URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Martie 2024, 11:51

Premiile Oscar: "Oppenheimer" a fost marele câştigător al serii (VIDEO)

Premiile Oscar: 'Oppenheimer' a fost marele câştigător al serii (VIDEO) Premierea actorului Cillian Murphy (Sursa foto: captură video ABC News)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premiile Oscar au fost decernate în noaptea de duminică spre luni la Dolby Theatre din Los Angeles, iar vedeta galei a fost "Oppenheimer".

Amfitrionul galei a fost, pentru a patra oară, Jimmy Kimmel, prezentatorul şi producătorul talk-show-ului "Jimmy Kimmel Live!", care a prezentat şi ediţiile din anii 2017, 2018 şi 2023.

Drama "Oppenheimer", regizată de Christopher Nolan şi inspirată de evenimentele din spatele fabricării primei bombe atomice, a dominat ceremonia, câştigând şapte premii Oscar, inclusiv cel mai prestigios, pentru cel mai bun film, notează Hotnews.ro

Christopher Nolan a primit primul său Oscar, consolidându-şi reputaţia de regizor de succes, recunoscut pentru lungmetraje precum "Insomnia", "Inception" şi "The Dark Knight".

Şi Cillian Murphy a fost distins cu primul premiu Oscar pentru interpretarea sa în rolul principal din "Oppenheimer", unde l-a întruchipat pe fizicianul care a condus programul american de dezvoltare a bombei nucleare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Actriţa Emma Stone a câştigat al doilea premiu Oscar din cariera sa, pentru comedia neagră "Poor Things", în care joacă rolul unei femei readuse la viaţă.

De asemenea actriţa Da'Vine Joy Randolph a primit primul său premiu Oscar pentru cel mai bun rol secundar, ea interpretând o mamă îndurerată în comedia "The Holdovers", mai scrie sursa citată.

Robert Downey Jr. a fost premiat cu Oscarul pentru cel mai bun rol secundar în filmul "Oppenheimer", în care l-a interpretat pe Lewis Strauss, un birocrat care îşi doreşte să compromită reputaţia fizicianului J. Robert Oppenheimer.

În categoria celui mai bun lungmetraj documentar, "20 Days in Mariupol" a fost laureat cu primul Oscar din istoria Ucrainei. Regizorul Mstyslav Chernov şi-a exprimat dorinţa ca această recunoaştere să schimbe realitatea tragică a conflictului dintre Ucraina şi Rusia.

"Aş renunţa la toată recunoaşterea pentru ca Rusia să nu ucidă zeci de mii de compatrioţi ai mei, ucraineni. Îmi doresc ca ei să elibereze toţi ostaticii, toţi soldaţii care îşi protejează pământurile, toţi civilii care se află acum în închisorile lor. Dar nu pot schimba istoria, nu pot schimba trecutul", a spus el. 

Lista tuturor câştigătorilor: 

- Cel mai bun film: "Oppenheimer"

- Actor în rol principal: Cillian Murphy, "Oppenheimer"

- Actriţă în rol principal: Emma Stone, "Poor Things"

- Regie: Christopher Nolan, "Oppenheimer"

- Actor în rol secundar: Robert Downey Jr., "Oppenheimer"

- Actriţă în rol secundar: Da'Vine Joy Randolph, "The Holdovers"

- Scenariu adaptare: "American Fiction" (Cord Jefferson)

- Scenariu original: "Anatomy of a Fall" (Justine Triet şi Arthur Harari)

- Animaţie/lungmetraj - "The Boy and the Heron" (producători Hayao Miyazaki şi Toshio Suzuki)

- Animaţie/scurtmetraj "War is Over! Inspired by the Music of John & Yoko" (Dave Mullins şi Brad Booker)

- Film internaţional: "The Zone of Interest" - Marea Britanie

- Documentar/lungmetraj: "20 Days in Mariupol" (Mstyslav Chernov, Michelle Mizner şi Raney Aronson-Rath)

- Documentar/scurtmetraj: "The Last Repair Shop" (Ben Proudfoot şi Kris Bowers)

- Coloană sonoră: "Oppenheimer" (Ludwig Göransson)

- Cântec original: "What Was I Made For?", "Barbie" (Billie Eilish şi Finneas O'Connell)

- Sunet: "The Zone of Interest" (Tarn Willers şi Johnnie Burn)

- Design de producţie: "Poor Things" (James Price, Shona Heath, Zsuzsa Mihalek)

- Film/scurtmetraj: "The Wonderful Story of Henry Sugar" (Wes Anderson şi Steven Rales)

- Imagine: "Oppenheimer" (Hoyte van Hoytema)

- Machiaj: "Poor Things" (Nadia Stacey, Mark Coulier şi Josh Weston)

- Costume: "Poor Things" (Holly Waddington)

- Efecte speciale: "Godzilla Minus One" (Takashi Yamazaki, Kiyoko Shibuya, Masaki Takahashi şi Tatsuji Nojima)

- Montaj: "Oppenheimer" (Mary Milliken şi Jonathan Oatis).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Oradea e pe dinafara la filme
niciunul din acest filme nu ruleaza la cinematografele din oras... cam proasta organizarea/programarea, nu credeti? Plus: este adevarat ca se va inchide cinema-ul din Lotus si va ramane doar cele din Era?
Postat 11 Martie 2024, 20:04 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON