URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 24 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
17 Martie 2023, 14:00

Premieră la Spitalul Județean din Oradea: îndepărtarea unei tumori oncologice vezicale prin laparoscopie 3D la clinica de Urologie

Premieră la Spitalul Județean din Oradea: îndepărtarea unei tumori oncologice vezicale prin laparoscopie 3D la clinica de Urologie foto: Spitalul Județean Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O echipă medicală din secțiile de Urologie și ATI ale Spitalului Clinic Județean de Urgență din Oradea a făcut în premieră o operație laparoscopică, așadar minim invazivă, pentru îndepărtarea vezicii urinare a unui pacient cu cancer vezical invaziv.

Intervenția a fost, în termeni medicali, o cistectomie radicală laparoscopică, în cadrul acesteia vezica afectată integral de tumoră fiind îndepărtată nu prin mijloacele chirurgiei clasice invazive, ci prin laparoscopie 3D, adică cu ajutorul unui tub subțire introdus în cavitatea abdominală printr-o incizie de dimensiuni mici a peretelui abdominal.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Județean, „intervenția a fost posibilă datorită profesionalismului echipei formate din medicii și asistentele Clinicii de Urologie și ai Secției Clinice de Anestezie și Terapie Intensivă” din cadrul acestei unități, echipa operatorie fiind coordonată de dr. Bogdan Feciche, medic primar urolog, care de anul trecut conduce secția de Urologie, și dr. Simona Mîrț, medic primar ATI.

„În vârstă de 68 de ani, pacientul a avut o evoluție specifică intervențiilor minim invazive, necesitând analgezie postoperatorie minimă și timp de recuperare redus”, informează Spitalul Județean, precizând că operația a fost făcută în 6 martie, iar după o săptămână pacientul a fost externat. În prezent, acesta „este acasă, în stare bună, și urmează să înceapă tratamentul oncologic”, subliniază purtătorul de cuvânt al unității sanitare, Lisa Crăiuț.

De la începutul anului 2023, echipa secției de Urologie a efectuat peste 20 de intervenții uro-oncologice laparoscopice dedicate tumorilor renale (nefrectomii radicale și parțiale), adenocarcinomului prostatic (prostatectomie radicală laparoscopică) și tumorilor suprarenale (adrenalectomia laparoscopică).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bravo Bogdan Feciche!
Bravo Bogdan Feciche! Probabil unul dintre cei mai buni urologi din partea de V si N-V a tarii, si poate si din RO. Faptul ca dumnealui a ales Oradea e dovada clara ca, indiferent cata lume arunca cu r*ahat, CHIAR DACA SISTEMUL MEDICAL ORADEAN ARE INCA MULTE LACUNE, in ultimii ani s-au facut si lucruri bune.
Postat 17 Martie 2023, 14:46 de Szaby_Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.525 RON
  • 1 EUR = 4.9214 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON