URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Martie 2016, 08:29

PSD şi cei 7 magnifici: Prorectorul Gheorghe Ţara ar putea fi candidatul PSD la Primăria Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD Bihor a anunţat săptămâna trecută că are concurenţă de şase pe-un loc pentru desemnarea candidatului la Primăria Oradea. Lista îi cuprinde pe prefectul Claudiu Pop, directorii Békési Csaba de la AJOFM şi Felix Cozma de la AJPIS, pe consilierul local Adelina Coste, preluată de la PDL, şi pe afaceriştii Eduard Debelka şi Ionel Ghib.

Bihorel a aflat însă că există şi un al şaptelea pesedist dispus să intre în competiţie: Ioan Gheorghe Ţara, prorector la Universitate.

Citeşte mai departe, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Tatuc?
Am inteles ce vrei sa insinuezi, dar daca era asa cum spui tu si te ducea putin capul iti dadeai seama ca ar fi trebuit sa stiu care e de fapt problema ta cu Bolojan ;) Despre tine m-am convins ca nu esti postac, in schimb ai tu alta problema :) Eu am incercat sa imi dau seama dupa ceea ce postezi tu pe aici si pana la urma tot nu am inteles de ce esti asa pornit impotriva lui din moment ce nu ai fost citat ca si martor intr-un proces si atat, dupa cum spui tu...Eu zic sa treci peste si sa ne bucuram de orasul frumos care devine Oradea ;) Cat despre postacii adevarati de pe aici s-a lamurit toata lumea. Trebuie sa fii batut in cap sa nu iti dai seama ca doar un postac de partid poate ridica in slavi orice candidat pus la bataie de psd :)) Chiar daca nu a auzit nimeni de el pana acum...Spor in continuare la aberatii baieti!
Postat 03 Martie 2016, 19:15 de hateretards
Lider sau Liber
Petre are dreptate.De ce un presedinte de PSD nu candideaza la nimic ,nu iese la lupta sa traga partidul dupa el?
Postat 03 Martie 2016, 08:46 de GORON
PCR transpartinic. Ep.: Bună dimineața, nomenclatură PSD Bihor!
I. ”Bihorel a aflat însă că există şi un al şaptelea pesedist dispus să intre în competiţie: Ioan Gheorghe Ţara, prorector la Universitate, fost şef la Curtea de Conturi Bihor. Ţara s-a înscris în partid anul trecut, iar acum ar fi dispus să candideze la Primăria Oradea chiar dacă, la fel ca toţi ceilalţi colegi din PSD, ştie că nimeni nu are şanse reale în faţa edilului Ilie Bolojan.” 1. Faptul că un pic de critică, inclusiv la urne, nu strică, unei bune părţi din nomenclatura PSD Bihor/Oradea, este un lucru tot mai evident. A devenit prea …”rozalie”. 2. Sunt convins de faptul că Ioan Gheorghe Țară nu are apucăturile faraonice ale actualului edil şef al Municipiului Oradea şi nu ar băga adânc mâna în buzunarul cetățeanului orădean. Inclusiv prin tot felul de amenzi, unele aberante. Fraierii de orădeni, nu puţini la număr, inclusiv cei care plătesc apă rece, la preţ de apă caldă, sau care dârdie, în sezonul rece, de …cald ce le este, în apartamentul de la bloc, încălzit, obligatoriu, în mod centralizat, ştiu de ce! 3. Sunt convins de faptul că un Primar ca domnul Ţară, ar fi un câştig real pentru Oradea, dar mai ales pentru locuitorii săi. S-ar împlini şi visul lui don Ilie: Unificarea Sânmartinului cu Oradea. Vis, doar parţial justificabil/fezabil, în 2015. 4. ”Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba!”. Sper ca actulul prorector Ţară, să aibă cât mai multe în comun cu acel Ţară care îi controla, în mod conform, pe cei de la fosta fabrică (din păcate), ”Industria Cărnii”-Salonta, în 1982. II. Despre viaţa de partid (varianta: ”rozalie”). Faptul că din adevăratul ”popor social-democrat”, netraseist/fidel, lovit pe toate planurile în ”Epoca portocalie” (2005÷2014), nu s-a găsit un candidat viabil pentru Primaria Oradea este o mare bilă neagră pentru o parte din actuala conducere PSD Bihor/Oradea. Cam prea îmbuibată şi ruptă de realitate. 1. Dle Mang: Şi acum se mai practică pe la PSD Oradea/Bihor obiceiuri de sorginte stalinistă, gen: membri fideli, competenți, dar incomozi pentru ”Sistem”/o parte din nomenclatura PSD, nu sunt lăsaţi să plătească cotizaţia de partid (…cu anul), sau nu primesc carnet de membru, pentru a putea fi marginalizaţi/discreditaţi ş.a.? Şi ”social-democraţii”: Ovi Mureşan, ”Cabinetul nr. 2” de la Prefectura Bihor, Costa (fost(?) col. la ”Ochiul şi timpanul fin”), Leo (col. de Miliţie), sau ”academicienii” Gelu Mircea B. şi Felicia Livia P., ştiu de ce! Oare şi dl. Dragnea Liviu? P.S. Szervusztok!
Postat 03 Martie 2016, 01:37 de stefan
LAMURIRI
@hateretards : Crede-ma , stiu exact ce scriu ! Esti in TOTALA CONFUZIE ! 1. Bolojan nu are nici o legatura cu vreun proces al meu . NICI UNA ! 2. Bolojan nu vrea sa ma propuna martor intr-un proces al PMO ! Martor in favoarea Primariei ! Sa-l ajur sa castige ! De ce nu ma propune ? Banuiesc ca NU VREA sa castige acest proces . 3. Bolojan a initiat o TRANZACTIE cu un agent economic pe care initial l-a acuzat ca a dat o TEAPA de 22 milioane municipiului ( nu sunt parte in speta , doar o cunosc si am fost revoltat ca Bolojan a cazut la pace cu acest agent economic ! In aceasta speta am dat o declaratie la Politie in sprijinul lui Bolojan in care am arata ca agentul economic a utilizat acte false in Tranzactia cu Primaria , lucru cunoscut si de Bolojan deoarece EL A FACUT PLNGERE PENALA , NU EU ! ) Te-ai lamurit ? Consulta-l pe " tatuc " inainte de a scrie !
Postat 03 Martie 2016, 00:52 de TDS
...
Eu cred ca tu nu mai stii ce comentezi de la un articol la altul. La cate tampenii ai spus nici nu ma mai mir. Tu te plangeai ca Bolojan nu te-a ajutat sau ceva de genul, desi ar fi putut parca. Deci daca Bolojan te-a sustinut ce problema ai cu el pana la urma? Chiar nu mai inteleg nimic din ceea ce tot sustii pe aici. Odata zici una, odata zici alta. Cand am spus zdreanta m-am referit strict la Turean aia care dupa ce a furat din banii nostri vine si da cu noroi in cei care au prins-o. Aia chiar e o zdreanta si daca dau ochii cu ea o voi scuipa fix intre ochi. Si cuvantul zdreanta l-am folosit abia in al doilea comentariu, dupa ce tu ai intervenit desi nu m-am referit la tine. Te pierzi printre atatea comentarii?
Postat 03 Martie 2016, 00:35 de hateretards
!!!
@hateretards : Am inteles ca te-ai adresat lui WinDos dar m-am gandit ca daca si eu fac parte din categoria " ZDRENTE " , hai sa fac o incercare ! In rest esti in TOTALA EROARE ! Bolojan NU ARE nici o legatura cu procesul " pierdut " !"Filip are ! Bolojan chiar m-a sustinut ( poti sa crezi asta ? ). Vezi , ce buna ar fi o intalnire ?
Postat 03 Martie 2016, 00:14 de TDS
pentru frustrat
Din moment ce m-am adresat lui WinDos si tu ma inviti la intalnire ma intreb daca nu sunteti una si aceiasi persoana ;) Eu te-am vazut si mi-am dat seama ca esti doar un frustrat care are o problema personala cu Bolojan, si incerci sa ii convingi si pe altii ca Bolojan nu este bun pentru ca tu ai pierdut un proces. La fel cum si zdreanta aia de Adelina Turean Mitra care a fost prinsa furand de la Casa de Cultura si acum latra pe Facebook ca nimic din ceea ce face Bolojan nu e bine, sau retaradatul ala de Popa Cristian alias Nicu Retardatu care a incercat sa isi faca o biserica pe pamantul altcuiva si nu a primit aprobare si acum il injura si el pe Bolojan pe unde apuca, la fel esti si tu doar un frustrat care duce un razboi personal cu Bolojan si cauti adepti ai teoriilor tale absolut idioate. Nu am de ce sa ma intalnesc cu tine pentru ca esti zero barat in ochii mei si timpul meu este prea pretios ca sa il irosesc cu asemenea tampenii, dar nu pot sa va lasa sa va faceti de cap pe aici fara ca lumea sa stie cine sunteti voi de fapt. ;)
Postat 02 Martie 2016, 22:34 de hateretards
Mang si PSD-Bihor
Mang si-a spus adio de la presedentia lunga si paguboasa de la PSD-Bihor .In 5 iunie cand urnele vor ,,vorbi'' acel grai al adevarului presedentia prea lunga la PSD-Bihor va lua sfarsit ! In loc sa candideze si sa-si asume candidatura Mang s-a ascuns ca un las politic in toate variantele de candidaturi .Oricine ,numai el nu .D-l Tara un om fara experienta politica s-a lasat convins sa candideze intr-o aventura pe care pe el nu o sa-l coste nimic insa o sa coste foarte mult PSD-Bihor si ai lui membrii datorita speram ultimei greseli a lui Mang .La PSD-Bihor canta cucuveaua !!
Postat 02 Martie 2016, 22:14 de PETREI
CINE E POSTAC ?
@hateretards , ADINA : Acum va legati de WinDos ! Sigur va veti lega si de mine ( in aceeasi directie ). Eu am mai facut aceasta propunere : nu vreti sa ne intalnim " face to face " ? Aveti curaj ? Eu am ! PS : Tara nu e crtic de arta ! Faccatoare de " mare arta " este insa liberala Anca Madalina , proaspata consiliera in CLO ! Esti o " arista " , FA_ta ! Hai ca vine repejor pensia dar tu esti...asistenta la Sorbonica ! Ca facusi facultatea la....adanci batraneti !
Postat 02 Martie 2016, 22:06 de TDS
Postacii la treaba
Daca nu v-ati convins pana acuma ca WinDos e doar un postac al psd-ului cu siguranta ati facut-o acum :)) Auzi la prost: Bolojan va renunta daca candideaza asta :))))))))))))))) Mang iti da direct perlele astea sau tolomacul ala de popa liviu? :))))
Postat 02 Martie 2016, 21:52 de hateretards
TZARA ĂSTA E CRITIC DE ARTĂ?
așa pare cu ochelarii de vedere sau de soare pe cap, ca un artist adevarat!!!
Postat 02 Martie 2016, 16:42 de ADINA
Tare............
Te poti distra...Avrigeanu+ Tara..se cam stiu treburile...la care se adauga Mang...vecini, cuscriiii... cumetriii???hahaha Clar blat...vai s-amar de voi...Avrigeanu???!!! de ce nu candidezi tu???..simplu..iti place sa fi numit...
Postat 02 Martie 2016, 16:21 de Tinas
TARA???
Daca Tara ajunge primar nu reuseste sa produca pe cat cheltuie nevasta-sa.Nu sunt de acord cu astfel de propuneri.M-am saturat de hotii statului.
Postat 02 Martie 2016, 12:42 de adevarat
da,plin de amenzi
da,s-a scumpit impozitul pe apartament in medie cu valoarea a 2 pachete de tigari,impozitul pe masina e acelasi in orice oras ai fi,esti amendat daca parchezi aiurea masina,daca arunci gunoiu aiurea pe strazi,daca faci scandal,galagie,distrugi bunul public,adica un pic de civilizatie.Va deranjeaza asta ? nu mai sunt caini vagabonzi pe strada,problema cu taximetristi rezolvata prin 2009 parca.Oamenii sunt diferiti,parerile sunt diferite,fiecare crede ce vrea.Din mesajele de pe forumul asta n-ai ce invata,cativa frustrati care scriu zilnic,unii cu probleme la mansarda destul de grave.
Postat 02 Martie 2016, 11:30 de suporter_oradean
clar il votez...
...pe Tzara asta, decata pe netrebnicul care si-a batut joc de cetatenii acestui oras timp de opt ani ! maine poimaine nici n-o sa mai putem respira fara sa ne amendeze nenorocitul !
Postat 02 Martie 2016, 10:58 de AgentulTermic
Dos du-te la vot !!!
Din ciclul unul pe saptamana azi Ghita Tara,care mi-a fost prof la universitate.Deci asa apolitic cum sunt cred ca Bolo va avea cel mai mare scor la alegeri,aprox 70% fara mari probleme.Nu are rost sa mai enumar ce s-a facut.Ca au fost si greseli,da correct au fost,erori,rateuri ,esecuri,ca asa-i in viata,dar omul a fost bine intentionat si a facut treaba.In rest primarul se allege in 5 iunie in cabina de vot cu stampila in mana.Succes tuturor candidatilor,cel mai bun sa castige.
Postat 02 Martie 2016, 10:00 de suporter_oradean
Adio, Bolojan !!!
Dacă intră Ţară în "joc" se va intra cu oraşul întro perioadă de refacere şi acumulare cantitativă, care să ducă în viitor la o schimbare calitativă de fond ... este economist la bază, mai e şi universitar al Şcolii de Vară (zisă oficial UO) şi a fost şeful Camerei de Conturi Bihor !!! Din această ultimă calitate ştie foarte multe lucruri despre administraţia locală a ultimlor 8 ani, dar nu numai !!! Noul candidat este un socialist mediocru, ajuns în politică prin conjunctură şi nu prin orientare politică interioară, fiind adversar al liberalilor urmare observării concrete a amatorismului de care dau dovadă aceştia în mod constant !!! Contextual, actualul edil şef şi-ar putea anunţa foarte curând renunţarea la al treilea mandat, ca să nu ajungă în situaţia de a fi înfrânt pentru tot restul vieţii lui, atât de primitive în lupta permanentă pe care o manifestă contra orădenilor !!!
Postat 02 Martie 2016, 09:49 de WinDos
Scor
PSD-ul ataca cu PIGMEII in fata!
Postat 02 Martie 2016, 09:32 de GORON
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON