URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Mai 2015, 12:31

Prim-procurorul suspendat al Parchetului Bihor, Vasile Popa, ar putea scăpa din arestul la domiciliu. Curtea de Apel îl vrea sub control judiciar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prim-procurorul suspendat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, trimis în faţa instanţei de procurorii DNA Oradea pentru corupţie şi abuz în serviciu, ar putea scăpa din arestul la domiciliu.

La sfârşitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Oradea a decis să înlocuiască măsura cu controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

"Soluţia va deveni executorie când va fi definitivă. Deocamdată nu este, întrucât a fost contestată atât de inculpat, cât şi de DNA pe data de 4 mai, în termenul prevăzut de lege", a explicat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Oradea, judecătorul Claudia Rus.

Soluţia finală urmează să fie pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În cazul în care instanţa supremă alege să menţină decizia magistraţilor orădeni, Popa va putea părăsi arestul la domiciliu însă va avea de respectat o serie de obligaţii: să se prezinte în faţa instanţei de ori de câte ori va fi chemat, să informeze organele judiciare despre schimbarea locuinţei, să se prezinte în faţa poliţistului care va fi desemnat să-l supravegheze, de ori de câte ori este chemat.

Totodată, Vasile Popa nu va putea părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei şi nu are voie să se apropie de ceilalţi inculpaţi şi de martorii din dosarul în care e judecat.

"În caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive", a mai spus purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Oradea.

După cum BIHOREANUL a mai scris, prim-procurorul suspendat al Parchetului Bihor, Vasile Popa, a fost arestat pe 10 octombrie 2014 iar din 22 ianuarie a fost plasat în arest la domiciliu. Magistratul este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri, favorizarea infractorului şi instigare la prelevarea de organe care au pus în pericol o anchetă penală.

Concret, lui Popa i se impută că i-a şantajat pe finii şefului Poliţiei Bihor, Liviu Popa, care îi datorau bani, trimiţându-le pe cap controale, că a distrus mai multe rechizitorii în cauze în care avea interese şi, cel mai grav, că a primit bani şi servicii de peste 50.000 euro de la afaceristul Dorinel Edu, anchetat pentru evaziune fiscală, care spera să-şi cumpere astfel protecţia.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolele:

Secrete de procuror: Fostul şef al Parchetului Bihor era întreţinut de afacerişti şi interlopi cu spăgi, maşini şi prostituate

Păcatele lui Popa: Fostul prim-procuror al Parchetului Bihor distrugea rechizitoriile amicilor săi

Moarte descusută: Şeful de la Medicina Legală şi fostul şef al Parchetului Bihor, "spălaţi" de o expertiză

"Colecţionarul": Fostul şef al Parchetului Bihor, Vasile Popa, anchetat într-un nou dosar

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON