URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Iulie 2020, 19:01

Procesele declanşate de BCR pentru deschiderea insolvenței firmelor patronate de fraţii Micula s-au stins. Vezi care e motivul!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procesele declanşate de Banca Comercială Română pentru deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul a 6 dintre cele mai importante firme patronate de fraţii Ioan şi Viorel Micula s-au stins definitiv, după ce, în timpul dezbaterilor de la Curtea de Apel Oradea, o altă companie din grup a plătit întreaga datorie reclamată de bancă.  

Societatea care a achitat datoria este Multipack SRL, una dintre companiile implicate în procesul câştigat anul trecut de fraţii Micula împotriva Statul Român, obligat la despăgubiri de 400 milioane de euro pentru revocarea stimulentelor acordate pentru investiţii în zone defavorizate.

BCR a înaintat în octombrie 2017 acţiunile prin care a solicitat declanşarea procedurii insolvenţei pentru 6 dintre cele mai importante companii din holding-ul patronat de milionarii Ioan şi Viorel Micula - European Drinks, Rieni Drinks, Scandic Distileries, Starmill, Transilvania General Import Export şi European Food - pentru o datorie de aproximativ 180 milioane de euro, reprezentând credite, dobânzi şi penalităţi nereturnate.

Procesele au început la Tribunalul Bihor, unde dezbaterile s-au prelungit vreme de aproape doi ani, toate cele 6 companii fiind reprezentate de case de avocatură celebre, care au încercat să amâne cazul printr-o serie de cereri vizând probleme de formă, tranşate în final de judecătorul Radu Harja la termenul din 7 martie, anul trecut, care le-a atras atenţia avocaţilor să nu mai invoce excepţii şi probleme, deoarece le va considera abuz de drept.

De altfel, dezbaterile s-au şi finalizat la următorul termen, pe 4 aprilie, iar după o lună de deliberări, pe 6 mai, Tribunalul a pronunţat verdictul, respingând cererile de deschidere a procedurii de insolvenţă făcute de BCR în toate cele 6 procese.

Hotărârile au fost atacate, însă, de bancă, iar dezbaterile s-a reluat la Curtea de Apel Oradea. Aici, însă, în octombrie 2019, părţile au solicitat suspendarea judecării cauzelor, iar luna trecută instanţa a luat act de retragerea apelurilor, ca efect al plății datoriilor, motiv pentru care a decis menţinerea ca legală şi întemeiată a hotărârii Tribunalului Bihor.  

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Dacă nu ar fi fost austriecii de la BCR ...
... Statul Român nu dădea niciun RON, EURO sau USD, clanului Micula. Din contră, ar fi luat luat ceva. Așadar, acest "guvern al meu" a plătit unor "colonizatori" niște bani pe care BCR i-a riscat creditând, ca de la privat la privat, o afacere proastă din start. 180.000.000 Euro ... ceea ce înseamnă că, pe mai departe, clanul intră în faliment real și fără posibilitate de revenire pe o piață cât de cât competitivă. S-a terminat, în sfârșit, cu visurile celui mai nociv grup economic din România ultimelor trei decenii. Adevărații "băieți deștepți" au tras tot fe mai era de tras ... de acum vine distrația, urmărind "evoluția" jigodiilor care, la nivel local cel puțin, le-a cântat în strună celir doi frați "neterminați". Printre aceștia vor fi și mulți "jurnaliști" cu straița goală.
Postat 22 Iulie 2020, 20:19 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON