta înseamnă sa fi propagandist. Tu nu vezi, eu vad.
Postat 04 Aprilie 2023, 22:31 de Sandu2100
Prostimea liberală nu se dezice de la programul de enervare electorală a orădenilor.
Edilii ăștia nu gândesc. Puteau trage două fire peste râu și să încropească un funicular manual, manevrat chiar de utilizatori ... măcar pentru amuzamentul copiilor care nu au văzut așa ceva, dacă nu pentru oricine care poate nu s-ar încumeta să profite de o asemenea ocazie.
Postat 04 Aprilie 2023, 21:53 de KP
Eu as fi facut un pod nou.
Avand in vedere ca, conform d-lui Marchis, structura de rezistenta nu permite amplasarea unuor piste de biciclete in consola iar latimea e insuficienta pentru pietoni si biciclisti. Acolo sunt imperios necesare niste piste de biciclete. E inadmisibil ca in 2023 sa nu ai in centru niste piste de biciclete interconectate, sa nu ai o strada centrala reabilitata dupa principiile moderne de urbanism, prioritizand mijloacele verzi. In rest, podul trebuia reabilitat in pandemie, cand a fost si aprobat. Cum altele sunt prioritatile, traficul auto, s-a tot amanat. Acum e bine ca trotuarul de pe podul Dacia a fost ingustat, nu?!
Postat 04 Aprilie 2023, 20:37 de User anonimizat
Moderator,
Nu credeti ca prin atitudinea provocatoare, repetata, prin termenii folositi, deseori jignitori, “mars”, utilizatorul “Sandu2100” nu face decat sa descurajeze alti comentatori si implicit discutiile constructive?
Postat 04 Aprilie 2023, 20:30 de User anonimizat
RE: Moderator,
Termenul de „marș” era deplasat și a fost eliminat. Nu putem avea pretenția ca toate discuțiile să fie „constructive”. Rugămintea noastră e ca ele să rămână în jurul subiectului și să nu ajungă în zona atacurilor personale. Altminteri, limitele libertății de exprimare sunt destul de largi, încurajăm exprimarea opiniilor și a punctelor de vedere variate.
Postat 05 Aprilie 2023, 00:46 de Moderator
Nemulțumiții ăștia sunt pusi de PSD si USR
1km nu e mult de ocolit, iti miști fesele mai scapi de celulită. Într-adevăr podul e circulat si de oameni care se deplasează greu, dar aici PSD si USR și-a scos elita la treabă. Bineînțeles nu le place cand se face ceva, dar ei spun ca lucrează pt oameni:::)))) tu PSD si USR defapt vrei ca oamenii sa treacă pe acolo prin șantier sa le cada o cărămidă, un ciocan, un boloboc ceva in cap si apoi sa arati cu degetul.
Postat 04 Aprilie 2023, 19:52 de Sandu2100
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON