URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iulie 2018, 19:19

Procurorul Adrian Muntean, cel care a obţinut condamnările în mega-dosarul Kiss, pleacă de la DNA Oradea!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unul dintre cei mai eficienţi procurori ai Serviciului Teritorial Oradea al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe care l-a şi condus din primăvara anului trecut până în primăvara acestui an, Adrian Valentin Muntean, a cerut şi a obţinut din partea Consiliului Superior al Magistraturii încetarea activităţii la DNA.

"Pe 3 iulie am făcut solicitarea la CSM, care a fost aprobată ieri, pe 12 iulie", a declarat Muntean, vineri, pentru BIHOREANUL, precizând că a luat această decizie din "motive personale".

"Am avut motive personale, fără nicio legătură nici cu conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, nici cu vreun dosar, nici cu faptul că nu mi-a fost prelungit mandatul la conducerea Serviciului Teritorial Oradea. Cine îmi cunoaşte caracterul, comportamentul, modul de a gândi şi de a acţiona ştie că nu există nicio legătură cu aceste lucruri. Cât am lucrat la DNA, am investit devotament, timp, pricepere... Jumătate din rechizitoriile de anul trecut eu le-am realizat. Respect Direcţia Naţională Anticorupţie, este o instituţie care mi-a dat posibilitatea să mă confrunt cu lucruri noi în plan profesional, să mă perfecţionez şi să mă afirm", a spus Muntean.

Magistratul în vârstă de 37 de ani a activat în DNA Oradea din 2011, când a venit din postura de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Muntean este cel care a "salvat" celebrul mega-dosar Kiss, vizându-l pe fostul preşedinte al UDMR şi al Consiliului Judeţean Bihor Alexandru Kiss, dosar deschis încă la începutul anilor 2000, dar lăsat în nelucrare. În 2015, procurorul Adrian Muntean l-a finalizat cu rechizitoriu, iar luna trecută, Tribunalul Bihor a decis condamnarea fostului politician la 8 ani de închisoare, precum şi a patronului firmei Selina, Beniamin Rus, găsit vinovat că l-a mituit, la 4 ani de închisoare, tot cu executare.

Procurorul Adrian Muntean a şi condus DNA Oradea, cu delegare, din martie 2017 până în martie 2018, când în locul său a fost numită Felicia Popovici, schimbarea producându-se după un control al structurii centrale care, însă, nu a anunţat vreo neregulă în activitatea sa.

La DNA Oradea, Muntean a mai instrumentat şi alte dosare grele, precum ale unor foşti judecători ai Curţii de Apel Oradea, ca de exemplu Mircea Pușcaș, Traian Muntean sau Mihaela Pătrăuș, sau cel al lui Radu Mărginean, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor.

De la 1 august, el îşi va desfăşura activitatea ca simplu procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON