URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2023, 16:00

PSD contestă zborurile subvenționate Oradea-Varșovia și cere în locul lor transport public gratuit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierul local Liviu Sabău Popa contestă subvenționarea din banii orădenilor a zborurilor de Varșovia de pe aeroportul orădean, aprobată miercuri de Consiliul Judeţean Bihor.

„Nu lasă niciun leu în Oradea...”

PSD-istul a arătat, joi, într-o conferință de presă, că aproape jumătate din clienţii aeroportului orădean provin din judeţele limitrofe, de la Arad la Satu Mare. "Aceştia nu lasă niciun leu în Oradea. Vin, zboară şi pleacă, nu fac turism de weekend şi nici activităţi în Oradea", a spus Liviu Sabău Popa.

Social-democratul a declarat că, decât să cheltuie 3 milioane de euro pentru subvenţionarea de curse aeriene, municipalitatea orădeană ar putea investi banii în reabilitarea termică a blocurilor sau în subvenţionarea transportului public. „În Oradea peste 99% din blocuri nu sunt reabilitate termic și orădenii plătesc facturi astronomice pentru a-și încălzi locuințele”, a spus consilierul local.

În plus, Sabău Popa a mai arătat că „frecvența transportului public e rușinoasă, timpul de așteptare este de peste 20 minute, ceea ce este inacceptabil în această perioadă în care temperaturile sunt scăzute”.

Vrea transport public gratuit

În acest context, consilierul PSD a propus inclusiv subvenționarea integrală a transportului public din Oradea, încurajând populația să renunțe la a mai folosi mașina în oraș. "Introducerea transportului public gratuit ar decongestiona circulaţia şi ar duce la reducerea poluării în Oradea".

Concluzia social-democratului este clară. "O discuţie despre transportul public şi preţul termiei, care interesează pe toată lumea, ar fi mai importantă decât subvenţionarea liniilor aeriene".

De altfel, grupul PSD vrea să ceară municipalităţii organizarea unei dezbateri publice pe tema bugetului local din 2024 înainte de adoptarea lui, pentru ca orădenii şi partidele să poată formula cele mai importante probleme cu care se confruntă populaţia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
vasi/adi13 aka KP aka Mihăiță aka Petre93 aka Maikeltroll și alta propagandă mai nou Sanduboschetaru
PLM, nu am auzit un comentariu de la propagandistii de serviciu ::::))))
Postat 09 Decembrie 2023, 00:59 de Sandu2100
Pentru cei ce nu-ntelege, m-am nascut ca sa fiu rege...
[ https://www.catavencii.ro/doar-cerul-e-deasupra-penalilor-lui-bolojan/ ]. Uite cum se opun sudistii dezvoltarii orazii. HiSky este o companie româno-moldovenească, înființată de doi băieți din Republica Moldova care au mari probleme penale. Iulian Scorpan și Victor Sula sunt șefii HiSky, compania pe care Bolojan a ales-o (nici n-a avut de unde) să opereze varii zboruri pe aeroportul din Oradea, în numele Air Oradea. Doar că Iulian Scorpan și Victor Sula sunt foștii șefi ai Air Moldova. Compania aeriană de stat a Moldovei pe care au falimentat-o până când s-a privatizat. După privatizare, cei doi au fost păstrați de noii proprietari (Blue Air era acționarul principal), până când au reușit să-i scoată din sărite cu modelul de căpușare. Au fost concediați și de acolo, și-au făcut propria firmă de aviație și, iată, au găsit și un prost care să le plătească operațiunile în următoarele luni. Iulian Scorpan și Victor Sula sunt trimiși în judecată, în Moldova, pentru prejudiciile pe care le-au provocat Air Moldova. Conform standardelor PNL-USR, Scorpan și Sula sunt niște penali.
Postat 08 Decembrie 2023, 11:56 de excalibur
Iar asta....
Peste 99% din blocuri nu sunt reabilitate termic: pai inseamna ca 1% din blocuri sunt nou construite? Prima-urile, Ared-urile si Iosia-urile sunt deja peste 1% cu multicel plus cele reabilitate deja. Eu stiu ca la ambulanta nu stia numara dar a trecut ceva timp de atunci si putea invata. Apoi baga aia cu facturi astronomice, din nou fara un numar. Atata e omul asta si partida lui, un amalgam de cuvinte fara sens si fara cifre, doar o freza, mustăcioară si o burtica ce creste vizibil. Mai nou si ceafa si gușiță ... Nu iau partea peneleilor dar nici asta nu are viitor in politica atata timp cat mai sunt câțiva cerebrali cu drept de vot.
Postat 08 Decembrie 2023, 06:18 de poiu
excalibur
Ție ți se pare OK sa fie gratuit transportul în comun in Oradea, dar și o subvenție mai mare la gigacalorie?? Eu spre exemplu nu beneficiez de transport în comun dar uneori ma duc cu tramvaiul și îmi cuplar bilet, nu beneficiez de gigacalorie. Ție ți se pare corect sa plătesc eu pt tine???
Postat 07 Decembrie 2023, 23:51 de Sandu2100
Ar mai fi o solutie
Majorarea tarifelor OTL la 1€/ calatorie, cu care venituri am putea subventiona avioane spre toate capitalele europene. Make NAGYvarad great again... Semnat BIG
Postat 07 Decembrie 2023, 22:34 de excalibur
Mă PZD
Nu ma fa sa răd ca am herpes :::::)))))))
Postat 07 Decembrie 2023, 20:52 de Sandu2100
Aici numai prostii zic
Gratis, ulei, sare si OTL. Intre timp, la centru adauga alte taxe si le maresc. Iti dau o feie de paine si iti fura si gaina si ouale si restul painii. Dar vai ce caritabili sunt socialisii, sa imparta ei banii unora catre altii si intre timp sa ia salarii si pensii speciale ptr vituozitatea lor
Postat 07 Decembrie 2023, 20:18 de unu
gratis
astia numai gratis si pomana stiu....
Postat 07 Decembrie 2023, 18:53 de sssss
Pzd
Contestati impozitarea bonurilor de masa reduceti impozitele la salariile !!!
Postat 07 Decembrie 2023, 17:37 de Otello
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON