URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2019, 16:25

Priorităţile Guvernului PNL pentru Bihor, după Bolojan: Autostrada Transilvania, electrificarea căii ferate între Oradea şi Cluj, sprijin pentru Aeroport

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la sediul organizaţiei politice pe care o conduce, preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat o listă scurtă a proiectelor din Bihor care vor fi o prioritate pentru Guvernul Ludovic Orban, dacă va fi investit.

„Nu am de unde să ştiu dacă Guvernul va trece sau nu, dar avem un interes, ca şi comunitate, să existe o bună guvernare în România”, a declarat Ilie Bolojan.

Principalul proiect din Bihor care va fi în vizorul Guvernului PNL, după spusele edilului, este Autostrada Transilvania. „Din păcate, cea mai mare parte între Borş şi Cluj Napoca este neatacată, pe ultimul tronson nu s-a făcut practic nimic”, a declarat primarul. De asemenea, Guvernul va dezvolta conectarea rutieră în interiorul judeţului, Bolojan oferind ca exemple DN 76 Oradea-Arad şi centurile ocolitoare pentru oraşele din judeţ, care trebuie făcute.

Liberalul a mai spus că trebuie deblocat proiectul de electrificare şi modernizare a liniei de cale ferată între Episcopia Bihor şi Cluj, care ar trebui să se facă pe bani europeni. „Cu toate că sunt 450 milioane de euro la dispoziţie, nici azi nu avem studiul de fezabilitate aprobat, deşi au trecut 4 ani (n.r. de la deschiderea liniei de finanţare europeană) şi mai avem 3 ani la dispoziţie. Dacă banii nu vor fi consumaţi, sau vor fi mutaţi pe altă axă, sau vor fi pierduţi”, a declarat preşedintele PNL Bihor.

Ministerul Transporturilor va trebui să sprijine şi dezvoltarea Aeroportului Oradea, mai precis compania Tarom să opereze aici cu aeronave de capacitate mai mare, ceea ce ar duce la scăderea preţului biletelor spre şi de la Bucureşti.

Primarul Ilie Bolojan a mai spus că Guvernul va trebui să restructureze Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Continuarea acestor proiecte este necesară, dar trebuie alocate fonduri pentru investiţii necesare. „Nu mai putem finanţa grădiniţe în comune unde numărul de naşteri este sub 10 pe an. Sunt bani aruncaţi pe geam”, a declarat Bolojan. Aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit, o astfel de situaţie se regăseşte în comuna Sâmbăta, unde după ce a reabilitat cu bani de la Guvern trei grădiniţe, primăriţa PSD Mariana Laza a decis să le închidă, constatând că nu mai sunt copii care să le frecventeze.

În aceeaşi conferinţă de presă, Bolojan le-a transmis bihorenilor şi orădenilor care au încredere în el să meargă la vot, la alegerile prezidenţiale, şi să voteze cu Klaus Iohannis, deoarece, dintre toţi candidaţii, este „omul care reprezintă cel mai bine România” şi are experienţă. „Când ajungem la un medic, am vrea să fim pe mâini bune, nu la cel mai trendy medic, ci la cel mai experimentat, care a mai făcut operaţii. Aşa este şi cu o ţară”, a declarat preşedintele PNL Bihor.

În fine, Bolojan a criticat guvernul PSD, spunând că în ultimii ani România nu s-a dezvoltat în ritmul în care alte ţări din Estul Europei au făcut-o: „PSD nu poate livra mai mult. Soluţia raţională este o guvernare în tandem, Klaus Iohannis la preşedinţie şi PNL împreună cu forţele reformiste din România în Guvern. Acest lucru ar permite o abordare strategică pe termen lung, politici publice sănătoase şi crearea de condiţii ca România să se dezvolte”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
PROIECTE ORADEA-BIHOR
Adam Bella (''Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat o listă scurtă a proiectelor din Bihor care vor fi o prioritate pentru.... Principalul proiect din Bihor ... este Autostrada Transilvania... -conectarea rutieră în interiorul judetului ....ca exemple DN 76 Oradea-Arad şi centurile ocolitoare pentru oraşele din judeţ... -proiectul de electrificare şi modernizare a liniei de cale ferată între Episcopia Bihor şi Cluj... -dezvoltarea Aeroportului Oradea...''), SI MULTE ALTE ! DE CE TOATE ACESTEA NUMAI DUPA 30 DE ANI ? PANA ACUM CE-ATI PAZIT ? PE VOI VA INTREB POLITICIENILOR , IDIFERENT DE CULOAREA POLITICA PE CARE O AVETI, SI NU-MI PASA CA (PE STICLA VA CIONDANITI SI VA OCARATI ,IAR IN SPATE VA DATI MANA LA O BERE ) ?!
Postat 01 Noiembrie 2019, 09:09 de ADAM-BELLA
DN 76 e Oradea-Deva
DN 79 e Oradea-Arad
Postat 31 Octombrie 2019, 06:28 de Kid
Cum guvernarea PNL are statut intermediar, sau provizoriu până la alegerile de anul viitor ...
... fix un kaka mare o să facă pentru Oradea, la fel cum a făcut și PSD !?! Guvernul va fi condus de către Johannis, prin ordine date pe linia STS de la Cotroceni la Victoria ... și nu are în vedere decât să crească nivelul de dependență a României față de directivele europene de "colonizare forțată" !?! În rest, bla-bla-bla ... la amatorii liberali care urmează să ia locul mediocrilor socialiști !?!
Postat 30 Octombrie 2019, 19:48 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON