URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2013, 10:19

Prelungirea orelor de vizită în spitale, văzută cu ochi buni de managerul Spitalului Judeţean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Managerul celei mai mari unităţi sanitare din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, dr. Gheorghe Carp, consideră "binevenite" reglementările privind condiţiile şi programul de vizite în spitale fixate prin recentul Ordin al ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"Noile reglementări mi se par absolut normale şi binevenite, chiar dacă unii s-ar putea plânge că vizitarea bolnavilor le-ar încurca activitatea sau i-ar obliga la cheltuieli suplimentare cu materialele de curăţenia. Oricum vizitatorii intrau şi până acum în spitale înaintea şi după terminarea orarului de vizitare oficial", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Judeţean din Oradea.

Potrivit acestuia, reglementările sunt "normale" deoarece "este dreptul familiilor să îşi poată vizita bolnavii internaţi în intervale de timp mai mari", în condiţiile în care "vizitatorii au şi ei locuri de muncă, şi poate n-ar reuşi să se încadreze într-un program de vizitare de două sau trei ore, impus de obicei de conducerile spitalelor".

De asemenea, managerul Spitalului Judeţean din Oradea consideră că este binevenită şi permisivitatea ca o rudă a unui pacient din secţiile ATI să poată sta în permanenţă lângă acesta, întrucât "adesea un astfel de pacient are nevoi pentru care personalul medico-sanitar mediu este insuficient ca număr".

Dr. Carp apreciază, în fine, că noile reglementări vor elimina şi posibilitatea unor "taxe mai mult sau mai puţin informale" pe care vizitatorii trebuia să le achite pentru a intra în spitale. "În felul acesta nu vor mai fi abuzuri din partea unora sau altora, care încasau taxe de acces mai mult sau mai puţin informale, cu sau fără chitanţă", a spus managerul Spitalului Clinic Judeţean din Oradea.

În acest spital, programul de vizitare obişnuit a cuprins intervalul orar 13-15, fără a se percepe o taxă de vizitare în mod direct, ci doar o taxă de 1 leu pentru ca vizitatorii să primească o pereche de papuci din nailon pe care să-i poarte peste pantofii de stradă, astfel încât să se păstreze curăţenia şi igiena în spital.

Printr-un recent Ordin, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, a instituit un nou regulament de vizitare a bolnavilor din spitalele publice, valabil pentru întregul sistem sanitar public, conform căruia orarul de vizitare va fi zilnic între orele 15-20, iar sâmbăta şi duminica între orele 10-20, fără perceperea vreunei taxe.

În saloanele cu până la trei paturi nu va fi permisă decât vizita a cel mult două persoane simultan, iar în secţiile ATI vor putea intra la bolnavi şi membrii familiilor acestora, cel mult câte două persoane, în cele pentru copii părinţii putând sta lângă bolnavi în permanenţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON