URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
09 Aprilie 2024, 09:01

Premiați cu amenzi: Arată ca niște locuri de parcare, de ce nu ai voie să parchezi? (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din Bihor a premiat săptămâna trecută, în cadrul unei gale organizate la Casa Tineretului din Ioşia, 10 dintre membrii redacţiilor orădene, recompensaţi pentru activitatea de anul trecut. Premiile financiare, însă, le-a dat... Poliţia Locală Oradea.

Agenţii acesteia au descins în piaţeta Alexandru Cazaban în jurul orei 19.30, în urma unei sesizări telefonice, şi au aplicat 10 amenzi de câte 100 lei proprietarilor maşinilor parcate în alveolele din dreptul unui bloc la al cărui parter funcţionase până nu demult Barul Cristal, şi care majoritatea erau participanţi la eveniment.

Sancţiunile au fost aplicate pentru "ocuparea cu autovehicule a aleilor pietonale" în baza HCL 640/2006.

Cum înainte de refacerea zonei locul fusese parcare, iar după acoperirea lui cu dale Primăria a omis să monteze, aşa cum era normal, indicatoare cu semnificaţia "Spaţiu pietonal" sau "Parcarea interzisă", şoferii, cei mai mulţi jurnalişti, şi-au lăsat maşinile acolo, fără să fi ştiut că pot fi amendaţi.

De altfel, angajaţii municipalităţii abia acum se gândesc să spună dezbaterii Comisiei de Circulaţie montarea unor indicatoare lămuritoare în zonă.

Până la amplasarea lor, dacă jurnaliştii nu au ştiut că parcarea este interzisă, cu atât mai puţin pot şti orădenii de rând.

Care vor primi la rândul lor "premii" de la Poliţia Locală...

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
doar 100 de roni?
dupa atatea premii luate ,100 de lei taxe de parcare e mult?BIHOREL,redactia e intrigata!
Postat 09 Aprilie 2024, 20:01 de florea
@musti
Asta e gandirea prostilor din primarie, numai cate modificari fac la orice proiect. Ei nu gandesc, ei doar se uita cat costa proiectul si cati bani intra in buzunarul gastii PNL.
Postat 09 Aprilie 2024, 19:14 de sanduivanov
Fără impostori în funcții publice
Ar trebui orădenii să îi dea masiv în judecată, pentru orice
Postat 09 Aprilie 2024, 19:13 de Alin2019
O mare bataie de joc...
Cu ani nu prea multi ani in urma, acolo era un trotuar blocat permanent de masini, ba chiar si dube parcate aiurea, unele cu botul pana in peretele blocurilor sau pana in spatiul verde. Pietonii erau nevoiti s-o ia pe sosea. Am facut sesizari repetate, zi de zi, pe aplicatia Oradea City, si de fiecare data Politia locala a inchis subiectul cu explicatia ca aspectul sesizat nu s-a confirmat la momentul controlului lor. 5-6 zile una dupa alta, in conditiile in care trouarul era vesnic plin, desi spatiu de parcare exista la discretie peste drum. A trecut timpul si, odata cu reamanejarea piatetei, am avut naivitatea sa cred ca, in sfarsit, Primaria a rezolvat problema, prin crearea acelor alveole marginite de blocurile de beton sau suporturile pt. biciclete, in asa fel incat sa permita si parcarea civilizata, si trecera pietonilor. Ei, na... Nu am apucat sa zic si eu de bine despre Primarie, ca si-au dat in petec. S-au repezit aia cu amenzile. Ironia este evidenta, la fel cum ramane de evidenta durerea in dos cu care trateaza edilii actuali nevoile cetateanului. In zona este nevoie de acele parcari, atat pt. riverani, cat si pt. cei ce vin la evenimente. Parcarea din fata Polivalentei e tinuta inchisa de o gramada de timp de catre o organizare a unui santier care si-a incetat demult activitatea, parcarile dintre biserica si Casa tineretului s-au desfiintat si alea, fara a pune nimic in loc. In acelasi timp, organizezi evenimente, basca mai faci si piata volanta, fara sa-ti pui intrebarea unde vor parca cei care vin in zona cu masina. Alt mijloc oricum nu exista. Tamvai nu exista, iar un amarat de autobuz care trece la un sfert de ora pt. a deservi un cartier intreg nu se poate numi transport public. Asadar ce face Primaria? Amendeaza pe cei care incearca sa utilizeze spatiul public... Io zic sa continuam sa-i votam, ca si asa ne-am obisnuit cu bataia de joc.
Postat 09 Aprilie 2024, 16:31 de Musti
Boicot!!
ar trebui ca toata presa locala sa le trageti un boicot de o luna prostalailor de la politia locala si birocratilor de la primarie.. sa nu ii mai pomeniti in niciun fel ca si cum n-ar exista... o luna intreaga.. sa vedeti ce efect va avea
Postat 09 Aprilie 2024, 14:57 de TanarSiNelinistit
Cand un caine te musca vinovat e cei care-i tin in lesa....
...adica birtasul si fratele Samuel! Acum doi ani am lasat automobilul pe care-l foloseam pe o PROPRIETATE PRIVATA. M-au amendat incalcand orice criteriu de legalitate din og 2/2001. Un exemplu minor: au trecut doar strada, fara numar! Am ales sa nu platesc 100 de lei, jumatate din minimul amenzii si m-am adresat instantei, castigand pe linie. Cheltuieli de judecata, 2500 de lei. M-am adresat in scris birtasului si bunului frate Samuel, cerandu-le sa-mi comunice masurile luate impotriva celor doi comunitari. Au trecut doi ani, de raspunsuri nici vorba. De sanctiuni, nici atat. Comunitarii erau duminica (!) in acelasi loc. Cainele nu pleaca de buna voie din fata macelariei!
Postat 09 Aprilie 2024, 12:41 de pinonel
si acuma sunt masini acolo
si vor tot fi
Postat 09 Aprilie 2024, 10:29 de dt72c2
Amenda nula
Fara inficatoare de interzicere amenda e nula. Politia locala este prostia si imbecilitatea intruchipata. Auzeam odata 2 militieni locali veniti la o sesizare , ca ei trebuie sa amendeze daca e sesizare. Si daca sesizarea e nejustificata ei tot trebuie sa amendeze, ca altfel se considera ca nu au fost. Dar cel amendat poate sa mearga in tribunal sa i se faca dreptate, asa spuneau militienii locali
Postat 09 Aprilie 2024, 09:39 de vasi13
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON