URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Ianuarie 2021, 15:15

Primăria Oradea reia licitaţiile pentru reabilitarea termică a 30 de blocuri

Primăria Oradea reia licitaţiile pentru reabilitarea termică a 30 de blocuri foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea reia licitaţiile organizate pentru atribuirea lucrărilor de reabilitare termică a 30 de blocuri.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, imobilele, pentru reabilitarea cărora constructorii pot depune oferte până la începutul lunii februarie, sunt situate în diferite zone ale municipiului, pe străzi precum Meşteşugarilor, Locomotivei, Salcâmilor, Morii sau în centrul oraşului, cum este cazul blocului turn din strada Parcul Traian 31, situat la capătul podului Dacia.

Reprezentanţii municipalităţii au afirmat că nici una dintre lucrări nu este la prima licitare.

"Este vorba de lucrări ale căror licitaţii sunt reluate în unele cazuri şi pentru a şasea oară", a declarat joi pentru BIHOREANUL directorul Direcţiei Proiecte cu Finanţare Internaţională, Marius Moş.

Potrivit directorului, lucrările nu au fost atribuite până în prezent din lipsă de ofertanţi, pe fondul volumului mare de lucru cu care se confruntă firmele de construcţii.

"La fiecare licitaţie organizată am mai atribuit din lucrări, dar încă mai avem destule. Dacă nici la aceste proceduri de atribuire nu se prezintă nimeni, vom organiza întâlniri cu asociaţiile de proprietari pentru a vedea ce facem. Probabil va trebui să majorăm valoarea lucrării, iar proprietarii de apartamente să îşi majoreze şi ei valoarea contribuţiei proprii", a spus Moş.

După cum BIHOREANUL a mai scris, în prezent contribuţia proprietarilor, de 25% din valoarea lucrărilor, se ridică la circa 5.500 lei pentru un apartament cu două camere şi 6.500 lei pentru un apartament cu trei camere.

Diferenţa de 75% este acoperită din fonduri europene şi alocări de la bugetul de stat şi bugetul local.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Oradeanbihor
In capul tau izolatia in interior nu e buna, mai trebuie sa aerisesti camera, ca se aeriseste si creierul. Cate blocuri sau anvelopat in Oradea, si cand???
Postat 08 Ianuarie 2021, 19:19 de Sandu2100
sandu
Doreleeee, eu zic sa te intetesezi prin oras la blocurile care s-au anvelopat in regie proprie si apoi sa vorbesti. PS: izolatia pe interior nu e sanatoasa si nici recomandata.. posibil la tine in sat sa fie o moda..
Postat 08 Ianuarie 2021, 19:03 de oradeanbihor
Oradeanbihor
Pe interior te costa 8000 ron la 2 camera cu merter Manole, cu firma autorizata 120000
Postat 07 Ianuarie 2021, 20:44 de Sandu2100
Pretul corect
Adica 22000 - 26000 ron costa sa izolezi un apartament?!? Sunt curios cât e parandaratul din aceasta suma.
Postat 07 Ianuarie 2021, 19:56 de oradeanbihor
proprietari, acceptati majorarea pretului altfel e problematica situatie si nu se face nimic. Si pierdeti 75%, cat e cotizatia UE!
Parca vad cum se vor gasi destui proprietari ce vor face scandal, si nu vor sa accepte sa plateasca inca 500 lei de apartament, asa ca nu se reabiliteaza blocul deloc. Trist, si la cum arata blocul (cade tencuiala in capul trecatorilor), si la faptul ca vecinii lor ar plati dublu intretinere din cauza celor ce se vor opune. In mod normal, primaria ar majora pretul dupa fiecare licitatie fara ofertanti, nu dupa 7 licitatii. Poate se trezeste primaria sa ii "incurajeze" sa accepte majorarea, promitand ca ii supraimpoziteaza cu 500% pentru fatade scorojite daca nu se reabiliteaza blocul.
Postat 07 Ianuarie 2021, 16:53 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON