URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 16 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă nu avem aeroport, de ce nu avem? Dacă am făcut aeroport, de ce nu avem avioane? Dacă avem avioane, de ce sunt așa de scumpe biletele? Dacă subvenționăm biletele, sigur în altă parte e mai ieftin. Dacă ar veni Birta și Bolojan să dea 10 euro fiecărui călător, precis vom afla că în alte locuri companiile lasă pasagerii să joace cruce cu pilotul automat, bașca asigură întâlniri romantice cu însoțitoarele de zbor...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
24 Mai 2024, 12:07

Primul român care spiona pentru Rusia: a fost arestat pentru trădare

Primul român care spiona pentru Rusia: a fost arestat pentru trădare Ambasada Rusiei la București. Foto generic: Arhiva INQUAM Photos / Saul Pop
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A apărut oficial și primul caz de spionaj în favoarea Rusiei: un cetățean român a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de trădare, după ce a fost prins că supraveghea obiective militare românești sau NATO și a trimis informații și imagini unor diplomați din Ambasada Federației Ruse la București.

Cazul a fost făcut public vineri, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, care, înainte cu o zi, au dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

„Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București”, se explică în comunicat.

Anchetatorii au făcut și percheziții domiciliare în acest caz, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

Individul, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost prezentat în fața Curții de Apel București, „care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”.

Comunicatul DIICOT arată și că în acest caz au fost mobilizate o mulțime de instituții. „Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și structurilor subordonate. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș” . Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR”, arată documentul.

HotNews.ro amintește că în cei peste doi ani de la declanșarea războiului din Ucraina, mai multe state UE și NATO au anunțat că au depistat persoane care spionau în favoarea Rusiei. De exemplu, în noiembrie 2023, Polonia a anunțat destructurarea unei rețele de spionaj în favoarea Rusiei, fiind arestate 16 persoane.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Cum comentezi, birtinezule?
Alexandru Piscan, un susținător al lui Iulian Dumitrescu, „Baronul Lamborghini” al județului Prahova si prim-vicepresedinte al pnl. https://www.romaniatv.net/spionul-rusiei-agent-electoral-pentru-iulian-dumitrescu-si-bogdan-nica-care-este-legatura-lui-alexandru-piscan-cu-baronul-lamborghini_8312710.html
Postat 26 Mai 2024, 04:12 de pinonel
KP
Și tu ești unul dinte TickTokerii ăia :::))))
Postat 25 Mai 2024, 23:48 de Sandu2100
Vrăjeală cu spioni.
Plin este TikTokul cu poze și videoclipuri care aratâ tot arsenalul militar NATO de pe teritoriul României. Plus că sateliții militari americani, rusești, chinezești sau de care or fi aceștia, identifică obiecte de interes cu dimensiuni de până la 60cm, cu toate datele tehnice aferente. Fotografii cu acest arsenal nu sunt de interes nici pentru papuași în zilele noastre ... doar poze cu personalul poate fi de interes, cu identificări individuale care să asigure un cu totul alt înțeles și proces potențial de contactare. Pe de altă parte, cu astfel de lucruri nu se ocupă DIICOT, ci doar SIA, SRI și eventual SIE. Așa că, reținerea unui realizator de conținut pe TikTok care culegea și el ceva material, ne arată că nu-i vorba de niciun spion ... ci doar de justificarea existenței unor servicii cu atribuții de contraspionaj militar.
Postat 25 Mai 2024, 09:12 de KP
AUR
Votant AUR
Postat 24 Mai 2024, 21:27 de Sandu2100
Propaganda pro Rusia lui Putin pe internet
Ii vedem pe acesti propagandisti postand in fiecare zi. Vor sa transforme Romania intr-o gubernie ruseasca.
Postat 24 Mai 2024, 18:35 de Riviera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON