URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Ianuarie 2021, 10:31

Promovată la Bucureşti: Fostă candidată USR-PLUS la Primăria Oradea, doctoriţa Ioana Mihăilă este propusă secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorul va avea un reprezentant la conducerea Ministerului Sănătăţii. Fostă candidată la funcţia de primar al Oradiei, din partea alianţei USR-PLUS, doctoriţa Ioana Mihăilă, a fost propusă secretar de stat de către USR-PLUS în ministerul condus de Vlad Voiculescu.

Mihăilă a fost selectată în urma unei competiţii interne în partid şi a fost oficial nominalizată ca o propunere miercuri seară. "Am avut un concurs intern de candidaturi, la care m-am înscris, dar desigur că decizia finală a aparţinut ministrului", a declarat Mihăilă pentru BIHOREANUL. Ea urmează să preia funcţia oficială după ce un ordin în acest sens va fi semnat de prim-ministrul Florin Cîţu.

Pe lângă orădeancă, USR-PLUS o mai propune ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii pe Monica Althamer, activist public pentru drepturile pacienţilor şi navigator medical pentru pacienţi diagnosticaţi cu afecţiuni grave (afecţiuni oncologice, arsuri severe). Echipa ministrului Voiculescu mai este completată de secretarul de stat Andreea Moldovan, medic din Braşov, care deja şi-a preluat funcţia. 

Totodată, Ministerul ar mai urma să aibă doi secretari de stat nominalizaţi de PNL şi unul de la UDMR.

Priorităţi: vaccinarea şi redeschiderea şcolilor

Ioana Mihăilă a declarat că are ca priorităţi declarate derularea campaniei de vaccinare anti-Covid-19 şi reluarea cursurilor în şcoli în condiţii de siguranţă. "Am avut deja mai multe întâlniri cu Ministerul Educaţiei, cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, cu UNICEF", a declarat viitorul secretar de stat.

Aceasta a mai spus BIHOREANULUI că va avea doi consilieri onorifici din Bihor, unul fiind dr. Anca Hnatiuc, coordonatoarea medicală a campaniei de vaccinare din judeţul nostru, şi altul un medic de familie, încă neselectat. "Dar nu va fi ales pe criterii politice", a precizat Mihăilă.

Doctor la propria clinică

Medic primar endocrinolog la propria clinică (Medena), pe care a fondat-o în Oradea alături de soţul ei, de asemenea medic, Ioana Mihăilă (40 de ani) a fost unul dintre fondatorii PLUS Bihor, în 2018. Devenită preşedinta organizaţiei, anul trecut a fost şi candidatul alianţei USR-PLUS la Primăria Oradea, obţinând însă puţin peste 2.000 de voturi (3,03%). Este căsătorită şi are doi copii.

Potrivit declaraţiei de avere depuse anul trecut, cu ocazia candidaturii politice, Ioana Mihăilă deţine, împreună cu soţul ei, două terenuri intravilane în Oradea şi este unicul proprietar al unui teren de 506 mp, primit donaţie în 2015, tot în municipiu. De asemenea, împreună cu sora ei (Adela Lile), doctoriţa deţine un apartament în Cluj Napoca, alături de soţ are două case în Oradea, iar singură un spaţiu comercial în suprafaţă de 437 mp, tot în Oradea.

Pe lângă salariile de medici de la clinica lor, soţii Mihăilă au mai încasat venituri doar din dividendele celor două firme pe care le deţin, SC Dermalite SRL, respectiv SC Osteoprotect SRL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON