URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Mai 2020, 20:20

Proba practică la examenul de conducere se reia din 2 iunie. Serviciul de Permise Bihor funcţionează de dimineaţa până seara

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bihor a anunţat că începând de marţi, 19 mai, programul de lucru cu publicul a fost extins la două schimburi, pe durata a 12 ore, în intervalul orar 08.00 – 20.00, de lunea până vinerea.

De asemenea, SPCRPCÎV Bihor va relua activitatea de examinare la proba practică a persoanelor pentru obținerea permisului de conducere începând cu data de 2 iunie, aceasta urmând să se desfăşoare în condiţii speciale.

„Am luat legătura cu directorii şcolilor de conducători auto din judeţ şi le-am transmis mai multe recomandări şi reguli care vor fi valabile. Pentru a se evita aglomerările de persoane care aşteaptă susţinerea acestei probe pe platoul de lângă Sala Sporturilor, examinatorii vor lucra în două schimburi, astfel că vor exista câte două sesiuni de examinare în fiecare zi, una va începe la ora 8.00, cealaltă la ora 12.00”, a explicat pentru BIHOREANUL comisarul şef Alexandru Laza, şeful SPCRPCÎV Bihor.

Acesta a adăugat că atât examinatorii, cât şi instructorii şi candidaţii vor trebui să poarte măşti de protecţie facială, vor trebui ca în aşteptarea examinării propriu-zise să respecte distanţa fizică de 1,5 - 2 metri unul de celălalt, iar maşinile vor fi dezinfectate şi aerisite între un candidat care a susţinut proba şi cel care îi urmează.

Pe de altă parte, Serviciul de Permise şi Înmatriculări a decis şi reluarea activităţii de examinare teoretică, din data de 15 iunie, în conformitate cu programul de lucru anunţat.

În urma unui semnal tras de BIHOREANUL, la sesizarea unui instructor auto, Prefectura Bihor a cerut conducerii SPCRPCÎV Bihor să ia măsuri organizatorice pe termen mediu pentru normalizarea activităţii de examinare a candidaţilor la proba practică prin programarea testărilor nu doar pe zile, ci şi pe ore, iar pe termen lung va fi identificată o locaţie care să aibă sală de aşteptare şi locuri de parcare, astfel încât candidaţii să nu mai fie nevoiţi să aştepte examinarea în aer liber pe platoul de lângă Sala Sporturilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
O intrebare
Ce se intampla cu cei care ar fi avut examenul programat in perioada in care a fost stare de urgenta, si nu au mai putut sustine examenul ?
Postat 19 Mai 2020, 20:47 de MDC
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON