În perioada 20-23 noiembrie 2018 a avut loc, la Alfta, în Suedia, prima întâlnire de lucru din cadrul proiectului Erasmus+ "Inclusion by Sports", implementat începând cu luna septembrie 2018 de Alftaskolan din Alfta (Suedia), în calitate de instituţie coordonatoare, în parteneriat cu SU Vasil Kunchov din Vratsa (Bulgaria), Kadirli Fen Lisesi din Kadirli (Turcia) şi Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Oradea (România).
Proiectul se va derula pe o perioadă de doi ani, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, prin ANPCDEFP - Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale în cadrul Programului Erasmus+ KA2, parteneriate strategice în domeniul şcolar - proiecte de schimb interşcolar.
Scopul proiectului este acela de combatere a excluziunii sociale, a abandonului şcolar şi a altor obstacole cu care se confruntă elevii noştri, precum şi facilitarea incluziunii participanţilor dezavantajaţi, prin activităţi sportive şi fizice, în societate.
Grupul ţintă îl constituie elevi din clasele gimnaziale (11-15 ani) proveniţi din familii cu situaţii materiale precare, elevi cu dizabilităţi mai mari sau mai mici, precum şi elevi cu alte probleme de integrare socială.
Prima întâlnire de lucru, la care au participat profesorii Dorina Mirodot şi Sandor Traier, a avut ca obiective cunoaşterea reciprocă a reprezentanţilor celor 4 instituţii partenere, prezentarea instituţiilor de provenienţă, precum şi definitivarea planului de lucru al proiectului, cu stabilirea unor termene definitive de realizare a activităţilor în proiect şi a sarcinilor fiecărui partener.
În prima zi de lucru a întâlnirii, participanţii s-au prezentat, oferind atât informaţii despre poziţia pe care o deţin în cadrul instituţiei reprezentate de ei şi despre rolul în proiect, precum şi o descriere sumară a instituţiei acestora. De asemenea, au fost oferite informaţii despre localităţile şi ţările de provenienţă.
În cea de a doua zi de lucru, pentru a facilita mediatizarea proiectului, a fost organizat un reportaj în direct de către radioul regional, la care au participat coordonatorii din cele patru şcoli partenere şi elevi ai şcolii gazdă. Apoi s-au stabilit datele următoarelor întâlniri şi activităţile de urmează a fi organizate. După-amiază a urmat o scurtă vizitare a localităţii şi a împrejurimilor.
Următoarea întâlnire, la care vor participa 3 profesori şi 6 elevi din şcoala noastră, va avea loc în februarie 2019. În cadrul acelei întâlniri, elevii noştri vor lua contact cu sistemul de învăţământ suedez şi vor practica sporturi de iarnă.
Prof. Sandor Traier, coordonatorul proiectului
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.