URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
09 Iulie 2014, 18:21

Preotul cârnăţar, trimis în judecată, cu tot cu asociat şi complici, pentru evaziune de 1,8 milioane de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ovidiu Pop, preotul Bisericii cu Lună, asociatul său la firma Varadia Bussines, Kallos Lorand, ambii arestaţi în luna mai pentru că ar fi pus pe picioare o reţea evazionistă care a păgubit bugetul statului cu peste 1,8 milioane euro prin tranzacţii ilicite cu produse din carne, au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Cristian Ardelean, a declarat, miercuri, că alături de cei doi vor apărea în faţa instanţei şi alte cinci persoane: Urs Bela, Naghi Adrian, Balog Timea, Şuteu Ioan şi Tonţ Florin.

Aceştia din urmă sunt administratori ai unor firme fantomă - Parbor SRL, Faraon SRL, Jahim SRL, Petymar Trade SRL, Plant Agro SRL şi Frigo Meat SRL - în numele cărora preotul şi asociatul său cumpărau carnea de la măcelării din Ungaria, iar apoi le revindeau către firma proprie, scăpând astfel de plata TVA aferent tranzacţiilor intracomunitare.

Odată cu finalizarea dosarului, procurorii au dispus sechestru asigurator pe bunurile evazioniştilor implicaţi în afacere. "S-au instituit sechestre pe bunurile inculpatului Kallos, constând în clădire, teren, două autoturisme Audi, pe cele ale inculpatului Pop, clădire, teren, un autoturism marca VW Passat şi Seat Alhambra, ale inculpatului Tonţ, o clădire cu teren, şi pe bunurile firmei Varadia Bussines, constând într-un autovehicul de până la 12 tone marca Volkswagen Transporter şi un autoturism Ford Escort", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor.

Dosarul "Varadia" a fost înaintat Tribunalului Bihor, unde miercuri s-a decis menţinerea în arest a preotului şi a asociatului său.

"Eu consider că procurorii s-au grăbit cu întocmirea rechizitoriului, întregul prejudiciu fiind estimat în baza unor declaraţii de martor, nicidecum a unei expertize contabile. Noi am solicitat o expertiză, însă ni s-a respins. Inculpaţii au fost privaţi astfel de dreptul lor la apărare", a acuzat avocatul Bogdan Meşter, apărătorul preotului Pop.

Citeşte întreaga poveste a tunului de 1,8 milioane de euro în articolul "Hoţul din altar: Preotul arestat pentru un tun de 1,8 milioane de euro învârtea afaceri chiar în clădirile episcopiei!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
ce-ai fost si ce-ai ajuns
Frumos iti mai sta domnule preot cu catusele la maini...asa inveti tu Cuvantul Domnului si pe enoriasii tai? Ce-a ajuns Biserica cu Luna, odata faima Oradei, adapost pentru mafioti carnatari si infractori...pacat de harul lui sofronie care e in tine si pe care ti-l va lua inapoi curand...curand...prietenii stiu de ce...
Postat 10 Iulie 2014, 18:48 de frumos
UITE PROBA
PROBA e BURTA lu Sofronie, da nu pentru bani, ci pentru CARNATII produsi de popa asta :))))))
Postat 10 Iulie 2014, 18:38 de unu
PROBA DNA
EVIDENTEI NU-I TREBUIE PROBE!
Postat 10 Iulie 2014, 16:36 de mosu
Baga de sama loici
@loici - sper ca ai probe. IP-ul nu-i deloc greu de gasit.
Postat 10 Iulie 2014, 12:54 de DNA
Sofronel
Sofronel oare cand va fi trimis in judecata alaturi de popa asta, ca doar se stie prin targ ca o parte din bani au ajuns si la el, altfel nu tinea un incompetent (e drept, mai mare ca el) la Biserica cu Luna...
Postat 10 Iulie 2014, 07:19 de loici
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON