URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10 mii de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16 mii de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Iulie 2020, 16:32

Orădenii cer municipalităţii să reia dezinsecţia: "Să stropească împotriva ţânţarilor pentru că murim!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zeci de orădeni din toate cartierele oraşului au cerut municipalităţii să reia dezinsecţia împotriva ţânţarilor după ce ultima etapă, de la sfârşitul lunii iunie, nu a avut niciun efect.

"Să stropească!"

Locuitori din toate cartierele s-au plâns BIHOREANULUI că roiurile de insecte le fac viaţa imposibilă de câte ori ies din case. "Atrageţi atenţia Primăriei să stropească împotriva ţânţarilor pentru că murim! Acuma dimineaţa eram în parcul de lângă bazinul olimpic, era plin de copii care făceau sport şi la umbră, unde era mai OK, era invazie", a transmis, o orădeancă, miercuri dimineaţă.

De altfel, nu este zi în care populaţia să nu reclame municipalităţii, prin aplicaţia Oradea City Report, disconfortul provocat de insecte.

"În orice zonă a oraşului ai treabă e plin de ţânţari mai ales seara şi mai ales în zonele unde sunt spaţii verzi. Astăzi, mergând pe jos prin Rogerius să ajung pe malul Crişului, prin zonele cu spaţii verzi pe unde am trecut era plin, plin de ţânţari", a scris miercuri un locuitor al străzii Aluminei.

Reclamaţii similare au fost depuse şi din zonele Alexandru Cazaban, Bajor Andor, Mareşal Averescu, Matei Corvin, Milcovului, Morii, Nicolae Grigorescu, Oneştilor, Pionierilor şi altele.

Două stropiri succesive...

Contactat de BIHOREANUL, viceprimarul Florin Birta, coordonatorul Direcţiei Tehnice, a pus înmulţirea ţânţarilor pe seama ploilor din ultimele săptămâni. "În perioada 24 – 30 iunie s-a făcut o etapă de dezinsecţie. După ploile din ultima perioadă, aceasta a fost însă insuficientă pentru că ţânţarii au reapărut", a declarat edilul.

Potrivit viceprimarului, municipalitatea va comanda încă două etape suplimentare de stropiri împotriva ţânţarilor. "Am discutat deja cu Direcţia Tehnică să reia dezinsecţia. Prima etapă va avea loc cât mai curând, în prima jumătate a lunii iulie, în funcţie de modul în care reuşeşte firma executantă să se organizeze", a spus Birta.

Cea de-a doua etapă de dezinsecţie va fi programată pentru sfârşitul lunii.

Lucrările vor fi făcute de firma Coral Impex, prin intervenţie la sol, pentru suma de 39.809 lei pentru fiecare etapă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
excalibur
Aparent, tipu era un jucător înrăit, o vedetă prin anii’90, a pierdut averi și i-a și reziliat Bolo contractul în primul an de mandat.
Postat 02 Iulie 2020, 15:39 de oradeaveche
Inside job
Oradeaveche,tu detii multe informatii din interior,de multa vreme.Dezinsectie profesionista cu atomizor pe camion.Aici trebuie o investitie serioasa,pentru intreg orasul.Cel mai bun candidat ar fi RER-ul,precum infamul polaris din constanta.Daca venea la licitatia pentru gunoiul orazii si cu atomizorul urban,nu-l mai contesta primaria(?).Despre ce vorbim aci? "Prima etapă va avea loc cât mai curând, în prima jumătate a lunii iulie, în funcţie de modul în care reuşeşte firma executantă să se organizeze", a spus Birta. Serios? pentru 39.809 lei,cu vermorelul in spate? In orasul luminii? Pe faraon nu-l papa tintzarii?Premiantii primariei de la fonduri europene nu au o tresarire pentru niste camioane cu atomizor?Pentru copii orazii,devorati de reactii alergice? Ne dorim o noua oandemie,pe baza de tintari?
Postat 02 Iulie 2020, 10:28 de excalibur
CrisDumi
Na, na, pe deratizatorul liberalului Filip l-au mazilit, trăiește într-o sărăcie lucie.
Postat 02 Iulie 2020, 08:15 de oradeaveche
De unde bani de așa ceva ...
... dacă firmele de profil sunt în afara ariei de influență a PNL, fiind în mod tradițional orientate către PSD încă de pe vremea FSN !?!
Postat 02 Iulie 2020, 07:32 de CrisDumi
Mulțumim Bolojan
Apa trece fraierii rămân. Cum facem sa ne scăpăm de gușterii ăștia, comentează aiurea. Nu vad sensul.
Postat 02 Iulie 2020, 03:04 de Sandu2100
Multumim bolovane !
Asta inseamna sa fii mafiot de birtin, un comunist instalat pe viata in fotoliul de primar : circulatie blocata in tot orasul, amenzi de parcare uriase, tramvaie care nu circula, centura blocata, fara gaz, fara linie electrificata, super-poluare si duhoare insuportabila, parcare construita in 7 ani, canalizare care cedeaza la orice ploaie, facturi urise la caldura pe care nu o primim, impozite record, firme de partid abonate la banii publici, neamuri plantate prin toate institutiile publice. Mai nou, milioane de tantari si zeci de mii de oradeni diperati de incopetenta si coruptia patronata de kim-jong-un de birtin, care, nu poate asigura nici macar dezinsectia orasului pe timp de vara. Traiasca bolovanul primar-model, ales pe viata la Primarie !
Postat 02 Iulie 2020, 00:24 de Silver_Cat
Insecticid
Insecticidul este o substanta dizolvata in apa,care actioneaza prin ingestie si contact.Ingestia functioneaza la gindaci si alti daunatori,care maninca cereale tratate,la tintari ramine doar contactul.Adica trebuie ca insecta sa ajunga in contact cu o suprafata tratata anterior cu insecticid.Remanenta poate dura pina la 6-12 saptamini,desigur cu conditia sa nu fie spalata de ploaie.Cind o sa vedem nebulizatoarele si atomizoarele de mare capacitate ca imprastie substante prin parcuri,intre blocuri,cam peste tot in oras,atunci putem spera sa scapam de tintari.Uite aci,o firma care a licitat in oradea pentru gunoi,neagreata de camarila locala,face dezinsectia in constanta lu' mazare cu un atomizor de mare capacitate:(https://www.ct100.ro/foto-video-polaris-si-primaria-dezinfecteaza-constanta-cu-un-atomizor-de-mare-capacitate/)
Postat 01 Iulie 2020, 21:46 de excalibur
....
daca nu se stropeste la sursa, degeaba se stropeste in oras. Sursele sunt luciurile de apa si padurile, unde a plouat, apa nu se evapora rapid si este mediu propice pt tantari. Aici se include si padurea Saldabagiu si statiunea Baile Felix. Altfel se stropeste azi si maine revin toti
Postat 01 Iulie 2020, 21:27 de Christa
Parerea mea
Locuiesc la casa si am gradina destul de mare. Țânțari sunt fara numar. Degeaba am stropit impotriva lor pentru ca locul acestora este luat de tantarii din vecini, unde nu se stropește. Aceeasi situație este valabila cred ca in tot orasul. Daca nu se face dezinsectie in absolut tot orasul, banii sunt platiti aiurea catre firma de dezinsectie. Sunt de acord sa platesc o suma mai mare si pentru terenul meu, daca s-ar face ceva serios.
Postat 01 Iulie 2020, 18:42 de Doru2019
Alo!...aloha
Administratia nu crede in dezinsectie.Nu crede nici in dezinfectie.Nici in dozatoare in scara blocului.Pai ce,alea trebuiau umplute.Nici in spalatul strazilor nu crede,vara,cu apa chioara,nu cu clor...Oradea city report este platforma unde problemele se rezolva doar daca e rost de ceva amenda pentru politia locala.Vestea buna este ca birta este si expert in dezinsectie...ce ne-am face fara el?
Postat 01 Iulie 2020, 17:28 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON