URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 29 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
23 Noiembrie 2022, 19:00

Producătorii bihoreni pot folosi de Crăciun, în premieră, food truck-urile cumpărate pentru ei de Consiliul Județean (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Târgul de Crăciun organizat de Primăria Oradea este primul eveniment la care vor fi folosite trei din cele patru autorulote achiziționate de Consiliul Județean pentru sprijinirea producătorilor bihoreni interesați să comercializeze produse tradiționale.

Utilizarea food truck-urilor nu va fi însă gratuită, ci taxată, iar dacă va exista concurență se va organiza chiar și o licitație pentru închirierea lor.

Pentru produse alimentare și băuturi

Potrivit unei informări a CJ Bihor, Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor, din subordinea administrației județene, a lansat miercuri o procedură de închiriere pentru trei din cele patru food truck-uri achiziționate în scopul promovării produselor tradiționale, în baza unui proiect din 2018 derulat în parteneriat cu Administrația Domeniului Public din subordinea Primăriei Oradea.

Rulotele vor fi închiriate pentru a fi utilizate în cadrul ediției din acest an a Târgului de Crăciun din Oradea. Două dintre ele, de tip „food trailer model BH1”, vor fi închiriate pentru comercializarea de produse alimentare semiprocesate, procesate, ambalate sau neambalate (miere, zacuscă, mezeluri, brânzeturi, uleiuri, produse de artizanat sau manufactură etc), iar a treia, de tip „drinks trailer model BH2”, pentru comercializarea de băuturi alcoolice și non alcoolice (palincă, vin, sucuri, bere etc).

Cu condiții

CJ Bihor subliniază că există cerințe pe care „comercianții trebuie să le respecte cu strictețe, în fiecare zi a evenimentului”, și anume programul agreat cu organizatorul Târgului de Crăciun (APTOR - Visit Oradea), precum și orarul de funcționare, și să se asigure că vor avea cantități suficiente de produse pentru a fi puse în vânzare pentru întreaga perioadă a Târgului.

De asemenea, comercianții trebuie să dețină documente de proveniență și de conformitate a calității pentru toate produsele vândute, precum și „să asigure expunerea estetică a produselor și afișarea în mod vizibil a prețurilor, care nu pot fi modificate pe durata evenimentului”.

Contra cost

Prețul (taxa) de închiriere și ocupare a food truck-urilor Agenției de Dezvoltare Locală a pentru activități comerciale desfășurate în cadrul Târgului de Crăciun a fost stabilit la 150 lei/comerciant/autorulotă/zi + TVA, la care se adaugă o taxă de instalare de 400 lei + TVA.

De asemenea, fiecare comerciant trebuie să asigure o garanție de 10.000 lei/food truck, pentru acoperirea eventualelor daune pe care le-ar putea produce proprietarului, ca de pildă distrugeri sau neprezentarea la târg.

În fine, fiecare comerciant va achita și consumul de electricitate în food truckul său, pe baza citirii contoarelor.

Licitații, în funcție de concurență

Operatorii interesați au la dispoziție o perioadă scurtă (23-27 noiembrie) în care se pot înscrie pentru închiriere, detalii suplimentare putând obține de la ADD Bihor, persoana de contact fiind directorul Agenției, Vitalyos Barna (telefon 0728.094.166). Câștigătorii vor fi anunțați în data de 29 noiembrie.

În cazul în care vor exista mai multe solicitări pentru același amplasament, departajarea se va face printr-o licitație are urmează a fi organizată de ADD Bihor în data de 29 noiembrie, la ora 11.00, precizează CJ Bihor. Licitația se va desfășura după regula licitației competitive, iar câștigător va fi cel care oferă prețul cel mai mare și care corespunde cerințelor din punct de vedere estetic și al produselor comercializate.

Autorulotele au fost cumpărate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea ocupării forței de muncă în județul Bihor, Oradea și Hajdúbőszőrmény prin dezvoltarea infrastructurilor cu potențial local”, finanțat prin Programul Transfrontalier România – Ungaria, cu suma de 1,29 milioane lei plus TVA.

Detalii privind regulamentul și documentele necesare înscrierii:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.574 RON
  • 1 EUR = 4.9481 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON