URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2013, 14:14

Procurorul Călin Roman, trimis în judecată pentru că şi-ar fi luat fostul şef de gât, a fost achitat definitiv

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat săptămâna trecută în procesul de ultraj deschis pe numele procurorului orădean Călin Roman din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, acuzat că l-ar fi agresat pe fostul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra.

În urma dezbaterilor, magistraţii Înaltei Curţi au dispus achitarea definitivă a procurorului orădean, motivul invocat fiind că fapta de care era acuzat nu există. Totodată, reclamantul lui Roman, fostul prim-procuror Viorel Gavra, a fost obligat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Sentinţa este definitivă.

A fost sau nu a fost?

Procurorul Călin Roman a fost trimis în judecată în septembrie 2010 de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind acuzat că, pe 10 iunie 2009, în preajma concursului pentru şefia Parchetului Bihor, la care candida alături de şeful său ierarhic, procurorul Viorel Gavra, l-a acostat pe acesta, prin surprindere, pe coridorul instituţiei, l-a prins de gât şi l-a înjurat, reproşându-i întocmirea unei informări în care se prezentau o serie de deficienţe profesionale, care i-ar fi afectat accesul la concurs.

Ulterior, în cursul aceleiaşi zile, Roman a intrat în cabinetul şefului său, pe care, în prezenţa unor martori, l-a ameninţat cu "distrugerea carierei profesionale".

Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Curţii de Apel Oradea, însă, la cererea procurorului Călin Roman, Înalta Curte a dispus strămutarea cauzei la Curtea de Apel Timişoara, unde procurorul a fost achitat pe considerentul că faptei de care este acuzat îi lipseste unul din elementele constitutive ale infracţiunii. Sentinţa a fost atacată, însă, de fostul prim-procuror, prin recurs, care s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În proces cu CSM

Tot în 2010, Secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis excluderea din magistratură a procurorului Călin Roman, pentru „încălcarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor dar şi pentru o atitudine nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, avocaţi, experţi, martori sau justiţiabili".

Acţiunea disciplinară împotriva procurorului Roman a fost declanşată în urma unei sesizări formulate de conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea care i-a imputat magistratului nesoluţionarea dosarelor în termenul prevăzut de lege şi, totodată, agresarea prim-procurorului Viorel Gavra.

Decizia CSM nu a fost, însă, definitivă, fiind atacată, prin recurs, de către Roman, care se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procesul procurorului orădean cu CSM a fost, însă, suspendat, până la finalizarea procesului de ultraj în care acum a fost achitat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
WEIS
FELICITARII DL PROCUROR DUPA ANI DE ZILE AI AJUNS LA FINAL DE ACUM INCEPE O NOUA VIEATA IN CARE VA TREBUI SA DEMOSTREZ CU ADEVARAT CA ESTI UN PROCUROR CARE ESTE DEMN COREKT SI ISI FACE MESERIA CU DEVOTAMENT MULT CARACTER SA AII SUCCES SI SA AUZIM NUMAI DE BINE MULTA SANATATE PS UN AMIC
Postat 17 Ianuarie 2013, 19:49 de AT
mă enervează prea tare
Domnu Roman, să trăiți, am o problemălocativă cu un coleg de-al dvs., Mascaș, vecin de scară cu mine. Cum aș putea să vă contactez, că mă enervează zilnic vecinu. Ofer locuință pe două luni, la dispoziție gratuit, chiar trei dacă aveți nevoie de o discreție, stau de șase și stric becul de scară când vine vecinu, iar dvs. treceți așa cum știți dvs pe lângă el ca și cum s-ar fi împiedicat singur și-și rupe maxilarul. Vă băgați?
Postat 17 Ianuarie 2013, 16:23 de hânțan petre
V-AM ZIS !!!!!!!!!
CSM este Club Sportiv Municipal şi nu m-aţi crezut .... Dănileţ are centura neagră iar romanu ăsta e cu boxul, încă nu la profesionişti, dar are potenţial dacă a bumbăcit. VIITORII MEMBRI, CARE ????????
Postat 17 Ianuarie 2013, 13:03 de ADINA
bogdan@softgroups.com
Dupa ce a acceptat chiar de la bihoreanul o diploma onorifica gen \'procurorul tare-n pumni\" cu zambetul pe buze,m-as indoi ca i-a tras cativa pumni la gavra:D
Postat 17 Ianuarie 2013, 05:32 de B
așa, ca între niște domni de la Binș
Totuși, Căline, acum că s-a terminat tărășenia, recunoști că i-ai tras câțiva pumni la burdihan, unde nu rămân urme, mitocanului?
Postat 17 Ianuarie 2013, 00:19 de deja sferlit
x
Pana la urma dreptatea invinge,si s-a vazut in ambele cazuri,doamne doamne a avut grija,d-l Roman va fi un om mult mai bun in toate privintele, nu ca inainte nu ar fi fost,succes la intoarcerea la birou.
Postat 16 Ianuarie 2013, 16:29 de x
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON