URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2020, 15:47

PSD Bihor încă analizează rezultatele alegerilor locale. Mang: "Vom vedea ce conduceri vom demite"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Social-democraţii bihoreni par că încă se acomodează cu înfrângerea vehementă de la alegerile locale.

Rezultatele finale ale scrutinului de duminică arată că PSD Bihor a obţinut un scor de 15,53% cu lista de consilieri la Consiliul Judeţean Bihor, adunând 38.865 de voturi, iar la Consiliul Local Oradea 8,88%, cu 6.038 de voturi. Candidaţii PSD au strâns chiar mai puţine voturi decât partidul: Emilian Pavel a primit, la Primăria Oradea, 5.297 voturi, adică 7,74%, iar Ioan Mang, care a candidat ca preşedinte CJ Bihor, 37.743 de voturi, adică 14.85%.

Scorul PSD Bihor este mai mic decât în 2016, când a obţinut 25,2% la Consiliul Judeţean (65.199 voturi) şi 15,88% la Consiliul Local Oradea (11.638 voturi). Atunci, la CJ Bihor nu s-a ales şi preşedintele, în schimb candidatul PSD la Primăria Oradea, Adelina Coste, a primit la rându-i mai multe voturi decât a luat acum Emilian Pavel: 7.041, adică 9,53%.

Chiar dacă rezultatele se cer analizate şi comentate, măcar din respect faţă de alegătorii care i-au votat, la cinci zile de la scrutin, liderii PSD Bihor încă nu au avut vreo ieșire publică, rezumându-se la banale mesaje de mulţumire pe Facebook.

"Nu mai suntem pe val"

Contactat vineri de BIHOREANUL, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, susţine că tăcerea se datorează faptului în organizaţie încă se analizează rezultatele votului de duminică. "Încă nu am terminat analiza rezultatelor. Sunt mai mici decât în 2016, pentru că atunci eram pe val, acum nu mai suntem", a recunoscut şeful social-democraţilor bihoreni.

Întrebat cine se face vinovat pentru aceste rezultate, Mang a refuzat să răspundă. În schimb, a admis că primarii PSD nu au tras prea tare pentru partid. "Am câştigat în foarte puţine comune (n.r. cu lista de Consiliul Judeţean) pentru că unii primari au crezut că nu e bine să spună foarte multe de Consiliul Judeţean, ci să fie ei votaţi să iasă primari. Nu-i învinovăţesc pentru asta, era important să avem primari", a declarat Mang. Şeful PSD sugerează, aşadar, că a înţeles gestul primarilor de a nu se lăuda în faţa cetăţenilor cu el sau cu lista partidului de consilieri judeţeni.

"Nu am pierdut la numărul de primari, am pierdut puţin la consilierii locali, avem 330. La consiliile locale, care este tot un vot politic, avem 27%. La Consiliul Judeţean e mult mai mic. Explicaţi-vă dvs. Eu cred că a fost speranţa unora că va curge lapte şi miere dacă votează cu PNL. Eu, până la urmă, sper să curgă lapte şi miere", a spus Mang. După cum se vede, preşedintele PSD Bihor refuză să recunoască evidentul, şi anume că bihorenii, chiar dacă sunt mulţumiţi de primarii PSD, nu au agreat propunerile de la judeţ...

"Eu ştiu că mi-am făcut datoria în cei 4 ani, am realizat ce n-au făcut ei (n.r. PNL) 8 ani la conducerea CJ. Acum într-adevăr vine un om care a făcut, sau se spune că a făcut, multe la Oradea şi asta e viaţa", a spus Mang.

"Nu ne faceţi dvs. politica"

Pentru că în 2016, după alegerile locale, conducerea PSD Oradea a fost mazilită rapid, Liviu Sabău Popa fiind demis de la conducerea organizaţiei la mai puţin de o săptămână de la alegeri, BIHOREANUL l-a întrebat pe Mang dacă şi acum vor urma demiteri. Reamintim că preşedintele PSD Oradea este senatorul Florian Bodog.

"Terminăm analiza şi vom vedea ce conduceri vom demite în judeţ şi în Oradea, peste tot, şi la judeţ probabil. O să vedem. Lăsaţi-ne să terminăm, nu ne faceţi dvs politica. Nu vorbesc la cald, aşteptaţi să ne liniştim cu toţii şi vom face o analiză", a spus el.

Întrebat dacă se gândeşte la demisie, şeful PSD Bihor n-a dat un răspuns franc. "Nu iau în calcul nimic deocamdată, mai ales în faţa presei şi mai ales în faţa BIHOREANULUI. E o decizie pe care trebuie să o iau ţinând cont de mai mulţi factori, de mai multă lume. Eu nu am făcut avere din politică ca alţii, am avut patru case, din care mai am două după 10 ani de preşedinte de partid. Asta e viaţa. Nu pierd nimic dacă nu mai sunt preşedinte. O să discut cu lumea să vedem care e situaţia, cine e vinovatul. Nu eu trebuia să fac voturi în fiecare comună", a spus şeful social-democraţilor bihoreni.

Mang a mai precizat că a discutat cu "unii primari din judeţ", care i-au spus că îl vor urma, dacă va demisiona. "Mi-au spus că, dacă plec, pleacă şi ei. Să vedem ce decizie voi lua", a conchis el.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
un singur lucru am sa spun..
Un singur lucru am de spus dupa succesurile psd: sunteti inca muuuult prea multi! Pana organizatia asta criminala nu dispare si pana alianta psd-udmr-sindikkate-alde-ccr nu este trasa (in teapa) la raspundere penala pentru distrugerea economiei, finantelor si justitiei tarii nu o sa fie bine in Romania! Pana umanoizi ca si kakariceanu, poanta, dracnea, ciolanescu,....... mai pot vorbi in public fara restrictii, lansant minciuni, dezinformand nu avem viitor!
Postat 03 Octombrie 2020, 16:02 de scortosul
Încă două luni cu Mang la conducerea PSD Bihor ...
... va avea ca rezultat, la parlamentare, nu mai mult de un scaiete agățat la manșeta PNL Bihor !?! Iar dacă i se acordă prezumția de "nevinovăție" pentru rezultatele de acum ... nu e exclus ca la alegerile locale din 2024, PSD să ajungă aici la nivelul avut de către USR++ în Bihor !?! În județul ăsta, PNL poate ajunge la orice nivel de habarnism, jigodism ori ticăloșie ... și tot va câștiga prima poziție, dacă echipa locală de conducere a PSD Bihor rămâne aceeași ca acum.
Postat 03 Octombrie 2020, 06:24 de CrisDumi
JANOȘ SMANGLEALA UMILIT DE BOLOJAN, CARE IA MAI DAT O LECȚIE POLITICA!!!!!ACUM CINE E DE VINĂ JANOȘ???!!
Ai reușit imposibilul dle MANG să ajuți liberalii să obțină un scor istoric termimandu-ti propriul partid.Bravo,ești un lider adevărat! PS Măcar fi bărbat și recunoaște că ești terminat politic,pleacă !!!!
Postat 02 Octombrie 2020, 20:41 de User anonimizat
Mango Bango
Stai in fruntea ciumei rosii ca nu cred sa mai gaseasca astia unul ca tine! Candideaza impotriva lui Ciolanu ca esti mai bun ca el si condu partidu pe ultimu drum! Forta Mango forever!!!
Postat 02 Octombrie 2020, 20:12 de Wtfman
Mango
Nu-ți da demisia, ai luptat cu toata puterea, dar n-ai fost votat :::)))) la următoarele alegeri încerci mai mult
Postat 02 Octombrie 2020, 18:15 de Sandu2100
Mai rămâi că PSD mai mișcă. Nu pleca până nu-i termini!
Chemați popii la PSD Bihor să facă descântece de magie albă, chemați panaramele la Mang să-l laude, chemați asistații social să aștepte pomeni promise, chemați pensionarii cu pensii speciale să-l susțină, chemați toți membrii din Ciuvică-fan-shit, chemați pe oricine numai să nu plece Mang! Numai cu Mang la mangă poate intra partidul în rangă. Numai cu Mang la cârmă intră PSD la sârmă. Te rugăm Mang să rămâi, până-i duci la trei lămâi(trei procente pesediste, trei tăblițe suedeze)
Postat 02 Octombrie 2020, 17:37 de decalog
Dispari
Ce sa mai analizezi ? Solutia e una singura. La rezultatele dezastroase obtinute clar trebuie sa diapareti toti din peisaj. Tu mai ales urmat de Bodog si Milut saracu care a fost trimis ca MIeLUTul la taiere.cum sa votezi un candidat de buzunar,sa fim sinceri,sau o fosila plagiatoare la judet.
Postat 02 Octombrie 2020, 15:58 de Oradean20
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON