URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2020, 18:51

PSD se opune supraimpozitării locuinţelor din Oradea neracordate la termoficare sau gaz

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grupul de consilieri locali ai PSD se opune adoptării proiectului de taxe și impozite pe anul 2021 propus de municipalitate care prevede, printre altele, supraimpozitarea cu 50% a locuinţelor orădene neracordate la termoficare sau gaz.

Social-democraţii consideră prevederea ca fiind ilegală, iar utilizarea constrângerii ca fiind "un abuz". "Impozitarea suplimentară pe alte criterii decât cele permise de Codul Fiscal (în cazul de faţă existenţa sobelor) este ilegală. Argumentele folosite  sunt puerile (poluează – fără a fi prezentate limite de poluare permise), iar aplicarea de sancţiuni fiscale pentru abateri de mediu nu este legală", se menţionează într-un comunicat al grupului PSD.

În plus, pesediștii susțin că "utilizarea constrângerii fiscale pentru a obliga cetăţenii să cumpere servicii publice de la un monopol privat reprezintă un abuz de poziţie concurenţială".

Argument: criza COVID-19!

Ei au cerut, de asemenea, eliminarea supraimpozitării cu 50% a terenurilor construibile de pe arterele principale care nu au imobile pe ele, deoarece în actualul context economic firmele îşi amână investiţiile iar aplicarea sancţiunii "nu ar face decât jocul unor speculatori imobiliari".

În acelaşi context, social-democraţii au mai propus eliminarea suprataxării cu 50% a spaţiilor comerciale din zona centrală ţinute închise, pentru perioada în care acestea şi-au întrerupt activitatea ca efect al stării de urgenţă sau de alertă.

"Criza COVID a afectat calitatea multor afaceri, foarte mulţi proprietari făcând eforturi extrem de mari pentru a ţine respectivele spaţii funcţionale", se menţionează în comunicat.

"Oamenii vor fi puşi pe drumuri..."

Reprezentanţii PSD se opun și taxării terenurilor agricole cu construcţii din intravilan la categoria "curţi", care se impozitează de cinci ori mai scump, pe considerentul că propunerea este "abuzivă şi contrară prevederilor legale".

Social-democraţii sunt de părere că "oamenii vor fi puşi pe drumuri şi să suporte costuri ridicate ca să demonstreze ceea ce legea le dă dreptul să susţină prin declaraţii pe proprie răspundere, respectiv faptul că folosesc terenul pe care îl au ca şi grădină, livadă sau fâneaţă".

Pesediştii au mai cerut eliminarea taxei suplimentare de 2.000 lei cerută de Administraţia Domeniului Public pentru înmormântările oficiate în weekend şi păstrarea la acelaşi nivel a preţului biletelor de intrare la ştrandul Ioşia şi Grădina Zoologică.

Primăria, ca un castelan hapsân...

Nemulţumiţi de forma în care a fost supus dezbaterii publice proiectul de taxe şi impozite pentru anul 2021, reprezentanţii PSD acuză că "Primăria Oradea este într-o mare foame de bani", asemănând-o cu un castelan care îşi ridică palatul din birurile impuse supușilor.

"Imaginaţi-vă un palat, în care castelanul mai face un turn la castel cu banii obţinuţi din tăierea veniturilor angajaţilor, care nici măcar nu sunt întrebaţi dacă îşi doresc un turn nou sau vor să-şi păstreze veniturile", arată documentul.

Reprezentanții PSD spun că au transmis deja Primăriei toate obiecţiunile lor pe marginea proiectului de taxe şi impozite şi avertizează că vor vota împotriva adoptării lui în şedinţa de Consiliu Local de la sfârşitul acestei luni.

"Dacă aceste propuneri nu vor fi luate în considerare, PSD, prin consilierii săi, se va opune şi în plenul Consiliului Local Oradea prin vot. Dacă maşinăria de vot a PNL se va dovedi insensibilă la aceste ilegalităţi, vom susţine atacarea lor în justiţie", au ameninţat social-democraţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
@ sandu
Greșit, țărane!
Postat 06 Noiembrie 2020, 11:13 de oradeanbihor
Ce zice UE
UE priveste gazele ca pe o solutie de tranzitie de la carbune/lemn la.... Nu se spune clar la ce! Necazul oradenilor care se incalzesc cu lemne/carbune e ca multi ani ad-tia penala (adica birtinezul) s-a opus fatis introduceriik gazului metan. Dovada: 4 hcl-uri si n procese (sa traiti, maestre Cigan!).Dovada cea mai clara: zeci de strazi ,,reabilitate" sunt facute praf, la propriu, de zeci de santuri pt. introducerea reteleii de gaz. Ce daca s-au cheltuit milioane pt. reabilitare?! Apropo de gaze: poate cineva sa spuna de ce pagina pt. racordare a celor de la distrigaz vest este in lucru de cand a aparut ordinul ANRE, cel cu racordarea gratis??? Altii, distrigaz sud de pilda, n-au probleme! Cu cele 200 de mil. de euro bagate in motorul de avion se putea trece pe gaz tot orasul si mai ramaneau bani! Da, dar de unde mai sugeau baietii destepti?
Postat 06 Noiembrie 2020, 06:04 de pinonel
Oradeanbihor
La cat te plangi pe aici sigur esti de la Fâșca
Postat 05 Noiembrie 2020, 19:08 de Sandu2100
@ sandu
Țărane care ești, am budă in casa de pe vremea cand tu si bolovanul vă spălați la lighean.
Postat 05 Noiembrie 2020, 16:03 de oradeanbihor
Oradeanbihor
Te obliga Bolojan să-ți facu buda-n casă ::::))
Postat 05 Noiembrie 2020, 14:41 de Sandu2100
@ sandu
Bihoreleeeeee!!!! Ai ramas corijent la scoala de partid! Dupa atatia bani bagati in media si campania electorala, asta e tot ce poti??? :)
Postat 05 Noiembrie 2020, 14:01 de oradeanbihor
Vai si amar de voi asistaților
La munca, nu la intins mana
Postat 05 Noiembrie 2020, 10:34 de Sandu2100
MU13PNL
Sandule e bine ce faci? Cand doar unu iti spune ca esti beat, mai poti sa tragi o dușcă dar cand mai multi iti spun ca esti beat, te duci naibii sa te culci.
Postat 05 Noiembrie 2020, 08:39 de oradeanbihor
Sandu..
Birtinezule tu esti baaaaaaaaaaa?Nu uita tratamentul,esti mai toxic ca guvidul galben..Oare cit timp mai vomiti aici birtinezule???E frumoasa viata la oras???
Postat 05 Noiembrie 2020, 07:08 de grigore
Sandele
Esti mai prost decat admite STAS-ul!
Postat 05 Noiembrie 2020, 01:50 de User anonimizat
CrisDumi
Sa nu uiți că ILIESCU FSN PSD e cu taxele după '89
Postat 04 Noiembrie 2020, 23:44 de Sandu2100
excalibur ...
... în Ungaria e chiar "zero" impozitul pe proprietate, ai nimerit-o bine. Motivul e constituțional, în sensul în care ungurii consideră că o casă este un bun de necesitate, nicidecum unul comercial care să producă plusvaloare repetitivă. Fiecare nație are o "filisofie" proprie de viață și tot respectul pentru cele care își respectă cetățenii, nu îi sufocă cu taxări, impozitări și supraimpozitări, care nu au nicio justificare legală măcar. Problema ține de legislativ și de executiv, care la noi e format din tot felul de măscărici ... care din populism nu cresc TVA-ul ca în Ungaria spre exemplu, preferând în schimb să ridice tariful de parcare către cel aplicat în Bruxelles ori Berlin.
Postat 04 Noiembrie 2020, 23:42 de CrisDumi
excalibur
Dar de ce îți trebuie ție totul pe gratis, nu muncești sau care e problema cu gratisul ăsta???? Te plângi pe aici ca un boschetar care nu muncește.
Postat 04 Noiembrie 2020, 23:16 de Sandu2100
Un guru balan
Aud astazi la radio ca: Ungaria instituie starea excepţională şi restricţionează circulaţia în timpul nopţii . S-au luat dispoziţii privind reducerea aglomeraţiei în transportul public prin creşterea numărului de curse la orele de vârf, iar parcarea va fi din nou gratuită, a anunțat premierul ungar. Din nou gratuita,precum in aprilie,in lockdown.Care parcare nici n-am stiut ca a fost gratis,sau am uitat.Deci,pe scurt,curse mai dese transport public si parcari GRATIS,ca sa fie incurajati oamenii sa circule cu masina personala,contacte cit mai putine,sanse mai mici de contaminare.Cit de prost sa fie unguru' sa renunte el la dezvoltare,ca sa cheltuie banii pe autobuzele si tramvaiele saracilor si,culmea,nici sa nu taxeze bogatii care au masini personale...Te pomenesti ca o sa renunte si la impozitele pe case...
Postat 04 Noiembrie 2020, 21:33 de excalibur
Oradeanbihor
Bolojan nu a interzis gazul in oraș, doar in capul tău a interzis
Postat 04 Noiembrie 2020, 21:33 de Sandu2100
Bă ești prost?
Cum naiba sa insisti cu gazul pe sate (ceea ce nu e rău), in conditiile in care le-ai interzis in orasul in care ai fost primar 3 mandate!??! Cum naiba să ai tupeu sa supraimpozitezi o casa care nu are gaz, cand tu ai interzis gazul pana acuma. Cum naiba sa cresti taxe si impozite, cand ministrul tau de finante se jura ca in 2021 nu vor creste taxe..?!? Pentru boți ca sandu e ceva normal..
Postat 04 Noiembrie 2020, 21:18 de oradeanbihor
MU13PSD
Alo PZD " nem holod te ", ca am votat mariri de taxe, nu scutiri sau reduceri voi chiar sunteti prosti mă???? Nu sunteti capabili de nimic pt cetățeni, voi faceti doar pt voi, pe aia din Vaslui, Teleorman, Vrancea ii duci cu zăhărelul , noi ăștia care am votat PNL mai acceptăm 25% măriri de taxe pt ca la Oradea taxele noastre se vad, la Vaslui, Teleorman, Vrancea se vad in buzunarele voastre, excepție făcând cucheristul ala de la Vrancea de o are pe mă-sa bogată, si isi permite rata la masina de 100.000€ , ei uite ca la aia 100.000€ Bolojan o mai pus inca 500.000 din fonduri europene si a asfalt o stradă, o facut un parc , ceva. Stai cu coada între picioare PZD, si taci din gură.
Postat 04 Noiembrie 2020, 20:10 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON