URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
03 Martie 2016, 17:14

PSD-istul Sorin Ioan Roman susţine că, din cauza "gândirii de dreapta", până şi primăriile liberale din Bihor primesc mai puţini bani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul PSD Sorin Ioan Roman a criticat, joi, într-o conferinţă de presă felul în care liderii CJ Bihor au împărţit cotele de câte 20% provenite din TVA, respectiv impozitul pe venit şi destinate echilibrării bugetelor locale.

"Primarii PSD au primit aproximativ 5% din suma totală care a fost împărţită în Bihor. Majoritatea banilor au mers către PNL şi UDMR (…) Primarii din comunele PNL au primit sume de ordinul sutelor de mii de lei, iar cei de la PSD au primit între 25.000 şi 60-70.000. Spre exemplu, comuna Batăr a primit 45.000 lei, în timp ce o altă comună din vecinătate, condusă de PNL, şi anume Tulca, a primit 300.000 lei", a spus parlamentarul.

Pe lângă împărţirea "exclusiv pe criterii politice" a acestor sume, Sorin Ioan Roman a afirmat că, la modul general, UAT-urile din Bihor primesc anul acesta mult mai puţini bani decât au făcut-o anul trecut, în timpul Guvernării Ponta. "Este clar gândirea de dreapta, adică cei săraci să rămână tot săraci, iar bogaţii să se îmbogăţească în continuare", a spus acesta.

Deputatul s-a încurcat, însă, în argumentarea afirmaţiei comparând, iniţial, sumele alocate la jumătatea lunii februarie de CJ cu totalul banilor alocaţi de la Guvern anul trecut spre primăriile din Bihor.

Confruntat de jurnalişti, Sorin Ioan Roman a susţinut că, oricum, comunele, oraşele şi municipiile vor primi mai puţin anul acesta, cu tot cu banii alocaţi direct prin Direcţiile de Finanţe, conform unei formule care ţine cont de suprafaţă, numărul de locuitori, gradul de încasare a taxelor în anii trecuţi şi alte criterii.

"Sumele acelea sunt mici. După calculele noastre, de exemplu Beiuşul va primi în total sub un milion de lei în 2016, faţă de circa 10 milioane lei anul trecut", a spus deputatul.

Acesta a lăudat metoda aplicată în 2015 de Guvernul Ponta, care a stabilit un plafon minim pentru bugetele comunelor, oraşelor şi municipiilor din ţară. "Guvernul condus de Victor Ponta a aplicat o formulă transparentă care nu a ţinut cont de culoarea politică a primarilor. Mai exact, guvernul a alocat fonduri astfel încât, în total cu veniturile proprii la bugetul local, comunele să nu aibă un buget mai mic de 1,5 milioane lei, oraşele să nu aibă sub 6 milioane lei, iar municipiile sub 20 de milioane", a spus Roman.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
.........
mandru ca sunt roman
Postat 05 Martie 2016, 21:22 de pcr
REPLICA
ADEVAR si DREPTATE ca sa fie cunoscut de catre toti romanii simpli bihoreni votanti PSD Bihor! Adevarate afirmatii ale deputatului PSD Bihor domnul Ioan Sorin Roman numai ca trebuiesc detaliate lucrurile pentru ca votantii PSD sa stie ce se ascunde in spatele acestor afirmatii (precampanie electorala pe degeaba, canta Mang si joaca Roman)!:))=)) 1) cine imparte parte si-a facut , si PSD Bihor si-a facut reclama la rectificarea bugetara de anul trecut cand Prefectura si prefectul (PSD) Claudiu Pop a atribuit preferential fonduri primariilor PSD,Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor a fost acolo , dumneavoastra domn deputat NU!:))=)).2) In parlamentul actual al carui membru sunteti s-a votat modificare legi electorale si votul pe lista anuland votul in colegiu , asa ca la urmatoarele alegeri parlamentare cine stie daca osa aveti loc eligibil pe lista dom deputat PSD Bihor Ioan Sorin Roman?:))=))3) Puterea unui partid social democrat este increderea pe care o are in el si ultimul si cel mai sarac membru s-au simpatizant ...PSD este unpartid de militanti social democrati care l;upta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci, si NU este un partuid de sefi si de patroni... citate de Ion Iliescu presedinte de onoare PSD.In lupta pentru puterea politica din interiorul partidului filiala PSD Bihor si membri simpli saraci si cinstiti din PSD Bihor s-a pierdut legatura pentru ca ei nu conteaza decat numai in campanii electorale si in adunarea voturilor de la populatie prin manipularea opiniei publice , in rest la vremuri noi tot NOI astia vechii aristocratia partidului asa zis social democrat, TRIST da ADEVARAT!:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul _Simplu.
Postat 04 Martie 2016, 10:06 de Romanul_Simplu
derutatul Sorin...
...Roman este doar un pigmeu fara caracter ! Un mincinos fara scrupule, care n-a facut NIMIC pentru colegiul 6, un netrebnic care in comuna Cefa (unde-a fost primar si unde s-a nascut, nu s-ar mai fi nascut) a obtinut cele mai putine voturi ! Asta spune multe. Minte in timp ce se uita in ochii tai, si clar nu mai vede el parlamentul decat de-afara ! S-a trezit sa-si dea pungasul cu parerea. Ar trebui arestat, la cata avere are, facuta din vrajeli si furturi.
Postat 03 Martie 2016, 21:26 de AgentulTermic
referendum
dar cu cet ce ati avut?
Postat 03 Martie 2016, 18:18 de pcr
Roman se crede socialist contemporan
Ameţitul e însă doar un fan Ponta, care admira nonşalanţa cu care fostul prim-ministru minţea din orice poziţie !!!
Postat 03 Martie 2016, 17:54 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON