URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2014, 17:50

Primarul de Rieni: Să se asigure elicopter, că pe DN 76 nici ambulanţa nu mai poate circula din cauza "acestor jigodii de la PSD"! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul comunei Rieni, pedelistul Gheorghe Bota, s-a declarat revoltat că zilele trecute preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a dat noi asigurări că există finanţare pentru reabilitarea DN 76, însă în teren nu se munceşte mai deloc, ci doar sunt câteva echipe de muncitori ici-colo care încurcă circulaţia. Totul la doar o lună după ce, în campania pentru scrutinul europarlamentar, social-democraţii au amplasat în zona Beiuş-Ştei puzderie de materiale publicitare prin care transmiteau şi că cetăţenii trebuie să fie "mândri că suntem români", şi că "finalizăm DN 76".

"Aceste jigodii de la PSD au pus bannere că finalizăm DN 76, dar singura schimbare este că le acoperă deja buruienile. Pe drum nu se lucrează nimic, sunt în unele locuri nişte muncitori răsfiraţi pe vreo 20 de metri şi din cauza asta sunt restricţii de circulaţie", a spus primarul de Rieni.

În context, Bota a spus că "trebuie să vorbim la judeţ, să ni se asigure un elicopter în caz de nevoie, că nici ambulana nu poate circula".

Reacţia primarului vine la o săptămână după ce preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a anunţat că CNADNR a plătit constructorii care reabilitează DN 76, aşa că nu mai există niciun motiv ca muncitorii să nu lucreze la asfaltarea drumului. De altfel, săptămâna trecută, pe majoritatea porţiunilor de drum nu se lucra.

Citiţi pe această temă şi articolul "Ioan Mang: Se accentuează ritmul lucrărilor pe DN 76"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
snsp
Da' sa ne spuna tovarasu' Bota cat a asfaltat PDL'u pe care il pupa in cur la amxim ?!?!?...cat a asfaltat ?!?!?.....2 km in 3 ani ??? fara rigole, fara parapeti, fara marcaje......doar asfalt pe 3 km in 3 ani !!!! Pai tovarasu' Bota, in ritmul vostru al PDL-istilor ajugeam cu asfaltul de la Vascau la Oradea in 80 de ani......cine vorbeste ?!?!!!!!! :))))) hotii si incompetentii .....MUCLES !!
Postat 11 Iulie 2014, 11:29 de goanga
drum?
Sa faca drumul Micula ca aia distrug totul cu tirurile lor , sau asta nu vede dragul de primar din Rieni? Iar daca nu-i convine sa sune sa-i aduca elicopterul la scara , ca sigur ia si el ceva acolo de pe urma Miculilor.
Postat 11 Iulie 2014, 11:10 de fane
Unde-i popa ciordel, mincinosul ?
Am trecut zilele astea de cateva ori pe acest drum si intr-adevar, este o porcarie! In zile diferite, la ore diferite, in timpul zilei, NU LUCRA NIMENI ! NICI MACAR VREO SCULA PRAPADITA ! Sa ne spuna popa ciordel, mincinosul, cine-i plateste pe nesimtitii aia care-si zic ,,drumari" ?! Ca nu stau aia pe degeaba si nici pe banii lor, stau pe banii nostri!
Postat 11 Iulie 2014, 05:50 de io
KATIUSA
Pot afirma cä acesta este cel mai räu drum din tarä!Eu cred cä cei care s-au ridicat la diferitele functii politice sint cei mai Multi Bihoreni. Päcat cä sint näscuti in aceste sate Bihorene. Ei circulä cu Avioane ,elicoptere si ce-i intereseazä pe ei de DN76. Acesti PSD sint interesati numai de Dragnea si acoliti lui.Banii sint repartizati din pixul lui. Mä intreb ce face Blaga , Niculesti, Popa si Multi altii care s-au näscut in satele din zonä.?????? Rusine sä le fie cä au profitat si s-au inbogätit in zonä, au distrus si ce au mostenit de la comunisti. Bine cä se pläteste vienetä,taxe Auto si cite si mai cite. Bätaie de joc , cine sä ne mai calce tara? Cei ce vin in vizitä vin odatä si nici nu mai vor sä audä de Romania. Rusine sä vä fie voi sinteti iresponsabili, cälcati pe cadavre sä vä atingeti scopul de inbogätire. RUSINE SI IRESPONSABILITATE!!!!!
Postat 10 Iulie 2014, 23:00 de ILEA
toti sunteti niste leprosi mincinosi ...
@zita sa te duci tu la ma-ta. Aceia au produs si produc ceva in Romania, in schimb ratatii astia ce se injura unul pe altul fura in draci si nu ofera nici macar un loc de munca nimanui. Drumul public este pentru toti, de faceau autostrada ca in lumea civilizata @zita nu veneau pe aici, idioat(o). Tara lui papura voda ...
Postat 10 Iulie 2014, 16:40 de titi
?!?
tuturor ne place sa comentam....!ba de PSD, ba de Bota, de Micula....!sa fim seriosi, de ce nu se semneaza nimeni cu numele real?! si in urma rautatilor de aici se ia vreo masura?nuuuu,nimeni nu face nimic!Bihoreanul ,ma refer la publicatie, face niste articole, dar se multumeste cu atat,nimic mai mult.la ce ne ajuta?aaaa, niste injuraturi si acuzatii fara fond ale anonimilor. :))in ceea ce priveste DN76,drum pt care platim si taxe,sunt oameni platiti sa se ocupe de verificarea lucrarilor,de ce nu o fac?sa venim cu vechea scuza:traim in Romania!asta e!!!
Postat 10 Iulie 2014, 13:19 de lux
Bota şi deviaţionismul...
Eu nu deviez atenţia de la subiect+evident că drumul este o mare ruşine+vreau doar să atrag atenţia că indivizi mediocri (precum Bota) se găsesc să aibă păreri asupra unor oameni care îi sunt infinit superiori.Se vede bine că minunatul nostru PETRE ŢUŢEA avea dreptate când zicea:DIN PĂCATE, DEMOCRAŢIA NU ARE CRITERII DE SELECŢIE A VALORILOR.Să fie oare aceasta cauza care va omorâ,până la urmă,democraţia?
Postat 10 Iulie 2014, 13:11 de bihoreanu
@zita
Esti proasta cu spume. Micula a platit taxa de drum (in rovineta si in acciza la carburant) ca s-ar putea face din banii aia autostrada suspendata de la Oradea la Stei.
Postat 10 Iulie 2014, 12:17 de anticomunistul
bota
Bota asta nu e arestat inca ? O fi suparat ca stau camioanele prietenarilor cu bad si molid din Padis la semafoare, acum ca au omorat si concurenta....
Postat 10 Iulie 2014, 10:49 de bradu si molidu
corect
Are mare dreptate Bota, banditii au excavat, inainte de alegeri, mari sectoare de drum, au montat semafoare si au disparut de pe santier. In santurile excavate au crecut deja balarii cat minciunile lui Popa si Mang. Ma intreb, in care tara mai este permis asa ceva? Blocarea unui drum European, fara motive reale, nu e infractiune? Libertatea si timpul oamenilor care circula pe-acolo, nu valoreaza nimic? Sa se sesizeze din oficiu cine are competenta, sa nu ne apucam noi, soferii, cetatenii acestei tari, sa facem sesizari, sa sculam din somn pe cine doarme!
Postat 10 Iulie 2014, 08:48 de Cristior
ce inseamna jigodie
In DEX **** INSEAMNA Câine jigărit, care trezește milă și repulsie; javră; jigăraie; potaie; cotarlă. fam. Animal sălbatic (fioros); dihanie; jivină; jiganie; lighioană SAU OM LIPSIT DE CARACTER.Se poate cauta in DEX.Pri aceasta afirmatie Bota s-a autocaracterizat. El are o mare problema cu PSD-ul, mereu i-a facut prosti.
Postat 09 Iulie 2014, 23:33 de jigodie
Uite cine vorbeste!
O avea Bota dreptate cu DN 76 dar tocmai el vorbeste.Mai corupt si mai ,,****,, ca el nu e nimeni.Acum urla constiinta in el dar sa se uite cate a facut.Ceea ce a spus ,,bihoreanu,, mai jos este doar o mica,mica parte din ,,realizarile,, lui. Nu-si aduce aminte de toate aranjamentele care le-a facut cu posturi de profesori pe la sate,cu Luca Dorel de la inspectoratul scolar. Asa a adus-o pe o anumita Lidia Turle la primarie la Rieni ca un contraserviciu la ,,serviciile,, lui Luca Dorel iar cand sotul ei a inceput sa-l ia la intrbari pe primarul de la Buntesti a dat-o afara de la serviciu. Numai cine nu-l cunoaste pe Bota apleaca urechea la ceea ce spune.E un om de nimic care s-a vazut europarlamentar dar nu mai are sansa nici primar sa mai fie. Sa am eu la fel de multi bani cati oameni ii doresc ,,de bine,, pentru tot ceea ce a facut.Mana lui dreapta ,un anume Plisco,traseist si taranoi.
Postat 09 Iulie 2014, 23:21 de pnl-ist
PROMISIUNII
MANDRI CA SUNTEM ROMANI.FINALIZAM DN 76,ADEVARAT CA SINTEM MANDRI DAR ATUNCI FINALIZAM DN 76 DACA VOM AVEA PRIMAR DE ALTA NATIONALITATE LA BEIUS.
Postat 09 Iulie 2014, 21:23 de COSMIN
@ala de-si zice bihoreanu
Bre comunistoid pesedist, aici se vorbeste de drumul DN76 de ce incerci sa abati atentia de la subiect? Asta faceti de 2 ani si inca mai sunt destui prosti care va cred, dar se lamuresc si ei. Doar aruncati fumigene. Apropo, cand da Ponta alea 500 milioane de euro Bihorului promise cand a fost la Oradea? PSD=CORUPTIE=HOTIE=SARACIE
Postat 09 Iulie 2014, 21:13 de coco chanel
bota cel voinic...
Bota,mai bine spune-ne de câte ori ai dat ex. de titularizare,ce note ai luat,şi cum ai ajuns tu titular când s-a dat ex. la judeţ... Hai,maică,că tare eşti în clanţă...! Mai spune-ne cât a costat aşa zisul parc din Petrileni...Pu+ţoi de doi lei!
Postat 09 Iulie 2014, 19:56 de bihoreanu
Rusine
Rusine tuturor ce conduc judetul....niste nenorociti care umbla doar in campania electorala dupa voturi...de la stei la oradea faci 2 ore si stai la 17 semafoare plus ca iti distrugi toata masina....Rusine Rusine Rusine !!!!!!!!!
Postat 09 Iulie 2014, 19:31 de Anghel
mai du-te ma
Pai ce-ai zice tu daca Micula ar pune banii jos....a distrus cu rablele lui de camioane cam tot ce se putea....sa-ti dea elicopterul lui
Postat 09 Iulie 2014, 19:28 de zita
penibil
E bataie de joc in ce hal se lucreaza pe DN76, cred ca si in Congo lucrurile ar merge mai bine, in ritmul asta, nici in 2050 nu va fi gata drumul.
Postat 09 Iulie 2014, 19:25 de anonim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON