URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 16 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La un meci de baschet în care se joacă finala campionatului, cu trofeul pe masă, abia de strângem 5.000 de spectatori în Oradea Arena. La întrecerile de polo, e lucru mare dacă se duc 500 de privitori. Dar la un meci de liga a III-a de fotbal se bulucesc 10.000 de spectatori și, sunt convins, numărul ar fi fost mai mare dacă lipsa locurilor de parcare și condițiile precare de pe stadion nu i-ar fi țintuit în fotolii pe mulți alți suporteri.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
22 Mai 2024, 18:55

Pubele la „duș”: RER Vest a început campania de spălare a recipientelor din jurul blocurilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Operatorul de salubritate RER Vest a demarat campania anuală de igienizare a recipientelor de colectare a deșeurilor din incintele asociațiilor de proprietari din Oradea.

În următoarele luni, toate pubelele și containerele folosite de orădenii de la blocuri vor fi spălate automatizat.

RER Vest folosește o autospecială anume creată pentru asta, care igienizează un containere sau două pubele simultan, după ce recipientele au fost golite. Ele sunt spălate cu apă caldă și o soluție specială, iar la final dezinfectate.

„Pentru a avea siguranța că toate pubelele sunt curate, vor fi spălate inclusiv recipientele destinate colectării deșeurilor reciclabile, adică cele galbene și verzi, chiar dacă acestea, dacă sunt respectate regulile colectării separate, ar trebui să fie curate și uscate”, a transmis Primăria Oradea.

RER Vest le reamintește orădenilor care locuiesc la bloc că în containerele galbene se depozitează doar deșeuri reciclabile precum plastic, metal, hârtie și carton: PET-uri, cutii din carton, ambalaje din carton ale produselor alimentare, recipientele pentru șampon, gel de duș, golite și pliate sau strivite.

Recipientele verzi sunt destinate ambalajelor din sticlă, adică borcane și sticle, clătite, fără capace din metal, în timp ce pubela maro este doar pentru deșeurile biodegradabile precum resturi de pâine, cereale, resturi vegetale, zaț de cafea, rămurele mărunțite, coji de ouă, hârtii umede, dar nu cu substanțe chimice.

Containerul negru este destinat depozitării deșeurilor reziduale precum veselă spartă, excrementele animalelor de companie, păr și blană, mucuri de țigară, produse de igienă, resturi de carne, oase și produse lactate, grăsimi și uleiuri – dacă nu se colectează separat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON