URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2012, 12:43

Premierul a anunţat noul Guvern: Lucia Varga, ministrul Apelor şi Pădurilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

E oficial: Bihorul are un ministru în Guvern. Liberala Lucia Varga a fost desemnată la conducerea Ministerului Apelor şi Pădurilor, a anunţat miercuri premierul Victor Ponta care a făcut publică lista tuturor miniştrilor care vor fi propuşi Parlamentului pentru a forma noul Guvern.

În vârstă de 45 de ani, Varga a fost recent aleasă deputat în Colegiul 3 Aleşd. Absolventă a Universităţii Tehnice din Timişoara, unde până anul trecut a fost şi doctorand la Facultatea de Mecanică, liberala este căsătorită şi are un copil.

În noua funcţie, Varga, care a mai fost deputat în legislatura 2008-2012, nu este străină de domeniu. Ea a ocupat, în perioada 2005-2008, funcţia de secretar de stat în Ministerul Mediului. Anterior, între anii 1998 şi 2004 a fost inspector la Agenţia de Protecţie a Mediului Bihor, iar în 2004 şi 2005 a fost comisar şef la Garda de Mediu Bihor.

În anii 1997 şi 1998 Lucia Varga a fost profesor la Inspectoratul Şcolar Bihor, iar în perioada 1991-1997 profesor la şcoala generală Mihai Bravu din Oradea.

Potrivit anunţului făcut de Ponta, din viitorul Cabinet al USL fac parte 20 de ministere, iar în structura guvernamentală figurează 6 miniştri delegaţi.

Astfel, vicepremieri sunt: Liviu Dragnea - PSD, Gabriel Oprea - UNPR (fără portofoliu) şi Daniel Chiţoiu - PNL.

Ministru de Interne va fi Radu Stroe (PNL), Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei - Liviu Dragnea (PSD), Ministrul Apărării - Mircea Duşa (PSD), Ministrul Industriei şi Comerţului - Varujan Vosganian (PNL), Ministrul Energiei - Constantin Niţă (PSD), Ministrul Finanţelor - Daniel Chiţoiu (PNL), Ministrul Fondurilor Europene - Eugen Teodorovici, Ministrul Agriculturii - Daniel Constantin (PC), Ministrul Bugetului - Liviu Voinea, Ministrul Muncii - Mariana Câmpeanu (PNL), Ministrul Transporturilor - Relu Fenechiu (PNL), Ministru de Externe - Titus Corlăţean (PSD), Ministrul Marilor Proiecte - Dan Şova (PSD), Ministrul Tineretului şi Sportului - Nicolae Bănicioiu (PSD), Ministrul IMM-urilor, Turismului şi Mediului de afaceri - Maria Grapini (PC), Ministrul Culturii: Daniel Barbu, Ministrul Educaţiei - Remus Pricopie, Ministrul Justiţiei - Mona Pivniceru, Ministrul Comunicaţiilor - Dan Nica (PSD), Ministrul Mediului - Rovana Plumb (PSD), Ministrul Sănătăţii - Eugen Nicolăescu (PNL), Minsterului Apelor şi Pădurilor - Lucia Varga (PNL), Ministrul Diasporei: - Cristian David (PNL, ministru delegat), Ministrul pentru Dialog Social - Doina Pană, Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul - Mihai Voicu (PNL, ministru delegat).

Propunerile urmează să fie trimise la Parlament, unde miniştrii desemnaţi urmează să fie audiaţi şi unde vineri va fi prezentarea programului de guvernare şi votul pentru învestirea noului guvern.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
comentariu
FELICITARI pt d-na LUCIA VARGA !!! Ministri peste Ministri !... Apele ies din matca, iar PADUREA ROMANIEI , in special a BIHORULUI, cea din m-tii APUSENI si CODRU MUMA......, e sortita de zeci si zeci de ani, celui mai ingrozitor TRAVALIU !... Dar, oarecui, ii pasä ?!...
Postat 04 Aprilie 2013, 11:41 de mariadoerling
felicitari
Ma bucur foarte mult pentru dumneavoastra , succes la conducerea minsterului si va rog poate deblocati ceva posturi le rnp romsilva
Postat 07 Ianuarie 2013, 16:04 de monica
ruda lui Gabriel Varga?
Nu cumva d-na ministru e ruda cu Gabriel Varga de la Mediu care e putin cercetat pentru acte de coruptie?!?
Postat 20 Decembrie 2012, 17:04 de Herlea
mai bine mort decat sclav !
cu cat lasi mizeria sa se adune cu atat ne inecam in ea, important este sa nu fiti sclavi , mai bine mort decat sclav ! Nu produc bani, muriti javre imputite !
Postat 20 Decembrie 2012, 13:29 de muriti cu U.E.
pregatiti va ca cei din politica va vor ucide !
place sau nu stim noi cat fura madammm :))) stie si ea cand doarme :))) nu mai investiti in politica acolo sunt toata miseria sociala, incercati sa salvati tara prin alte medode mult mai bune decat politica, pregatiti va ca cei din politica va vor ucide ! nu e de glumit numai mizeriii ajung la Cotroceni ce sa faca pentru tara ? sa ne aplice taxe astea nu sunt programe de sustinut , noi nu suntem sclavii U.E. eventual ministri sunt :))))) care nu fac nimic decat ne indatoreaza !!!
Postat 20 Decembrie 2012, 13:27 de aveti grija
Felicitari
Felicitari doamna Lucia , meritati indeplin aceasta functie !!!! fiti tare:*
Postat 19 Decembrie 2012, 22:21 de rad
MUMA PADURII
?v=c_3_CGPMpGw
Postat 19 Decembrie 2012, 21:27 de Andreea Ionescu
Succes.
Place sau nu, doamna deputat, Lucia Varga, merita functia de ministru. Mult succes.
Postat 19 Decembrie 2012, 18:15 de SAFE
INCHISORI pline sau morti egal :)))))
da o in ma sa de ratata ca si PONTA , numai rebuturi aduna pe banii nostri, naspeta rau :)))
Postat 19 Decembrie 2012, 16:16 de se la vie !
pcr redivivus
Ceausescu, nu fi trist, avem guvern comunist !
Postat 19 Decembrie 2012, 15:47 de emil bobu
Felicitari Lucia
Felicitari Lucia Ne bucuram ca ai primit acest portofoliu , ai vechime in domeniu . Succes in viitoarea activitate. Suntem mindrii ca avem un ministru din Bihor. Sa ne reprezinti si sa faci cit mai mult pt. judetul nostru. Silvia
Postat 19 Decembrie 2012, 15:04 de Ardelean
a
nu pra mai are Bihorul paduri ,...dar sa vedeti acum :-),.....se taie padurea spre Arieseni si spre Varciorog ca in codru
Postat 19 Decembrie 2012, 14:20 de a
Le punem cruce
In anul 2016 acest minister va fi desfiintat prin disparitia obiectului de activitate.
Postat 19 Decembrie 2012, 14:01 de Bihorean
diaconul celib, PA!
In mod normal, diaconul misionar celib ar trebui sa se intoarca la Oradea! Oricum am aflat ca inca de saptamana trecuta s-ar fi auroretrogradat din "secretar de stat" in "director"pe fonduri europene, sperand probabil ca asa va scapa!
Postat 19 Decembrie 2012, 13:59 de TDS
nici unBARBAT COMPETENT pentru functia asta IN BIHOR
TRAGIC , ne asteapta vremuri CUMPLITE si USL are narav CURVESC asta e TRAGIC, desfru, desfrau si SLUGI multe ! PLATIM **** pe banul public , vai de noi ce sa caute la MINISTER o alta UDREA , ce faceti , IN STRAZI, bata va MOARTEA pe toti analfabetii din GUVERN in PREZENT ! ALTA Udrea de COTROCENI unde e MINCINOSUL de VICTOR PONTA ?
Postat 19 Decembrie 2012, 13:09 de e TRAGIC
............
Se maresc iar taxele/ ceru-i ca oglinda,/ai votat, romanule/ poti sa-ti alegi grinda !
Postat 19 Decembrie 2012, 12:49 de petru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON