URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Iulie 2014, 18:21

Preotul cârnăţar, trimis în judecată, cu tot cu asociat şi complici, pentru evaziune de 1,8 milioane de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ovidiu Pop, preotul Bisericii cu Lună, asociatul său la firma Varadia Bussines, Kallos Lorand, ambii arestaţi în luna mai pentru că ar fi pus pe picioare o reţea evazionistă care a păgubit bugetul statului cu peste 1,8 milioane euro prin tranzacţii ilicite cu produse din carne, au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Cristian Ardelean, a declarat, miercuri, că alături de cei doi vor apărea în faţa instanţei şi alte cinci persoane: Urs Bela, Naghi Adrian, Balog Timea, Şuteu Ioan şi Tonţ Florin.

Aceştia din urmă sunt administratori ai unor firme fantomă - Parbor SRL, Faraon SRL, Jahim SRL, Petymar Trade SRL, Plant Agro SRL şi Frigo Meat SRL - în numele cărora preotul şi asociatul său cumpărau carnea de la măcelării din Ungaria, iar apoi le revindeau către firma proprie, scăpând astfel de plata TVA aferent tranzacţiilor intracomunitare.

Odată cu finalizarea dosarului, procurorii au dispus sechestru asigurator pe bunurile evazioniştilor implicaţi în afacere. "S-au instituit sechestre pe bunurile inculpatului Kallos, constând în clădire, teren, două autoturisme Audi, pe cele ale inculpatului Pop, clădire, teren, un autoturism marca VW Passat şi Seat Alhambra, ale inculpatului Tonţ, o clădire cu teren, şi pe bunurile firmei Varadia Bussines, constând într-un autovehicul de până la 12 tone marca Volkswagen Transporter şi un autoturism Ford Escort", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor.

Dosarul "Varadia" a fost înaintat Tribunalului Bihor, unde miercuri s-a decis menţinerea în arest a preotului şi a asociatului său.

"Eu consider că procurorii s-au grăbit cu întocmirea rechizitoriului, întregul prejudiciu fiind estimat în baza unor declaraţii de martor, nicidecum a unei expertize contabile. Noi am solicitat o expertiză, însă ni s-a respins. Inculpaţii au fost privaţi astfel de dreptul lor la apărare", a acuzat avocatul Bogdan Meşter, apărătorul preotului Pop.

Citeşte întreaga poveste a tunului de 1,8 milioane de euro în articolul "Hoţul din altar: Preotul arestat pentru un tun de 1,8 milioane de euro învârtea afaceri chiar în clădirile episcopiei!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
ce-ai fost si ce-ai ajuns
Frumos iti mai sta domnule preot cu catusele la maini...asa inveti tu Cuvantul Domnului si pe enoriasii tai? Ce-a ajuns Biserica cu Luna, odata faima Oradei, adapost pentru mafioti carnatari si infractori...pacat de harul lui sofronie care e in tine si pe care ti-l va lua inapoi curand...curand...prietenii stiu de ce...
Postat 10 Iulie 2014, 18:48 de frumos
UITE PROBA
PROBA e BURTA lu Sofronie, da nu pentru bani, ci pentru CARNATII produsi de popa asta :))))))
Postat 10 Iulie 2014, 18:38 de unu
PROBA DNA
EVIDENTEI NU-I TREBUIE PROBE!
Postat 10 Iulie 2014, 16:36 de mosu
Baga de sama loici
@loici - sper ca ai probe. IP-ul nu-i deloc greu de gasit.
Postat 10 Iulie 2014, 12:54 de DNA
Sofronel
Sofronel oare cand va fi trimis in judecata alaturi de popa asta, ca doar se stie prin targ ca o parte din bani au ajuns si la el, altfel nu tinea un incompetent (e drept, mai mare ca el) la Biserica cu Luna...
Postat 10 Iulie 2014, 07:19 de loici
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON