URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Noiembrie 2012, 10:56

Prima victimă a campaniei electorale: PDL-istul Mocan, "tăiat" zdrenţe cu cuţitul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Călin Mocan, candidat ARD la Camera Deputaţilor în colegiul 9 Oradea, este primul bihorean care a raportat la Poliţie un incident în această campanie electorală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii, Claudia Timofte, în dimineaţa zilei de 19 noiembrie, Mocan a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a sesiza că în noaptea precedentă chipul său şi al colegului Ionel Bungău, candidat la Senat în colegiul 4 Oradea, au fost tăiate cu cuţitul pe prisma amplasată în faţa blocului ANL din bulevardul Ştefan cel Mare. "Deocamdată, persoana care a comis actul de vandalism nu a fost identificată", a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii într-o conferinţă de presă organizată vineri.

Contactat de BIHOREANUL, Mocan a spus că prisma publicitară, care a costat "câteva sute de lei", a fost distrusă în întregime. "Eu am făcut sesizarea şi urmează ca Poliţia să mă anunţe când va finaliza ancheta. Din păcate, prisma a fost distrusă în totalitate, pe toate cele trei laturi. Cred că cineva a tăiat partea din pânză cu cuţitul, fiindcă a fost făcută franjuri", a spus Mocan.

PDL-istul a adăugat că nu suspectează pe nimeni anume, dar este îngrijorat deoarece acesta nu e primul act de vandalism pe care îl suferă. "Chiar în prima zi de campanie, m-am trezit că maşina pe care am parcat-o în faţa casei avea gumele tăiate", a afirmat Mocan, adăugând că "până acum nu am vrut să fac public acest lucru, ca să nu creadă lumea că mă victimizez".

De altfel, într-un comunicat transmis vineri la prânz, Poliţia Bihor a anunţat că au început cercetările pentru a găsi făptaşii actului de vandalism. Potrivit legii 35 din 2008, "distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor program afişate sau a oricăror alte afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărită" constituie contravenţie, amenzile fiind între 1.000 şi 2.500 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
nu inteleg
Dar, de ce politia, care e platita din bani publici trebuie sa-i vegheze lui "prisma"? De ce nu si-o pazeste el. Aici avem o problema domnilor. El vrea la ciolan dar trebuie sa fie si pazit....mi sa pare putin INFANTIL articolul si situatia. Daca esti barbat ciocu mic si remediaza problema nu chema pe mamica in ajutor. Sau ma rog...cat a fost tariful pentru publicitatea mascata??? haaaaaaaaaaaa????
Postat 25 Noiembrie 2012, 11:51 de mereu
zdreanta Mitocanu
Mitocanu nu ar fi rau sa dormi sub prisma ta publicitara sa-ti taie moaca aia de nesimtit ,hot si spagar.Nu-ti mai plange de mila referitor la costul panoului publicitar las ca-ti face alta zdreanta de nevasta-ta ,spalatoreasa de bani =spaga si asa ati umplut toate statiile de tranvai cu mutra ta infantila de retardat.Mitocanu lasa-ne !pur si simplu te umple greata de atata prezenta peste tot .Cat despre faptele tale ar trebuii sa-ti fie rusine numai cu jmecherii si aranjamente te ocupi si i-ai ARDE pe romani.Ai fi o rusine pentru Parlamentul Romaniei ! ar fi o palarie prea mare pt. tine
Postat 24 Noiembrie 2012, 22:37 de iancsi
pfffff
Draga Anda, daca tu crezi ca un om normal, "da ture" cu masina in fiecare zi, macar o data, pentru a inspecta toate panourile cu el, faci parte din aceeasi speta... Daca mai crezi ca descoperirea unui banner taiat, implica un telefon la 112, inseamna ca din nou faci parte din categoria celor care suna la politie fara a avea elementara notiune a unei urgente. mITocan ar trebui sa se lase de politica si sa se apuce de lucru in alte domenii, pentru ca nu l-am vazut niciodata facand ceva efectiv, numai fiind sef peste altii.
Postat 24 Noiembrie 2012, 17:19 de un alegator
hot si spagar
acesta este un copil bolnav de el insusi
Postat 23 Noiembrie 2012, 19:33 de ioan
parveniti
Mocanu Mitocanu :)))))))))
Postat 23 Noiembrie 2012, 18:59 de parveniti
Prisme
Mi se pare normal, mai alegatorule, sa vada in ce stare ii sunt prismele!
Postat 23 Noiembrie 2012, 15:35 de Anda
de ce suntem obligati sa vedem zi de zi ramasitele PDL ului ?
jos PDL< zdrrrente ce sunteti ! PDL trebuia desfiintat ca partid demult ne face tara de RUSINE, ce asteptati , furia noastra !Intr un partid LIDERII de prosta calitate comanda asta am vazut in PDL , membri sunt marionete , pioni, nu are rost sa i sustineti=VOTATI , nu ma reprezinta pe mine orice marioneta politica :))).CAND VOTATI cascati va OCHII la LIDERI :))) sa intelegeti ca sunteti pacaliti :))
Postat 23 Noiembrie 2012, 13:38 de jooos si desfintati
mITocan
Mare paguba sa fie... Intrebarea mea de bun simt este ce cauta dl mITocan exact in zona aceea in cursul diminetii? Asta-i un fel de narcisist si obsedat, care face rondul tuturor afiselor din colegiul sa in fiecare zi? Le inspecteaza sa nu cumva sa il atace cineva cu oua si cutite? Inca o data da dovada de mitocanie si de ingamfare.... De ce suna la 112, a fost urgenta cumva? Sa mearga la Politie pe Aradului si sa scrie de mana o plangere, sa stea la coada vreo 3 ore si sa se certe cu politistii ocupati sa-si bea cafeaua, exact ca restul oamenilor de rand. Te voteaza BOALA mai mITocane!!!!!!!
Postat 23 Noiembrie 2012, 11:54 de un alegator
b_ARD_a
@oradean: daca, ipotetic vorbind, ne-am pricopsi cu ARD-ul vom fi taiati direct cu b_ARD_a!
Postat 23 Noiembrie 2012, 11:28 de TDS
Cam asta ne asteapta
Cam asta ne astepata de la USL, sa fim taiati cu cutitul daca nu suntem de acord cu ei. Votati comunismul viitor.
Postat 23 Noiembrie 2012, 11:24 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON