Primăria Oradea a programat pentru perioada 26 - 29 aprilie prima etapă de dezinsecţie din acest an.
Potrivit unui comunicat al municipalității, stârpirea insectelor de disconfort, ţânţari, muşte şi altele, se va desfăşura prin tratament la sol în zonele publice, precum şi pe spaţiile verzi şi cursurile de apă din municipiu. "Recomandăm populaţiei să evite contactul insecticidului cu ochii", au transmis reprezentanţii municipalităţii.
În cadrul dezinsecţiei se va folosi EXIT 100 EC, un insecticid folosit pentru stârpirea ţânţarilor adulţi şi Vectobac WG, conceput pentru combaterea ţânţarilor în stadiul de larvă. Ambele produse sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupele Xi şi Xn, adică slab şi moderat toxice.
Municipalitatea a mai anunţat că în caz de timp nefavorabil lucrarea se va amâna pentru o dată "imediat următoare".
Anul trecut, vremea ploioasă a dus la înmulţirea fără precedent a ţânţarilor şi insectelor de disconfort spre nemulţumirea orădenilor.
Pentru stârpirea insectelor, municipalitatea a dispus mai multe acţiuni de dezinsecţie, măsură pe care intenţionează să o instituie şi prin contractul cadru care urmează să fie încheiat cu un operator desemnat în urma licitaţiei aflate în derulare.
Deocamdată, procedura s-a blocat pe fondul unor contestaţii depuse de unii participanţi. Aceştia sunt cu atât mai motivaţi cu cât, în premieră absolută, municipalitatea a pus la bătaie nu mai puţin 17,1 milioane lei pentru a finanţa mai multe stropiri succesive de-a lungul unui an.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.