URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2012, 17:22

PSD şi-a stabilit candidaţii la parlamentare. Bodog e ca şi senator

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comitetul Executiv Judeţean al PSD Bihor, format din 65 de membri, a decis luni propunerile privind candidaturile social-democrate în cadrul USL Bihor.

După cum era de aşteptat, deputaţii în funcţie - Sonia Drăghici şi Ioan Roman - şi-au conservat colegiile în care au fost aleşi în 2008, Drăghici urmând să candideze tot în colegiul 7 Oradea-Nufărul, iar Roman în colegiul 6 Salonta.

În celălalt colegiu pentru Camera Deputaţilor unde PSD are dreptul să pună candidat, colegiul 5 Ceica, a fost votat Gheorghe Bogdan, în prezent primar al comunei Drăgăneşti, care a avut de depăşit doi concurenţi: tânărul Felix Cozma, director al Administraţiei Social-Comunitare Oradea şi fost consilier judeţean în legislatura 2004-2008, respectiv profesorul Vasile Dumbravă, fost consilier la Curtea de Conturi a României, care şi-a depus candidatura în partid în baza faptului că s-a născut în zonă, mai precis în comuna Cociuba Mare.

Tot pentru candidatura în colegiul 5 Camera Deputaţilor şi-a depus opţiunea şi Ioan Mintaş, fost consilier local în Oradea în legislatura 2004-2008, în prezent prodecan al Facultăţii de Protecţia Mediului, însă - potrivit preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang - Mintaş s-a retras din cursă înainte de vot.

Cea mai interesantă competiţie s-a desfăşurat în cadrul organizaţiei pentru nominalizarea în colegiul 4 senatorial Oradea, pentru care au concurat fostul preşedinte al PSD şi al Consiliului Judeţean Bihor, Mihai Bar, şi Florin Bodog, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Bodog a câştigat detaşat, după cum era previzibil, având în vedere faptul că Bar a fost literalmente scos pe linie moartă imediat ce la şefia PSD Bihor i-a urmat Ioan Mang.

Conform negocierilor din USL, pesediştii au dreptul la un candidat pentru Senat în totalul celor patru colegii senatoriale din judeţ, şi la trei colegii pentru Camera Deputaţilor din cele nouă, restul revenind partenerilor liberali.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
JOS HOTIA
Uniunea Social Liberala. Cu cine dracu votam aici cu sociali sau cu liberalii? Nici ei nu stiu ce is. Un cuplu de gay precum ponta si antonescu a ajuns sa conduca romania. JOS USL.
Postat 11 Octombrie 2012, 11:53 de JOS USL
replica la @roman complex alt pupincurist al senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL
BAH @romanul complex kakathul dreacului m-am semnat de n ori cu numele adevarat pe acest forum i-a de aci bah sa citesti sanu mori prost ,iti scriu cu majuscule GHEORGHE.BARA,sa-ti scriu si adresa de e-mail ,ca am mai scris-o pe aici pe forum!:))=)) Ti-am scris ca sa intelegi@roman complex(at la cap) poupincuristul senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL ,ce ameninti bah pupincuristule?PLAGIATORUL a vrust sa schimbe statutul PSD local in Bihor ca sa excluda din PSD Bihor elementele rebele revolutionare talibanii rebeli fanatici din PSd Bihor atunci cind era in gratiile lui Prostalaul Ponta Victor dar nu s-a putut ,asa ca asteptati si excludeti local din organizatii le PSD Bihor pe rebelii revolutionari nemultumiti si sa vedem ce scandal mare mediatic va fi ,si asta inainte de alegerile parlamentare ,sau poate facem scandal ca conducerea PSD Bihor trebuia schimbataca sun 2 ani de cind conduce dezastruos in interes pers`Statutul PSD ...hirtie de sters fundul lu PLGIATORUL`vorba lu Bar Mihai la conferinta judeteana PSD Bihor cind s-aales presedinte PLAGIATORUL dupa citiva ani de interimat ,cuvant care nu este scris in statuitul PSD:))=))Acesta este opionia lui Romanul Simplu.
Postat 10 Octombrie 2012, 09:11 de Romanul Simplu
Soluţia Bodog
Greu de spus cât de bună sau rea este soluţia Bodog pentru Senat. Poate că ar fi mers mai bine într-un colegiu unde era şi rural, unde oamenii erau impresionaţi de faptul că un domn care din popor a ajuns la Ministerul Sănătăţii în Bucureşti vine să le ceară votul. La oraş lumea e mai ipocrită şi o ţine una şi bună, că a fost brancardier şi a ajuns medic (nu văd care e problema la faza asta). Singura chestie care s-ar putea reproşa ar fi legată de faptul că acum e şi secretar de stat, şi decan, se vrea senator.... Jos pălăria pentru potenţa domnului dar cred că mai sunt şi alţii care ar putea. La capitolul critici legate de pregătirea momentului ar fi aceea că dacă tot s-a hotărât că vrea să se facă senaor trebuie să iasă mai des la rampă în ultimul an. Să ne amintim cum planta pomişori şi ecologiza Crişul pe când era secretar de stat doamna Lucia Varga. Şi nu cu o lună înainte ci cu un an înaintea alegerilor.
Postat 10 Octombrie 2012, 08:06 de românul complex
@ Romanul normal, confuzia e bună
Atât timp cât Romanul Simplu nu are e faţă e mai bine pentru că poţi uşor să-l identifici cu cine vrei. Multă lume ştie că Romanul Simplu e Tabără George din Tărian, însă e un personaj care nu contează în PSD. Omul se manifestă în mediul virtual unde este foarte virulent reuşind să supere ceva lume, în primul rând pe preşedintele PSD Bihor. De ce crezi tu că cineva ar vrea ca Romanul Simplu să vină şi să spună: \"Eu sunt!\"? Cum ar putea atunci cineva să-i spună colegului: \"Vezi că omul tău scrie prostii şi se semnează Romanul Simplu\" ? Referitor la calitatea de membru al PSD pe care Romanul Simplu încă o are, normal era ca acesta să fi fost exclus din partid. Capitolul II din Statutul PSD (Membri partidului Social Democrat), Secţiunea a 3-a şi a 4-a (Drepturile şi îndatoririle membrilor respectiv Sancţiuni şi reconpense) conţin prevederi ce puteau conduce la o astfel de finalitate. Treaba e de voinţă.
Postat 10 Octombrie 2012, 07:55 de românul complex
bodog
bODOG=omul care a perfectionat si ridicat la rang de arta PUPINCURISMUL(ma duc sa vomit)
Postat 09 Octombrie 2012, 18:17 de baau
replca la @roman normal popincuristul senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL
Titzule pitzule @roman normal pupincuristul senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL sa-ti raspund la intrebari debitatii ale tatarcutzei tale debile si handicapate!:))=))Romani Simpli saraci si cin1)romanii simpli din popor si din ROMANIa voteaza cu cei care manipuleaza mai bine opinia publica din ROMANIA ca nici unii nu sunt buni:))=)).2)Comentez prostii ADEVAR si DREPTATE pentru cei multi saraci si cinstiti manipulati odinar de clasa politica corupta si murdara o data la 4 ani cind se repeta democratia originala romaneasca!:))=)).3)votul romanilor este mizilic doar manipularea opiniei publice este ordinara in ROMANIA,iar injuriile reprezinta nemultumirile romanilor simpli fata de clasa politica corupta ,societatea democrata cu democratie originala (r)romaneasca , viata grea zi de zi a romanului simpludin ROMANIA,dezustul si scarba fata de clasa politica corupta ,politicienii corupti,politicieni traseisti si deciziile si hotararilor proste si ilogice pentru poporul roman simplu `fundament logic si moral`` ia-ca soula mai romane normal poupincurist a lui PLAGIATORUL !:))=))Titzule i-a de aci da-te dreacului .Hai SICTIR bahpupincuristule))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 09 Octombrie 2012, 17:22 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Tizule, de ce nu iesi la inaintare? Sa aibe si romanii simpli cu cine vota. Este usor sa comentezi, mai ales sa debitezi prostii in numele celor oropsiti, alta este sa-ti asumi responsabilitatea de a candida. Votul da candidatului adevarata legitimitate, injuriile romanilor simpli nu reprezinta nimic, doar dovada prostiei celor care mereu scuipa fara niciun fundament logic si normal. Tizule, fa ceea ce stii mai bine, injura!
Postat 09 Octombrie 2012, 15:24 de Romanul normal.
@Romanul
Cand te-a numit director medical a fost bun Bodog, nu,Romanul!
Postat 09 Octombrie 2012, 14:47 de Titi
replica la articol
La un partid PeSZeDe Bihor condus de un plagiator senator Mang ,trebuie un brancardier Bodoc care sa scoata din groapa partidul daca NU atunci macar sa-l ingroape de tot ca sa nu se vada !:))=)).Nu uitam faptele penale ale lui Bodoc brancardierul retribuit din bani publici la 2 posturi publice ,si intrebat de ziaristi saptamanalului Bihoreanul despre aceste fapte a raspuns nerusinat ca el face ce vrea cu banii lui .Asta-i social democrat ?Unii sa manance 2 piini si alti nici una?RUSINE!RUSINE!RUSINE sa-ti fie Bodog! si alti bihoreni social democrati mai saraci si mai cinstiti decit tine ar manca o piine ,de ce sa manaci tu 2 si alti nici una ? dupa cit rau a facut bihorenilor cu care a muncit si citi bihoreni au ramas fara servici pentru el ,nu se stie cine-l va alege ,halal social democrat bihorean ,da-l dreacului SICTIR bah Bodoc !:))=))Acuma se vede cine a fost fraierul de partid PSD Bihor care a cotizat la senatorul PSD Ioan Mang PLAGIATORUL pentru functie si loc pe lista electorala .dar oare chiar a cotizat 50 000 de euro /Nu de alta dar sa stim si noi poporul roman simplu ,simpli membrii de partid PSDBihor!:))=))Partidul te ridica ,partAcesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 09 Octombrie 2012, 10:27 de Romanul Simplu
m
...vom trai, asa cum vom alege...in rest, sanatate.
Postat 09 Octombrie 2012, 09:54 de marcell
Gaura neagra
Daca USL lasa locul gol pe buletinul de vot la senator de Oradea, poate le dadeam votul in alb, votam un zero. Dar cu minus nu pot vota. Si asta sigur "le va aduce voturi" si lui Cupsa si Chereches. Ca nu cred ca lumea va merge sa voteze numai pe un buletin de vot si sa scuipe pe celalalt. Succesuri, USL!
Postat 09 Octombrie 2012, 08:02 de Bihorean
va fi invingator
sa nu va faceti asa multe griji ca Florin Bodog va fi senator pt. ca toata zona unde candideaza este condusa de unul care are influienta pe aceeasta zona si acela este tot din PSD
Postat 08 Octombrie 2012, 22:53 de cobra
intuneric
Praf....senatorul targilor...
Postat 08 Octombrie 2012, 21:09 de trompet
Bodog e ca şi senator !?! Ei na !?!
Pe pariu că în colegiul 4 Oradea iese reprezentantul UDMR pe primul loc ? Bodog poate eventual să viseze la o redistribure de la celelalte colegii senatoriale, adică să primească din voturile neutilizabile ale candidaţlor PDL, PPDD, etc, care rămân acasă !
Postat 08 Octombrie 2012, 19:35 de Carp III
Ioi domni!!!
Pe ce criteriu ii selectati? PSD- Bihor nu produce nimic serios, numai oportunisti care in viata lor nu au iesit in evidenta cu ceva serios,Ce ii recomanda pe candidatii vostri"partidul" alceva nimic.
Postat 08 Octombrie 2012, 18:49 de Gigi
@misulica
Misulica fa lampa mai mica!
Postat 08 Octombrie 2012, 17:36 de Ponta Victoire
analiza
mi-e atat de greu dupa ce mi-am pierdut masura penibilului!!! Dupa 4 ani de zile m-am dus si eu la partid sa-mi vad colegii de care mi-a fost mai dor decat de mama si nemernicii m-au facut din nou! PS. Am fost la sediu nu sa platesc cotizatia restanta pe ultimii 4 ani, ci sa amestec din nou rahatu cu furculitza! Victoire!!!
Postat 08 Octombrie 2012, 17:34 de Mihai Bar
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON