URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Noiembrie 2012, 12:59

PRM aleargă după voturi, dar nu are nici candidaţi destui

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PRM îşi confirmă declinul încă o dată, inclusiv în Bihor, unde organizaţia judeţeană nu a reuşit să înregistreze la Biroul Electoral de Circumscripţie decât 8 candidaturi din 13 permise pentru tot atâtea colegii, ceea ce înseamnă că peremiştii au renunţat complet la luptă în toate celelalte cinci colegii, două pentru Senat (1 Marghita-Săcueni şi 3 Oradea sud-Salonta) şi trei pentru Camera Deputăţilor ( 1 Marghita, 2 Săcueni şi 6 Salonta).

Astfel, PRM Bihor şi-a înscris candidaţi pentru deputăţie doar în colegiile 3 Aleşd (Vlad Stoica), 4 Beiuş (Vasile Gârba), 5 Ceica (Nicuşor Avramescu), 7 Oradea (Ioan Mărcuş), 8 Oradea (Grigore Bartoş) şi 9 Oradea (Ioan Romoşan).

Pentru Senat, PRM Bihor a avansat pretendenţi în colegiile 2 Aleşd-Beiuş-Ştei (Mircea Cosma) şi 4 Oradea (Mihai Drecin - foto).

Tabelul candidaturilor PRM Bihor relevă două detalii. În primul rând, deşi era "antrenat" să candideze într-un colegiu din reşedinţa de judeţ, preşedintele organizaţiei municipale Oradea, Ioan Hathazi, a renunţat sau i-a fost refuzată candidatura. Motivul cel mai plauzibil este ruşionasa cădere de imagine suferită de Hathazi după ce BIHOREANUL a relatat scandalul sexual în care a fost implicat universitarul acuzat că îşi "agăţa" amantă pe internet, fără a se sfii să se masturbeze în propriul laborator.

De asemenea, suprinde faptul că dintre toţi candidaţii PRM, şi aşa puţini la număr, doar patru sunt cunoscuţi: profesorul Mihai Drecin, de la Facultatea de Istorie, colonelul în rezervă Grigore Bartoş, fost comandant al Garnizoanei Oradea, profesorul Ioan Romoşan, de la Facultatea de Drept, şi fostul consilier judeţean Vasile Gârba.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
POATE DATA VIITOARE IN 2439
LA SUPT CU VOI SI CU DECIN SI VADIM
Postat 03 Noiembrie 2012, 08:56 de jean
dreciu
Nu te agita,stai cu dreptatea ta,ceea ce eu vreau sa spun e faptul ca nu e corect cum se pretinde,a umblat toata viata cu soparle,nu sunt picat de el,are o singura lucrare:banca albina,un r fara valoare,aere de mare intelectual etc,cunosc oameni deosebiti inghititi de prostia si rigiditatea lui,vezi tu progresul,sutul in fund in capitalism il fac si aia picati,dar el nu pricepe,si-ti aduc dovada suprema:membru marcant romania mare,al carui sef e vadim tudor,nu te pune pe ganduri asocierea?sau ,ca sa te lamuresti uita-te pe you tube la vadim cand a fost evacuat de un executor judecatoresc,daca ala e sefu lu dreciu io imi bag picioarele in intelectualitatea " lui
Postat 02 Noiembrie 2012, 15:56 de cucu bau
...
bai curu bau, se vede ca esti un mucos care nu a reusit sa treaca examenele lui. Ceea ce ne-a cerut inca de la primul curs, a fost prezente (ca doar esti la zi nu la seral sau la ID), iar la examen baietii sacou si cravata, nu "treling adidas" si tenisi. Plus ca daca mergeai la seminarii puteai sa ai si 2 puncte in plus la examenul final, cu conditia ca la acela din urma sa ai macar nota 5. Asa ca nu mai vorbi de incorectitudine ca bati campii. Dupa ce te mai duci la facultate daca esti inteligent si nu vrei sa participi la cursuri? Daca ai fi studiat cu bursa in strainatate, vedai ca acolo nu exista loc de eschivari, de cafele la bar si de beri in timpul orelor. Daca nu esti prezent poti sa pleci acasa. Scoala e scoala si daca nu este capabil s-o duci ramai inteligent acasa.Iar in legatura cu Pedagocicul (unde mi-a fost profesor prima data) nu stiu cum de puteai da spaga pe vremea aia, cand in clasa eram toti de conditie modesta, majoritatea fete de 10 si media cea mai mica din clasa nu a scazut niciodata sub 9 la toate materiile. Deh alte vremuri, alti elevi, fara fitze si bashini de studenti eminenti...
Postat 02 Noiembrie 2012, 13:11 de cucu
dreciu
dreciu si corectitudinea,mai las-o in sange,a fost mereu omul intereselor meschine,pica oameni destepti ca nu veneau la cursuri,si trecea tot felul de banosi,asta inca de cand era la lic pedagogig(s-a dus acolo ca era spaga mai groasa),acum,cu candidatura lui,niste bese-n cizme,vorba lui svejk,iar daca-l curtau altii,era de mult acolo,pe scurt un kkt cu 4 ochi
Postat 02 Noiembrie 2012, 10:41 de cucu bau
Semne de intrebare!
Disparitia UNPR-ului si declinul evident al PRM-ului reprezinta un real pericol pentru ceea ce inseamna nationalism, nu extremism, in Romania, in general, si in Bihor, Harghita, Covasna, Mures, in special. Cine are urechi sa auda, iar cine are minte sa priceapa!
Postat 01 Noiembrie 2012, 17:53 de SAFE
unde nu-s bani din spagi...
Ce vrei sa faci intr-un partid in care nu se primesc bani de la centru pentru nimic si in care nu exista bastani cu averi dobandite peste noapte (cel putin pe plan local) care sa finanteze campanii cu sume fabuloase? Drecin are meritul, daca nu altul, de a nu fi traseist politic, ceva ce foarte rar gasesti prin politica romaneasca. Pe vremea cand era deputat PUNR nu a sarit in alt partid inainte de alegeri, asa cum fac altii, ci a plecat dupa alegerile parlamentare, cand partidul era pe plan national la pamant. Nu cred ca nu a avut oferte din alte parti sau ca nu constientiza faptul ca PUNR nu mai avea sa faca 5%. Asa o sa faca si aici, sta pana la sfarsit incercat sa mai salveze ceva din partidul zaludului de CV Tudor. Daca era sa se supere si sa plece, putea sa o faca in legislatura trecuta, cand mam'zel Virginas, impusa de Tudor de la Bucuresti in fata lui, a suflat postul de senator,,, Tare-s curios ce inginerii financiare ii gaseste careva la prof? Ex studenti si colegii lui stiu prea bine ca zburai din examen sau te descalifica automat cand ii propunea cineva bani pentru o nota sau ceva ilegal. Pacat ca omu nu are cu cine in lumea asta plina de interese...
Postat 01 Noiembrie 2012, 16:23 de cucu
hopa-hopa Penelopa
nea Drecin era foarte tare-n gura mai amu catasva vreme, avea el candidati peste tot, mai ales in colegiile dominate de unguri. nici vorba sa mearga el alaturi de alti catindati cu sanse, ca vezi doamne cine mi-s io da pa la peremeu... numa' ca trepadusii care se dadeau cocosi in colegiile "maghiare" au fugit ca iepurii si nici macar nu si-au depus candidaturile. de ce ? simplu: nu faptul ca n-ar fi avut nici o sansa i-a speriat, ci faptul ca urma sa cheltuie niste bani si i-ar fi cheltuit degeaba, ca oricum abia strangeau cateva voturi de la pensionari crettieni fosti tablagii fara creier prin armata, care se refuleaza in peremeu... tine-o tot asa, dom' profesor, si-o sa stingi lumina la peremeu ;)
Postat 01 Noiembrie 2012, 15:15 de hopeless
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON