URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Decembrie 2015, 14:45

PSD Oradea vrea subvenţii la termie în funcţie de veniturile clientului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nemulţumiţi că, pentru al doilea an, Consiliul Local Oradea a ieftinit gigacaloria, dar fără efecte în buzunarele cetăţenilor, ci doar în reducerea subvenţiei, social-democraţii orădeni vin cu o propunere către celelalte partide din guvernarea locală. "Milităm pentru introducerea unei subvenţii bazate pe venituri. Nu considerăm că este normal ca un orădean cu venituri mici să aibă aceeaşi subvenţie cu unul care nu are probleme cu veniturile", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Oradea, Liviu Sabău-Popa.

Social-democratul a spus că el şi colegii săi au luat în calcul şi propunerea subvenţiei diferenţiate în funcţie de numărul de locuinţe deţinute, astfel încât orădenii cu mai multe apartamente sau case să plătească un preţ mai mare decât cei cu o singură locuinţă. "Ar suferi însă tânărul care stă în chirie, pentru că cei cu mai multe locuinţe de regulă dau în chirie aceste imobile", a mai spus şeful PSD Oradea.

Astfel, PSD-iştii le cer politicienilor din celelalte partide locale să analizeze şi ei această opţiune, ca să poată fi implementată printr-un consens politic.

Tototdată, Sabău-Popa a prezentat şi un alt proiect al social-democraţilor orădeni, pe care, susţine el, partidul l-a susţinut prin fostul viceprimar PSD Ovidiu Mureşan. "Pentru a compensa o subvenţie mai mare, ar trebui ca energia electrică ce se produce la Electrocentrale să se pompeze direct în Parcul Eurobusiness", a spus social-democratul, arătând că aşa firmele din parc ar putea face economii, iar Electrocentrale ar obţine venituri suplimentare.

În aceeaşi conferinţă de presă, consilierul local PSD Adrian Stângă a criticat, la fel ca în şedinţa de luni, faptul că diminuarea de tarif a gigacaloriei nu se regăseşte în buzunarele cetăţenilor. De asemenea, stângă a mai spus că Termoficare ar fi trebuit să reducă preţurile din facturile orădenilor pentru zilele în care nu a furnizat căldură.

Cu o vânătoare pe an, nu se face primăvară în Aeroport!

Pe de altă parte, Liviu Sabău-Popa le-a arătat jurnaliştilor orădeni două fotografii făcute la Aeroportul Oradea: una în weekend, când aeroportul era plin cu avioanele invitaţilor lui Ion Ţiriac la vânătoarea de la Balc, iar una de marţi, cu acelaşi loc gol-goluţ.

"O vânătoare pe an nu justifică o investiţie de 20 de milioane de euro. (...) Cei din Consiliul Judeţean oricum au proiecte puţine, măcar să se concentreze pe ele", a spus social-democratul, făcând un apel către liderii judeţului să aducă în Aeroportul orădean companii care să opereze curse externe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: Din realizările mărețe ale ”faraonului” de Birtin: fonduri europene pierdute. (III)
I. Ilie Bolojan: ”Să nu coborâm preţul pentru 5% pentru două luni şi să-l creştem cu 20% după aceea.” 1. Să înțelegem că proiectul trecerii pe gaz a CET I Oradea nu a prea a luat în considerare cheltuielile ulterioare? 2. Este clar că faraonul nostru nu poate aduce materia primă pentru CET (gazul) la prețul pe care Angela Merkel în aduce pentru cetățenii ei de la ruşi. Şi după ce şi gazul va fi tot mai greu de procurat şi faraonul nostru plecat, orădenii ce vor face? 3. Faptul că s-au făcut investiții importante în rețeaua de termoficare este un lucru benefic. Dar nici pentru faraon Ilie, nu poate fi o scuză pentru a băga bine mâna în buzunarul contribuabilului, în contextul în care se pierd numeroase fonduri europene nerambursabile. Evident, nu din vina celor din fruntea PSD Bihor. II. Apropo, ”vitejilor” de la PSD Oradea/Bihor: 1. Un parc de eoliene propriu nu merită și municipiului Oradea. Sau altă formă de ”energie verde”? III. Propunere PSD Oradea: ”o soluţie de compensare a creşterii de subvenţie pentru a nu împovără bugetul local: producţia de energie electrică a CET să fie înjectată direct în TRAFO din Eurobussiness Parc.” 1. Cu atâția ”geniali” din vârful defunctului USL Bihor şi spre rușinea actualului primar, această procedură trebuia implementată de la operaționalizarea ”Eurobusiness Parc.” 2. Unde v-a fost ”Ciocu’” atunci vitejilor de la PSD Bihor? Dacă pe ciolanagiul Ovi Mureşan trebuie să îl înţelegem, pe ceilalţi bravi social-democraţi(?), nu. IV. Vitejilor din fruntea PSD Oradea: 1. Faptul ca în epoca faraonului nostru Ilie întâiul, sau făcut multe lucruri bune, este incontestabil. Dar de ce aveţi ”Ciocu’ mic” şi nu spuneţi cetățenilor orădeni, câte dintre acestea sau realizat cu implicarea nemijlocită a PSD Bihor. P.S. Mult succes PSD Oradea. Se observă o schimbare. În bine.
Postat 29 Decembrie 2015, 20:20 de stefan
Alt drogat
@voodoo69: Nu stiu ce va dau astia sa fumati la sediul psd, dar se pare ca are un efect foarte puternic :)) Partidul tau nu a miscat un deget in orasul asta, nici cand o putea face, si incerci sa ii ridici in slavi pentru ca "desteptul" asta a venit cu o idee menita sa le aduca doar voturi si nimic mai mult. Nu are de fapt nici o solutie si doar lanseaza diferite idei idioate care nu au nici o aplicabilitate in viata de zi cu zi si apoi veniti voi si il laudati prin comentarii :))) Incredibil cat de patetici sunteti...
Postat 27 Decembrie 2015, 23:40 de hateretards
&hateretards
Stimate domn ai citit articolul ? Solutia prntru stoparea irosirii energiei electrice prin injectarea in parcul industrial ? Daca o zicea Pnl erai in extaz :) greu cu postacii astia :) cat luati decla centrul de informare turistica a cj bihor ?
Postat 26 Decembrie 2015, 20:59 de voodoo69
Lauda de sine nu miroase a bine
@voodoo69: Au ajuns postacii psd-ului sa isi si ridice in slavi liderii :)) Devine foarte trista situatia la voi in partid...Asta nu a venit niciodata cu vreo solutie. S-a bagat doar in seama si cam atat.
Postat 26 Decembrie 2015, 18:36 de hateretards
PCR transpartinic. Ep.: Din realizările mărețe ale ”faraonului” de Birtin: fonduri europene pierdute. (II)
VI. Este bine faptul că "vitejii" din fruntea PSD Oradea mai au ”Ciocu’ mare”. Că de, nu fac politică social-democrată cu vreo indemnizație de şomaj, sau salariu minim pe economie în buzunar. Sau mai rău, cu buzunarul gol. Așa cum făceau unii colegi de ai lor, în ”Epoca portocalie”; 1. Oare de ce au avut ”Ciocu’ mic” când majorarea salariului minim brut pe economie prin HG/OUG se tot amâna, în timp ce salariile și așa nesimțite ale unora, se tot umflau? Mă refer la perioada când Prim-ministru era V.V. Ponta. VII. În atenţia conducerii PSD Oradea: 1. Arătați-vă potența politică în convingerea dlui Cioloş şi a ”tehnocratei” sale de ”2 lei”, să majoreze salariul minim brut pe economie la 1200 lei începând cu 1 ianuarie 2015. În acest sens, nişte ieşiri în stradă nu pregătiţi? Nu mă refer la unele ca cea din ianuarie 2012 la statuia lui Mihai Viteazul, când după ce v-aţi făcut pozele de rigoare, v-aţi retras la căldurică şi la alte activități …”politice”, lăsând pe alţii să dârdie în frig. VIII. În atenția conducerii PSD Bihor: 1. Cât timp aţi fost la guvernare, de ce nu v-aţi gândit la îmbunătățirea OUG 70/2011 și HG 920/2011? Este o întrebare directă şi pentru ”oropsita” Claudia Timofte, cea ținută pe postul de lector atâta amar de vreme de colegul ei de breaslă (şi de ”armă”?): Emil Boc. Sorboneii social-democraţi de Oradea de ce nu s-au gândit, de exemplu, la o creştere a compensării lunare la 50% a cheltuielilor cu energia termică (şi nu numai), în cazul familiilor cu un venit mediu lunar pe membru de familie egal cu salariul minim net pe economie? Erau prea ocupați cu umflarea propriilor lor venituri? 2. Pe când o implementare eficientă a ”energiei verzi” şi pentru cetățenii cu venituri modeste din Oradea/Bihor (inclusiv cei racordați la CET) şi nu doar la vilele/palatele unora? IX. În loc de concluzii. Și la PSD Oradea/Bihor este mare lipsă de lideri model: Mircea Diaconu, în contextul în care de tot felul de ”Elene” (Cabinet nr. 2) nu duce lipsă.
Postat 26 Decembrie 2015, 17:54 de stefan
:)) dar ce va supara omul
Observ ca va deranjeaza ca exista oameni in PSD ce vin si cu solutii. Si daca tot nu aveti argumente de ce sa nu loviti putin la persoana. Eu stiu ca omul si-a luat masina inainte de a merge la ambulanta dupa ce a facut o dauna totala tot la un a6. Se vede pe declaratia de avere. Si tot in declaratia de avere am vazut ca el castiga bine in privat deci nu a parvenit prin functie. Cei care ziceati de ajutorul de incalzire acela exista si acum si se plateste prin fonduri de la guvern. Subventia se plateste si acum din banii tuturor si nu v-am auzit sa va plangeti in ultimii 16 ani de primarie liberala. Dar au dreptate cei din psd: sa dam celor ce au nevoie subventie ca macar pentru ei sa poata fi un ajutor. Ma mir ca nu ati sesizat un lucru: se baga 80 de milioane in refacere sistem de termoficare dar totusi crestem subventia de exploatare de la 17 mil la 23,65. Cu aceasta subventie generata de managementul defectuos nu aveti o problema ?
Postat 26 Decembrie 2015, 14:03 de voodoo69
Fara subventii !
Sunt impotriva oricarei subventii, distorsioneaza piata si dezavantajeaza pe unii in dauna altora. Pesedelul asta se pregateste pt. alegerile din 2016 si promite orice, ca nu-l doare gura. Stie ca pensionarii si cei cu venturi reduse sunt cei mai ,,disciplinati" (era sa adaug si cei mai prosti) si se prezinta in cel mai mare numar la alegeri, asa ca ei sunt ,,tinta" mesajului. Daca pretul Gca-ei este mare si greu suportabil, nu subventia este solutia. Ia amintiti-va cum s-a ajuns aici, ia amintiti-va cum cet-ul a fost vaca de muls a lui gligor, a consilierilor de la toate partidele, a trepadusilor din primarie! Tot acest jaf a ajuns a culminat in mandatele celui mai iubit fiu al urbei, birtinianul! Nici dupa intrarea in exploatare a noului cet situatia nu se va imbunatati, ,,surplusul" va merge tot unde trebuie, doar traseul e un pic diferit. S-a gasit o alta smecherie, MENTENANTA! Aceasta va fi externalizata, urmarea fiind ca in cativa ani vom mai plati un cet!!! Nu-i gluma, atat ne va costa intretinerea acestui ,,avion". Nimeni nu ne-a explicat de ce in toti acesti ani primaria nu si-a pregatit un serviciu propriu de intretinere a noii centrale. Explicatia logica este, pe langa prostie&incompetenta, ca prin externalizare si la adapostul unei ,,licitatii" alesii se vor putea infrupta mult mai mult si mai ales in tihna din banii oradenilor. Tihna au si acum, suspect de multa... Ce ziceti, d-le procuror MAN Ciprian Florentin, nu porniti cu colindul?! Sau v-au impodobit deja bradul si nu mai merita sa va osteniti?! Da' nu pe sarmani sa-i colindati, colindati-i pe boierii ai mari, ii stiti pe toti... cu nume/prenume/adresa, sau mai corect adrese.
Postat 26 Decembrie 2015, 06:22 de pinonel
un parvenit
Este de admirat faptul ca tocmai parvenitii de genul astuia "se gandesc" la cei din jurul lor :)) Sunt sigur ca numirea lui pe postul de director a fost pe merit si nu pe criterii politice ;) Trebuia sa primeasca o rasplata pentru boicotarea referendumului si pentru toate acuzele ieftine pe care le aduce actualei condueri, nu? ;) Cum spunea si un alt coleg, aceasta subventie deja exista si se numeste ajutor la incazire si este in functie de venitul pe cap de familie. Deci asta ori nu stie despre ce vorbeste ori ii place sa iasa in evidenta prin nivelul maxim de prostie de care da dovada. E de inteles ca din fotoliul de director la ambulanta e usor de vorbit cand tu primesti salar si facilitati din banii fraielor!
Postat 25 Decembrie 2015, 23:50 de hateretards
PCR transpartinic. Ep.: Din realizările mărețe ale ”faraonului” de Birtin: fonduri europene pierdute.
I. ”Nemulțumiți că, pentru al doilea an, Consiliul Local Oradea a ieftinit gigacaloria, dar fără efecte în buzunarele cetățenilor, ci doar în reducerea subvenției, social-democrații orădeni vin cu o propunere către celelalte partide din guvernarea locală. "Milităm pentru introducerea unei subvenții bazate pe venituri. Nu considerăm că este normal ca un orădean cu venituri mici să aibă aceeași subvenție cu unul care nu are probleme cu veniturile", a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, președintele PSD Oradea, Liviu Sabău-Popa.” 1. Faptul că don Ilie a recurs la această reducere a subvenției la gigacalorie, este doar unul dintre efectele pierderii de către Primăria Oradea a unor fonduri europene nerambursabile. Evident, nu din vina contribuabilului orădean, indiferent cu ce se încălzește acesta. Oare care o fi acuma poziția lui Moise Guran față de ambițiile faraonice ale actualului Primar de Oradea? II. Nu știu dacă nomenclatura PSD Bihor, în special cea bine bugetată şi de la UO, a auzit ceva de ”energia verde” şi efectele ei miraculoase asupra bugetului cetățenilor din Germania. Un nomenclaturist social-democrat ”pur-sânge” ar fi filat-o pe Angela Merkel (şi) din acest punct de vedere, cu atât mai mult cu cât de specialiști în: ”Ochiul şi timpanul fin”, PSD Bihor nu duce lipsă. III. Dacă propunerea celor doi şefi ai PSD Bihor se suprapune, fie şi parţial, cu subvenţia la încălzire, nu prea îi văd rostul. Afirmația este făcută, în cunoștință de cauză, în contextul în care din subvențiile de încălzire se mai dedulcesc anumiți şefuleţi, cam autonumiţi, din conducerea unor asociații de proprietari (ex: ”Dacia 180” Oradea). IV. Este cel puțin curios faptul că nomenclatura PSD Oradea nu sesizează nici faptul că sub domnia lui don Ilie, mafia imobiliară orădeană a continuat să prospere. Colegul lor: Petru Filip, știe de ce! 1. Vitejilor de la PSD Oradea/Bihor: Cum este posibil ca în Primăria Oradea, la DJFP Bihor, OCPI Bihor şi (multe) alte instituții abilitate ale statului, bine bugetate, să nu se sesizeze nimeni că bătrânei de 80÷90 ani, devin în urma unor licitații trucate, proprietari a numeroase bunuri imobiliare. Cazul cumpărătorului-figurant Molnar (str. Rozmarinului, 8), în contextul încălcării flagrante şi a prev. art. 842(1)-NCPC, este un singur exemplu. V. În loc de concluzii: Pe când un Primar de Oradea, model Mircea Diaconu?
Postat 25 Decembrie 2015, 04:05 de stefan
Oauuu!!!
Nici nu stiu cu sa incep, la cate aberatii am citit (si in articol si in postari). Mie personal imi sunt foarte dragi social-democratii, care de la "inaltimea" confortului dat de masinile de lux si viloaiele de neam prost, ne propovaduiesc egalitatea sociala. Propunerea PSD, ca de altfel aproape toate propunerile acestora, cel putin pe plan local, nu este altceva decat o stratagema de prostit prosti. In primul rand, propunerea este complet inechitabila, pentru ca ar favoriza doar o parte a locuitorilor orasului. Cei care folosesc alta sursa de energie termica nu sunt tot cetateni ai orasului, iar impozitele platite de ei nu au aceeasi valoare ca si cele platite de cetatenii racordati la reteaua de termoficare? Precizare: sunt racordat la reteau de termoficare a orasului, asta ca sa le tai elanul carcotasilor! In al doilea rand, exista deja o forma de ajutor pentru persoanele cu venituri mici, care se numeste, sa vezi dracovenie, ajutor de incalzire. Nene Sabau, daca tot o ardem social-democrat pe la conferinte si pe forumuri, nu ar fi fost de bun gust sa aveti ca masina de serviciu un Logan, iar din diferenta de pret s-ar fi putut construi, sa zicem, o casa modesta pentru o familie incercata de soarta, care in acest fel ar fi avut o sansa (reala) de reintegrare sociala? Nu stiu, intreb si eu! Propunerea PSD-ista nu ma surprinde insa, pentru ca este in ton cu tot ceea ce stiu ei sa faca, adica sa imparta plus valoarea creata de altii. Personal m-am cam saturat de acesti "apostoli" ai echitatii sociale, bugetari cu state vechi si salarii mici, cu vile de neam prost pe dealuri, masini de lux si concedii in locatii exotice. Daca ati fi intr-adevar sociale-democrati, ai milita pentru o lege catre sa-i ia la puricat pe cei care si-au condtruit palate, folosesc limuzine de lux, dar o privire aruncata pe istoricul impozitelor platite catre stat, nu ar justifica in nici un fel pozitia lor sociala. Iar din confiscarile, ce ar decurge in mod firesc, s-ar putea da ajutoare acolo unde chiar este nevoie si ma refer aici la cei loviti de soarta, bolnavi sau in incapacitate (reala) de a-si castiga un trai decent.
Postat 24 Decembrie 2015, 09:39 de User anonimizat
Nota informativa?!?
Liviu Sabau, ce comision iti iese dupa ce ambulanta semneaza contract cu Romtelecom pentru cele aproape 500 abonamente la noul "buton rosu"? Nu va e rusine sa profitati de asemenea tragedii ca voi sa va faceti afacerile murdare?????
Postat 24 Decembrie 2015, 08:22 de SLB
TDS
@TDS - iesi de sub masa lui * Silviu!! Si cand ai terminat poti trece si la Mang, sau chiar la europarlamentar!
Postat 23 Decembrie 2015, 21:35 de Mekla
Subventii??
Nu ne-a mai ramas decit sa ne amagim cu subventii...desi UE ne-a trasat sarcina sa eliminam orice forma de subventie in paralel cu un calendar precis de ajustare a preturilor la carburanti,energie electrica si gaze.Desigur nu s-a pus problema despre veniturile romanilor sau daca au sau vor avea ce minca...o tara cu resurse de titei,gaze,energie verde(hidro cca 20%)...vinduta si spoliata.Sa traiasca serviciile,la mai mare!
Postat 23 Decembrie 2015, 20:36 de excalibur
O idee geniala
In sfarsit se mai gandeste cineva si la studentii veniti in oras, care stau in chirie si cer bani parintilor pentru a se intretine!Nu este normal ca o persoana cu un venit sub limita supravietuirii sa plateasca cat o persoana care nu stie ce sa faca cu bani! Multumim pentru aceasta buna idee si speram ca ea sa fie pusa in practica! Felicitari!
Postat 23 Decembrie 2015, 18:01 de CristinaSocioianu
Felicitari!
Uite o idee buna din partea PSD-istilor, care merita laudati cu aceasta cauza! Nu este normal, ca un tanar cu un salariu de 1000 lei sa plateasca cat o persoana cu un venit de 6000 lei sau chiar mai bine! Om fi noi egali, dar veniturile difera:)!
Postat 23 Decembrie 2015, 17:53 de CarmenSuciu
rectificare
Ma scuzati ma refeream la domnul Liviu Sabau
Postat 23 Decembrie 2015, 17:13 de SLB
Troll
Domnule Silviu * va rog nu mai trollati acest articol!
Postat 23 Decembrie 2015, 17:12 de SLB
@Florin24
Ce sa faca saracul daca i s-a trasat sarcina sa laude tot articolul trebuia sa "atinga" si subiectul aeroport. D-le Sabau, aveti dreptate in privinta Consiliului Judetean dar in loc sa ne aratati fotografii, mobilizati-va membrii de partid care sunt consilieri judeteni sa-si faca datoria si sa vina cu propuneri pe ordinea de zi. Sau ei sunt acolo pe post de "Gica-contra".
Postat 23 Decembrie 2015, 17:11 de andy
mai triati din postaci ca unii chiar is penibili...
sau faceti-le voi textul ca altfel e nasol...degeaba le ziceti sa scrie de bine ca nu e suficient. vezi ala cu salariu mic ce vorbeste apoi de curse la belin si paris.
Postat 23 Decembrie 2015, 16:52 de Florin25
europa dezvolata
Asemenea idei sunt deja aplicate in marile orase ale Europei, care au dat si rezultate benefice si utile pentru locuitori. Ca locuitor al orasului Oradea, m-as bucura sa vad aceste masuri luate si la noi, si sa nu mai aplaudam inutil milioanele de euro ce se vor plati din banii nostrii, ai oradenilor pentru managementul defectuos al administratiei locale...sau 6mil de euro ce vor fi platiti de oradeni nu conteaza?! Din punctul meu de vedere, indiferent de culoarea politica, trebuie sa avem in vedere binele orasului! Spor la munca, oradeni!
Postat 23 Decembrie 2015, 16:49 de lucian99
prea frumos...
"Aeroportul International Oradea"- din categoria ,,visul unei nopti de vară". Nu mă surprinde nimic când vine vorba de Consiliul Judetean Bihor, care si-a arătat în nenumărate randuri limitele manageriale si nu numai. Se dovedeste a fi o investitie ineficientă pe bani multi. Păcat că nu s-a avut în vedere si operabilitatea acestui aeroport în condițiile învecinarii cu cel din Debrecen, spre exemplu, dar ce spun eu acuma sunt lucruri prea complicate pentru reprezentanții CJ. În ceea ce privește propunerea lui Sabău, ea ar fi normala, legitima, dar ghinionul nostru face că cei de la CJ Bihor au omis multe aspecte demne de luat în calcul când vine vorba de o astfel de investiție, cum ar fi operatori aerieni dispuși să opereze curse low cost de la Oradea...
Postat 23 Decembrie 2015, 16:49 de andreilaviniu
Oameni
Omule, stii vorba aia, fa ce zice popa, nu ce face? Care e problema ta ce masina are omul, cat teren sau unde locuieste? Este ok ideea? Esti de acord cu ea? Atunci accepta ca omul a venit cu o solutie buna si viabila pentru oras..Again, felicitari!
Postat 23 Decembrie 2015, 16:45 de voodoo69
Normal
Normal ca este o masura necesara. Ne tot comparam cu Germania si Franta si mai stiu eu ce tari, da cand e propusa o masura similara, parca nu ne-am grabi sa o acceptam si dam cu noroi in cei care vin cu ideea... Felicitari si astept sa vad pusa in aplicare propunerea
Postat 23 Decembrie 2015, 16:43 de voodoo69
Absolut necesara!!!
O idee absolut agreabila, care ar veni în ajutorul categoriilor sociale reprezentate în special de pensionari si tineri, usurandu-le povara facturilor la întreținere. Regăsindu-mă într-o astfel de categorie, nu pot decât să laud această propunere si în același timp să sper că va fi luată în considerare de cei în măsură să o pună în aplicare.
Postat 23 Decembrie 2015, 16:37 de andreilaviniu
Idee
Personal o consider o idee buna. O spun din postura unui om care din salarul lunar, cu greu face fata cheltuielilor lunare. Iar in ceea ce priveste aeroportul...zilnic am ocazia sa trec pe langa aeroport si as fi foarte bucuros sa stiu ca avem si curse externe, dat fiind ca un drum de Oradea-Berlin sau Paris ne-ar scuti de drumuri intuile in alte orase si bani cheltuiti la aeroportul oradean,nu cel clujean sau din Debrecen sau Budapesta..
Postat 23 Decembrie 2015, 16:33 de voodoo69
cata ipocrizie!
Domnule Silviu * din postura dumneavoastra de Director la Ambulanta e usor sa vorbiti! cu Audi model 2015 masina de servici pe banii contribuabilului cu casa cu teren de(..) peste 1000 de metri patrati dar pe numele soacrei pensionare desi e bine ca aveti salar de 8200 lei la Ambulanta. asemenea escrocherii ieftine stim ca doriti sa se calculeze caldura in functie de venit. petru ca dumneavoastra ati fi la adapostul pensiei soacrei!
Postat 23 Decembrie 2015, 16:04 de SLB
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON