URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2021, 16:37

Proteste în Oradea şi Sânmartin împotriva măsurilor care afectează HoReCA, inclusiv eliminarea voucherelor de vacanţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorenii care activează în industria ospitalităţii, antreprenori şi angajaţi deopotrivă, vor protesta marţi în stradă împotriva măsurilor bugetare care afectează HoReCa.

Vor protesta în faţa restaurantelor

Întreprinzătorii orădeni îşi vor închide localurile între orele 12 şi 12:30 şi vor ieşi împreună cu angajaţii în faţa acestora.

"Vom ieşi în faţa restaurantelor în semn de protest. De mai bine de un an tot auzim la televizor cum sprijină Guvernul industria turismului fără să vedem nimic concret. Acum guvernanţii au anunţat că vor elimina şi tichetele de vacanţă", a declarat pentru BIHOREANUL patronul restaurantului Allegria şi al pensiunii cu acelaşi nume din Băile 1 Mai, Mircea Popa.

În paralel, reprezentanţii localurilor Allegria, Rivo, Via 29, Due Fratelli, Rosecaş, Mediterana şi cei ai sălii de evenimente Pallazo, implicaţi în acţiunea de protest, fac demersuri pentru înfiinţarea Asociaţiei Ospitalităţii Bihor pentru a-şi apăra interesele mai uşor. "Aşa nu se mai poate. Mie, de exemplu, mi-a scăzut cifra de afaceri cu 40%. Am ajuns în situaţia să trimitem angajaţii acasă, să trăiască din ajutor de şomaj, în timp ce primim doar promisiuni", a spus Popa.

"Este o bătaie de joc"

Proteste similare vor avea loc şi în staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai. Angajaţii hotelurilor, pensiunilor şi localurilor din zonă vor protesta începând cu ora 12 pe platoul din faţa Primăriei Sânmartin.

"Este o bătaie de joc. Aşa cum PSD-ul a organizat în urmă cu patru ani asaltul împotriva justiţiei, actuala guvernare a lansat un atac împotriva industriei turismului. Guvernanţii vor să elimine voucherele de vacanţă, cea mai eficientă măsură prin care poţi stimula consumul şi stimula redresarea economiei, când este mai mare nevoie de ele", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul complexului President, din Băile Felix, Dumitru Fechete.

Proteste în toată ţara

Acţiuni similare, iniţiate de Alianţa pentru Turism şi sprijinite de Federaţia Industriei Hoteliere din România, vor avea loc marţi la prânz în toată ţara.

Protestatarii vor întrerupe lucrul pentru o jumătate de oră şi vor ieşi în faţa unităţilor pentru a reclama întârzierea măsurilor de susţinere a industriei ospitalităţii care duce în fiecare zi la pierderea de locuri de muncă şi eliminarea voucherelor de vacanţă fără nicio consultare cu operatorii din turism.

"Toate statele europene includ industria ospitalităţii în Planurile Naţionale pentru Redresare şi Rezilienţă, România neavând până acum nicio discuţie pe această temă, finanţarea repornirii industriei fiind în pericol", au transmis reprezentanţii federaţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Alt sfat si cateva curiozitati
Si aveti grija unde va parcati gipanele sa nu va amendeze bugetarii de la politie. Apropo merg la protest si beneficiarii de milioane de euro din diferite fonduri europene sau nu obtinute cu sprijinul bugetarilor? Dar cei care au obtinut sprijin guvernamental, scutire de taxe, parteneriate cu institutii de stat (organizare cursuri, conferinte, protocoale, etc.)merg si ei? Ar fi bine sa ne ocupam cu totii de lucruri serioase.
Postat 16 Februarie 2021, 06:53 de scarbit
sectorul privat
si in sectorul privat s-a putut da vouchere de vacanta. Nu inteleg de ce multe firme n-au profitat de aceasta posibilitate. Mai ales ca firmele private oricum dau si tichete de masa.
Postat 15 Februarie 2021, 21:44 de sasi
ce vouchere?
Cum au aparut voucherele s-a scumpit totul. Voucherele au fost doar pentru bugetari. Sa vedeti cate vouchere au primit cei de la privat. Astfel pentru cei de la privat sejurul a devenit si mai scump. A ajuns Felix o statiune de preturi mari....pe bune ...pentru ce? Pentru un lac cu nuferi si ceva crapi aurii si niste broaste........??? Pe buneee?
Postat 15 Februarie 2021, 18:20 de Christa
Horeca
Inainte de protest sa nu uitati sa treceti totul prin casele de marcat, ca altfel e degeaba protestul
Postat 15 Februarie 2021, 17:13 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON